Leiebil Cartagena

Leiebil Cartagena i Spania. Vår filosofi er enkel, best mulig kvalitet til lavest mulig pris på din leiebil. Vi henter inn og sammenligner priser fra Spanias ledende leiebilselskaper på over 300 ulike destinasjoner. Våre priser på leiebil inkluderer alltid ubegrenset kjørelengde, og alle nødvendige skatter og forsikringer. Bruk søkemotoren under for å finne bilutleie i Cartagena.

Søk og bestill din leiebil i Cartagena


Leiebil Cartagena

Leiebil Cartagena
Leiebil Cartagena
Cartagena er en spansk by og en stor marinebase stasjon ligger i Murcia -regionen, ved Middelhavskysten, sørøstlige Spania. Per januar 2011, har den en befolkning på 218 210 innbyggere blir Nordens nest største kommune og landets sjette non – provinsen hovedstaden. Med sine 2500 år utgjør Cartagena en viktig del av spansk historie, og omfatter fønisk bosetning til romere, kartagenere og maurere. I dag er byen en viktig marinebase, og Murcia-regionens parlamentariske hovedsete.

Et godt utgangspunkt for å se steder av interesse i Cartagena, er å ta sikte på havneområdet. Her finnes en stor underjordisk parkeringsplass du kan sette fra deg leiebilen, og du befinner deg her i gangavstand til alt. Marinens hovedkvarter «Cuartel General de la fuerza de Acción Marítima» ruver over havnebildet. Det er herfra hele landets militære marine blir styrt. Mitt reisefølge for dagen avgjorde sin militærtjeneste i kvarteret i 1992, og turens første stopp er selvsagt. Vi blir tatt imot av en gammel offiser i den store hallen som gledelig slår av en prat og gir oss marinens infoguide over Cartagena som minne. Inventaret i hallen er ifølge reisefølget intakt fra 20 år tilbake, men kan nok, uten å ta for hardt i, dateres ytterligere 40 år tilbake. Mens vi blir «underholdt» av den prateglade offiseren, er det en stadig tilstrømning av mennesker. Den ene etter den andre skriver seg opp i gjesteboken for å benytte seg av marinens eget apotek. Alle som har tilknytning til marinen, får rimeligere medisiner ved dette apoteket.

Hovedattraksjonen i Cartagena er nok uten tvil det romerske amfiteateret. Inngangen er via det romerske museet som ligger vis a vis rådhuset i calle mayor. Det er også mulig å beskue amfiteateret fra utsiden. Det er mindre enn hva jeg hadde forestilt meg, men det er faktisk det nest største etter amfiteateret i Mérida. Teateret ble bygget under Keiser Augustus tid. Det har nettopp blitt restaurert. Noen steder er restaureringen gjort i autentisk stil, andre steder er moderne murer bygget for å støtte opp de originale murene. Forskjellene i stilene er gjort med vilje for å tydeliggjøre bedre det originale bygget. På fjelltoppen bakenfor amfiteateret finner vi byens borg “Colina de la Concepcion”. Herfra er det en formidabel utsikt over havnebassenget og “innlandet” der jordbruket foregikk i riktig gamle dager. Borgen ble bygget av maurerne som militær base for å beskytte byen sin som da het Qartayanna al-Halfa. I 1245 ble byen innlemmet i kongeriket Castilla av Kronprins Alfonso, den fremtidige Kong Alfonso X den vise. Kongen befalte oppføring av et nytt utkikkstårn, og resirkulerte materialene fra maurisk og romersk tid for å bygge “la torre del homenaje”. Tårnet er veldig likt de som finnes i Lorca, Aledo og Moratalla selv om disse er høyere. Derfor tror man at tårnet i Cartagena aldri ble bygget ferdig. Borgen ble videre påbygget utover i middelalderen.

Byen Cartagena ligger i den sørøstlige regionen i Spania i Murcia-regionen. Cartagena- regionen kan bli sett på som en stor slette heller litt i retning NW- SE, avgrenset i nord og nordvest av pre – kyst fjellkjeder ( Carrascoy , El Puerto , Los Villares , Columbares og Escalona ) , og på sørsiden og sørvest av kystnære fjellkjedene ( El Algarrobo , La Muela , Pelayo , Gorda , La Fausilla y Minera , med sine siste spurs i Cape Palos ) . Den dominerende geologi i regionen er metamorf ( skifer , marmor) og sedimentære ( kalkstein). Byen ligger like ved enden av den nye motorveien AP-7.

Trenger du leiebil til ditt opphold i Cartagena er det lettest å bestille den for henting når man lander på flyplassen i Alicante eller Murcia. Da kan man enkelt returnere den når man reiser tilbake til hjemlandet, og man slipper alternativ transport til og fra Lufthavnene. I de fleste tilfeller er dette rimeligere enn å bruke små lokale leverandører i Cartagena.

Video CartagenaKart Cartagena