Bilutleie Alicante Lufthavn erfaringer

Leiebil Alicante erfaringer

Leiebil erfaringer Alicante. Skal du til Alicante i Spania og har behov for bilutleie? Da kan det vare lurt å lese litt om ulike erfaringer som tidligere reisende har ved leie av leiebil i Alicante sentrum og på Alicante Lufthavn.

Alicante by er hovedstad i provinsen med samme navn, og ligger sør i regionen Valencia. Alicante er en av de byene som er hurtigst i vekst i Spania. Økonomien er basert på turisme, vinproduksjon og eksport av frukt og olivenolje. Erfaringsmessig er fly den beste måten å komme seg til Alicante, både Norwegian, SAS og Ryan Air har direktefly fra flere byer i Norge. Flyplassen i Alicante “El Altet” ligge bare 20 minutter fra sentrum, Ønsker en leiebil er det et godt utvalg i leiebilfirmaer på flyplassen.

Veldig mange lurer på hva som er beste måte å finne billig leiebil når de skal på ferie til Alicante. Leie direkte av de store leiebilselskapene, lokalt på reisemålet eller via agenter som samarbeider med flere leiebilselskaper? Vår erfaring er at du som regel finner billigst leiebil i Alicante ved å bruke en agent, altså en bilutleieekspert. De har gode avtaler med de ulike leverandørene og har søkemotorer som gjør det enkelt å sammenligne priser. Du kan sjekke priser enkelt selv ved å bruke tilbudsskjemaet under.


Erfaringer med leiebil i Alicante

Vi har bedt om å få tilbakemeldinger på ulike erfaringer som erfarne Spania reisende har ved leie av bil i Alicante, samt Alicante lufthavn. Du kan lese om de ulike erfaringene under. Har du lyst å dele dine erfaringer med leiebil i Alicante, kan du bruke kontaktskjemaet i menylinjen over. Takk for hjelpen!

Jeg har leilighet i Albir, og er i Spania 4 til 5 ganger i året. Er nok rimelig erfaren da jeg tok min første tur til Alicante i 1978. For hvert opphold bestiller jeg leiebil på internet slik at den er klar når jeg lander på Alicante lufthavn. Har testet mange ulike leiebilselskaper, og det er ikke mye som skiller dem i forhold til kvaliteten på bilene eller service. Velger du de billigste selskapene som Goldcar eller Firefly vil du oppleve et større kjøpepress på ekstraforsikringer og ikke minst lengre kø og ventetid når du skal hente bilen på flyplassen i Alicante. Det samme gjelder egentlig når du skal returnere bilen for avreise til Norge. Dette er egentlig kun et problem hvis du reiser til Spania i høytidene, i vintersesong og utenom fellesferier går det veldig greit. Det er en god del å spare ved å velge de billigste selskapene, spesielt hvis du trenger leiebil over en lengre periode. Da er prisforskjellene store. Det jeg av erfaring kan anbefale er leiebilselskapet Centauro. De har ok pris og synes dem er enkle å ha med å gjøre. Med smaken er som baken, alltid delt!

Roger fra Dokka

Mine erfaringer og tips med leiebil i Alicante er at skal man fly til Alicante er det lettest å bestille leiebil slik at man henter denne når man lander på Alicante Lufthavn. Da slipper man alternativ transport til og fra området man skal bo, og man sparer både tid og penger. Vår erfaring er at det er billigst å bestille leiebil på internett så tidlig som mulig. Det man skal være obs på er at i de travleste tidene som juleferie, påskeferie og vinterferie og spesielt sommermånedene fra juni til august, er at man kan oppleve litt kø i skrankene til bilutleieselskapene på flyplassen. Med sliten frue og tre unger under 10 år og etter en 3,5 times flytur fra Oslo til Alicante, har vi løst dette med at en av oss voksne tar med seg ungene til kafeen som ligger rett til høyre med en gang man kommer ut i ankommsthallen etter at bagasjen er hentet. En annen ting er at hvis begge voksne skal kjøre leiebilen så må begge bli med til skranken til leiebilselskapet.

Trond Arve og Silje fra Drammen

Erfaring leiebil Alicante Lufthavn

Jeg er nok en av få som ikke velger å hente leiebilen på Alicante lufthavn ved ankomst. Har en mor som bor i Torrevieja, og pga jobb får jeg ikke besøkt henne så ofte som jeg vil, og det blir stort sett i feriene. Etter en flere timers flytur til Alicante så er jeg så sliten at jeg ikke orker å stå i kø for å hente leiebilen. Jeg hiver meg heller på en av bussene, og plukker opp leiebilen i Torrevieja dagen etter. Vet jo at det ikke er billigste løsning ettersom bussen koster noen kroner til og fra flyplassen den også, men det er no hva jeg liker best. Det er heller ikke alltid at jeg har behov for leiebil under hele oppholdet. Bruker ikke noe fast bilutleieselskap, hva jeg velger kommer an på pris for meg. Så det har blitt mange ulike selskaper. Eneste dårlige erfaringen jeg har hatt. er med AVIS, ble belastet for en ripe/skade som etter min mening var der når jeg hentet bilen. Etter det har jeg alltid tatt bilder av bilen når jeg henter og leverer den fra meg igjen.

Kjersti fra Trondheim

Les også 12 Tips for Billig Leiebil i Alicante

Forbrukerrådet – sjekkliste for leiebil Alicante

Erfaringer bilutleie Alicante Lufthavn
Erfaringer leiebil Alicante
Hver tiende nordmann som leier bil, gransker ikke bilen ved henting