Leiebil Barcelona Tips

Leiebil Barcelona tips

Tips om leiebil i Barcelona. I forhold til andre store europeiske byer, kan kjøring med leiebil i Barcelona være litt intenst, men med tips og informasjon om hva du skal passe på ved bilutleie i Barcelona, vil du være riktig utstyrt for å sikre en jevn og sikker kjøreopplevelse i dette spanske paradiset.


Motorveiene i Barcelona er blant de beste i Europa. Bomveiene er ganske dyre, men har vanligvis lite trafikk med unntak i rushtiden. Spania har et av de høyeste antall trafikkulykker i Europa ifølge tall fra OECDs internasjonale Vegtrafikk og Accident Database (IRTAD), men kjøring i Barcelona by er ikke farlig. Trafikken flyter fint, og de fleste er hensynsfulle, alvorlige ulykker er ganske sjeldne.

Barcelonas internasjonale hovedflyplass heter El Prat, og ligger ca. 12 km. vest for sentrum. Dette er den nest største flyplassen i Spania. Det ligger også to mindre flyplasser i nærheten som i hovedsak er brukt av lavprisselskaper som f.eks. Ryanair. Den ene ligger i Girona, 103 km nord for Barcelona, og den andre ligger i Reus, 77 km sør for Barcelona. Trenger du leiebil er det lettest å hente denne på Barcelona flyplass når du lander. Da slipper du alternativ transport til og fra flyplassen, og det er i mange tilfeller billigere enn å hente den i Barcelona sentrum.

Veldig mange vil ha tips om hva som er beste måte å finne billig leiebil når de skal på ferie til Barelona. Leie direkte av de store leiebilselskapene, lokalt på reisemålet eller via agenter som samarbeider med flere leiebilselskaper? Vårt beste tips er at du som regel finner billigst leiebil i Barcelona ved å bruke en agent, altså en bilutleieekspert. De har gode avtaler med de ulike leverandørene og har søkemotorer som gjør det enkelt å sammenligne priser på bilutleie i Barcelona. Du kan sjekke priser enkelt selv ved å bruke søkemotoren under.


Bilutleie tips Barcelona

Vi skal her ta for oss gode tips for bilutleie i Barcelona. Les også 18 Tips for billig leiebil i Barcelona og erfaring med leiebil i Barcelona. Vil du dele dine beste leiebiltips eller erfaringer i Barcelona eller på Barcelona Lufthavn, bruk kontaktskjemaet som du finner i menylinjen over. Takk for hjelpen!

Hva du skal se opp for når du kjører i Barcelona

Barcelonas rike kulturhistorie er tydelig gjennom det enorme bybildet, preget av skremmende arkitektur, levende farger, og en stadig utvikling av sitt urbane landskap. En konsekvens av Barcelonas raske utvikling er et uberegnelig kjørebane system, og trange smug. Vær forberedt på å navigere i et kaotisk rot av sammenflettede gater og en kamp om parkeringsplassene i byen. Å leie en GPS er anbefalt slik at du kan holde øynene på veien foran deg. Du vil også raskt bli vant til en konstant drone av bilhorn som karakteriserer Barcelonas gater. Vi oppfordrer deg til å omfavne kaoset som er en unik og minneverdig opplevelse.

Bruk en prissammenligningstjeneste

I de aller fleste tilfeller er det billigst å bestille leiebil til ditt opphold i Barcelona på internett innen man ankommer Barcelona Lufthavn. Du kan bestille leiebilen gjennom søkemotoren som du finner over på denne siden eller bruke andre gode tjenester som www.rentacarbestprice.com. Felles for disse tjenestene er at de sammenligner priser fra ledende bilutleieselskaper i Barcelona, for å gi deg best pris på leiebil.

Parkering i Barcelona

Det er mange underjordiske parkeringsplasser i Barcelona, slik at du kan parkere nesten hvor som helst. Parkering er ikke tillatt i områder med gule striper. Barcelona har innført parkeringssoner med målere i hele byen. Disse plassene er merket i blått og en billett kan kjøpes fra nærmeste parkeringsautomat. Disse plassene har som regel en to timer maksimal periode. Prisene varierer mellom sonene. Det er veldig vanlig for personbiler og varebiler til å slå på nødlysene og dobbelparke mens de losse eller av eller går til butikken. Dette er ganske forstyrrende for flyten av trafikk, men uunngåelig. Hvis du parkerer ulovlig, spesielt i en leiebil bil, vil du ganske sikkert bli et offer for “grua” – Barcelonas tauebilselskap. Hvis bilen din blir tauet, vil de legge igjen et klistremerke på fortauskanten med telefonnummer / adresse og bilens nye plasseringen. Du kan få bilen tilbake etter å ha betalt en bot. Hvis du vil unnga trafikk og rot med parkering i Barcelona, anbefaler vi at du parkerer et stykke utenfor selve Barcelona sentrum og drar videre innover med et offentlig transportmiddel. Grunnen til dette er at det er mye trafikk i selve sentrum, og det er dyrt å parkere. Barcelona har et stort nettverk av offentlige transportmidler. Dette består av metro, buss og trikk samt noen fjellbaner og kabelbaner. Byen har også jernbaneforbindelse til hele Spania, samt internasjonal forbindelse til Montpellier, Milano, Genève og Paris.

Bilutleie Barcelona Tips
Leiebil Barcelona Tips

Drivstoffrutiner for bilutleie Barcelona

Når man skal leie bil i Barcelona og resten av Spania så betaler man først for leie av bilen ved reservering, deretter betaler man for en full tank med bensin hos utleier, og eventuelt ekstra forsikring. Prisen man får for en full tank bensin er ofte dyrere enn hva man ville betalt hvis man gjorde jobben med å fylle bensin selv. Det utleieselskapene tar ekstra betalt for er at du skal slippe å fylle ved henting og levering av bilen. Utleieselskap må betale noen for å fylle bensin på bilene sine, dette er noe du slipper ved denne løsningen. Leier du bil i en til tre dager og ikke klarer å bruke opp bensinen, får du hos flere selskaper et beløp i retur ved innlevering. Dette gjelder ikke alle leverandører, og dette er heller ikke et stort problem, da de fleste leier bil i Spania for en uke eller mer, og vil uansett bruke en full tank med bensin.

Unngå parkerings svindel

Mange reisende har rapportert å være målet for parkerings svindel. Fotgjengere kan forsøke å lede deg til en åpen parkeringsplass og deretter kreve at du betaler dem for hjelpen ved ankomst til parkeringsplassen. Ikke la deg lure av dette, alle offisielle parkeringsvakter i Barcelona vil være kledd i en uniform. Mens du kjører i Barcelona, har turister blitt tvunget til å betale svindlere for “kjøretøy beskyttelse”, hvis du nekter å betale truer de med å skade leiebilen. Hvis du føler at du kan være målet for utpressing som dette, bli i bilen, og kjør ut av området, og finn parkering andre steder.

Tilleggsforsikring trenger jeg det?

Alle leiebiler fra seriøse leverandører er kaskoforsikret, og ekstra forsikring av leiebil i Barcelona og resten av Spania er stort sett ikke nødvendig. Det er en egenandel ved skade av leiebil, og dette varierer fra selskap til selskap. Det er denne egenandelen man unngår ved å tegne ekstra forsikring. For de aller fleste unødvendig, men pleier man å bulke bilen, og i tillegg ikke ønsker noe ansvar så er dette en god løsning. En slik forsikring er kostbart for noen dager, men skal man ha leiebil i Spania over en lengre periode kan det bli en god investering. Mange foretrekker å ikke ha noe ansvar, samt at man hos de fleste bilutleiefirmaer i Spania, slipper å legge igjen et depositum hvis man bestiller ekstra forsikring.

Forbikjøring på motorvei i Barcelona

Ved kjøring i Barcelona og resten av Spania, må alle forbikjøringer gjøres i venstre kjørefelt, og det er sterkt anbefalt at du overholder denne regelen. Det er trygt å anta at uansett hvor godt du følger kjørereglene i Spania, vil mange av lokalbefolkningen i Barelona ikke vil være like flinke, og du vil trolig bli forbikjørt på begge sider uten advarsel. Til tross for lover og regelverk som krever bruk av blinklys når du passerer en annen bil i venstre felt, vil mange lokale førere ignorere dette, og vil i stedet raskt nærme seg bakfra, og kort flashe frontlyktene , og deretter fortsette å kjøre forbi i høy hastighet. En god tommelfingerregel er å bare holde seg i høyre felt så mye som mulig, og opprettholde en høy grad av tillit mens du kjører.

Trenger du GPS, barnesete eller annet ekstrautstyr?

Ekstrautstyr er dyrt å leie med leiebilen i Barcelona og resten av Spania. Koster i mange tilfeller avhengig av leieperiode mer enn hva det koster å kjøpe utstyret nytt. Et godt tips er å ta med dette hjemmefra, eller kjøpe utstyret selv i Barcelona og ta det med hjem ved endt opphold. Viktig at barnesetene er korrekt i forhold til vekt og alder for barna. Politiet i Barcelona og resten av Spania er veldig strenge når det gjelder sikring av barn i bil. I tillegg er bøtene høye hvis du blir stoppet, og kontroller er det mange av. barn under 12 år kan ikke sitte foran i bilen. Det er påbudt med barnester for barn under 4 år, Barnesetene du får leie med leiebilen har samme krav til sikkerhet som andre EU land.

I likhet med punkter vi tidligere har skrevet om, vil kjøring med tillit og årvåkenhet bak rattet bli viktig for å sikre en problemfri reiseopplevelse med din leiebil i Barcelona. Lokalbefolkningen som er erfaren med kjøring i Barcelona, har ofte en mer aggressiv og effektiv kjørestil, og har lite tålmodighet med turistene som prøver seg for første gang i storbyen Barcelona. Mange sjåfører flasher deres frontlykter for å kommunisere med sine medtraffikanter og er sjelden ment som fiendtlighet, snarere en vennlig advarsel for å være klar over at de vil snart passere deg, skifter fil, eller at de venter på å komme seg forbi deg.

For flere tips om leiebil i Barcelona i Spania, sjekk tips om leiebil i Spania. God tur!