Bilutleie tips Alicante

Leiebil Alicante Tips

Tips om leiebil i Alicante. Når du leier din ferie leiebil i Alicante sentrum eller på Alicante lufthavn er det en rekke tips å følge, enten du leier for første gang eller er en erfaren leiebil bruker. Våre tips om bilutleie i Alicante vil lede deg gjennom de viktigste punktene for å sikre at du har et problemfritt og billig leiebilforhold i Spania.


Trenger du leiebil til ditt opphold i Alicante er det et godt tips å bestille den for henting når man lander på flyplassen i Alicante. Da kan man enkelt returnere den når man reiser tilbake til Norge, og man slipper alternativ transport til og fra Alicante Lufthavn. I de fleste tilfeller er dette billigere enn å bruke små lokale leverandører i Alicante provinsen. Du kan sjekke priser enkelt selv ved å bruke tilbudsskjemaet under.


Bilutleie tips Alicante

Vi skal her ta for oss gode tips for bilutleie i Alicante. Les også 12 Tips for Billig Leiebil i Alicante og erfaringer med leiebil i Alicante. Vil du dele dine beste leiebiltips eller erfaringer i Alicante eller på Alicante Lufthavn, bruk kontaktskjemaet som du finner i menylinjen over. Takk for hjelpen!

Tips 1. Hvilken type leiebil trenger du?

De minste leiebilene blir bestilt først, og dette er fordi de fleste tror at de minste bilene er billigst. Det ikke mange vet er at en mellomstor bil kan bli like billig som en liten bil. Husk at hele familien skal sitte godt på tur, og bagasjen skal med den også uten å måtte ha den i fanget. En annen grunn til at folk velger liten bil i Alicante, er at en liten bil er lettere å parkere i Alicantes`s storgater. Bestem på forhånd hva slags bil du trenger basert på antall reisende og mengden av bagasjen for hele familien.

Tips 2. Bruk en prissammenligningstjeneste for å søke etter den beste leiebilavtalen

I de aller fleste tilfeller er det billigst å bestille leiebil til ditt opphold i Alicante på internett innen man ankommer Alicante Lufthavn. Du kan bestille leiebilen gjennom søkemotoren som du finner over på denne siden eller bruke andre gode tjenester som www.rentacarbestprice.com. Felles for disse tjenestene er at de sammenligner priser fra ledende bilutleieselskaper i Alicante, for å gi deg best pris på leiebil.

Tips 3. Sjekk vilkårene og betingelsene

Når du bestiller bilutleie i Alicante er det viktig å lese vilkårene og betingelsene, og at du er klar over de elementene som er inkludert i prisen, og de som du må betale ekstra for. Kan du ta leiebbilen til stedene du ønsker? Kan du krysser landegrenser, hva er inkludert av forsikringere, og hva med ekstra sjåfører?

Tips 4. Hva må jeg ha med meg når jeg henter bilen i Alicante?


– Bookingbekreftelsen som du får tilsendt på din email når du har bestilt leiebilen i Alicante på internett.
– Pass. Sjekk at passet ikke utløper innen 6 mnd. Mange bilutleieselskap i Alicante og på Alicante flyplass krever at passet skal ha lengre utløpstis en 6 mnd. Dette gjelder også for eventuelle ekstrasjåfører.
– Visa eller kredittkort
– Gyldig førerkort

Leiebil Alicante Tips
Leiebil Alicante Tips

Tips 5. Les dokumentasjonen du blir presentert hos leiebilselskapet i Alicante innen du signerer

Når du henter bilen hos bilutleieselskapet i Alicante eller på Alicante flyplass, sørg for å lese dokumentasjonen du blir presentert før du signerer. Avtalen vil gå i detalj hva som er og ikke er inkludert, spesielt vedrørende forsikringsdekning og overflødig for skader på kjøretøyet. Du ønsker kanskje å redusere denne ved å betale en tilleggsavgift for å kutte overflødige kostnader enda mer. Du bør også være klar noen kostnader som blir gjort i tillegg til den opprinnelige leiebeløpet. Disse vil dekke elementer som ekstra kostnader, drivstoff, ekstra forsikring og barneseter for eksempel.

Tips 6. Oppgradering av biltype i Alicante

Når du ankommer skranken til bilutleieselskapet for å plukke opp en forhåndsbestilt bil, kan du få beskjed om at selskapet har gått tom for biler i den kategorien du valgte, og du blir tilbudt en oppgradering til en rimelig pris. Ikke fall for det trikset. Du bør enten bli tilbudt en bil i en høyere kategori bil uten ekstra kostnad eller en mindre bil til en kraftig redusert pris. Det er ikke ditt problem at bilutleieselskapet ikke har den bilen du har bestilt til avtalt tid.

Tips 7. Full til tom drivstoff politikk for bilutleie

Å bli presentert en bensin regningen før du har kjort en eneste kilometer er ikke den beste starten på ferien i Alicante. Men mange bilutleiefirmaer benytter en såkalt “full til tom drivstoffpolicy”, som betyr at du betale på forhånd for en tank med bensin, og kan returnere den tom. Det er to ulemper til en slik drivstoffpolitikk. Først vil du sannsynligvis bli belastet en kunstig høy pris for bensinen. Og for andre, du kan ikke bruke alt drivstoffet du har betalt for hvis du er på en kort tur eller ikke ender opp med å kjøre så mye som planlagt. I noen tilfeller vil du bli tilbudt rett til refusjon på det ubrukte drivstoff, men det er fortsatt vanligvis en serviceavgift vedlagt. Om bilen ikke returneres tom og man ønsker refusjon for dette er det mulig mot et gebyr som er knyttet til kostnaden ved å administrere ordningen. Ved henting betaler man et depositum for drivstoffet. Summen tilsvarer pumpeprisen pluss gebyret. Du kan velge om du leverer bilen tilbake med full, halvfull eller tom tank. Størrelsen på depositumet for den valgte biltypen står på booking bekreftelsen. Prisen på bensin varierer, derfor varierer kostnaden for en full tank også noe.

Tips 8. Ekstra forsikring og depositum?

Sjekk hva du har før du bestiller. Mange blir tilbudt tilleggsforsikringer når de skal hente bilen. De koster ofte mer enn selve leien. Det unngår du ved å sjekke dine egne forsikringer før du reiser. Reiseforsikringer dekker vanligvis tyveri i bilen, men ikke skader på selve bilen. Sjekk med forsikringsselskapet ditt om førerulykkesforsikringen dekker kjøring av leiebil i Alicante i Spnaia. Slik kan du spare penger. Det er noen fordeler med å bestille ekstra forsikring. Dersom du bestiller utvidet forsikring er det i de fleste tilfeller ikke for depositum på leiebilen. En annen fordel er at tilleggsforsikringen dekker eventuelle egenandeler ved skade.

Tips 9: Ekstrautstyr som GPS og barneseter

Sparetips i Alicante: GPS, barneseter og annet ekstra utstyr er dyrt å leie med leiebilen. Ofte vil det koste mer å leie enn å kjøpe slikt utstyr nytt selv. Derfor anbefaler vi å ta med dette selv fra Norge, eller kjøpe det selv på et av kjøpesentrene i Alicante, slik at du kan beholde utstyret til neste tur.

Tips 10. Sjekk bilen for du kjører den

Når du har fått nøklene til leiebilen i Alicante er det viktig at du sjekker bilen for synlige skader. Ta bilder og video av bilen med telefonen din, slik at du har dokumentasjon på hvilke eventuelle skader som var på bilen når du fikk den utlevert. Dette tar kun et par minutter, men er veldig greit å ha, slik at man unngår problemer. For å unngå konflikt er det viktig å undersøke bilen sammen med utleier før du leier og når du leverer bilen tilbake. Få med alle skader i kontrakten, selv den minste ripe, eller forlang en annen bil. Sjekk om km-standen er med i kontrakten ved overlevering. Ta bilde av den når du leverer bilen. Da slipper du uenighet om hvor langt du har kjørt.

Tips 11. Hvor henvender jeg meg for å klage på leiebilen i Alicante?

I de fleste tilfeller vil du ikke oppleve problemer med din leiebil i Alicante. Men det er alltid greit å vite hva man skal gjøre hvis man får uventede problemer. Forbrukerrådet har derfor laget en egen sjekkliste ved leie av bil i Alicante. Der vil du og finne god informasjon om hvordan du klager, og til hvilke instanser. Les mer om Forbrukerrådet sjekkliste for leiebil i Spania

Gode tips og lenker om leiebil i Alicante
Leiebil Alicante erfaringer
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Alicante Provinsen
Severdigheter, opplevelser og attraksjoner i Alicante
Shopping i Alicante
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania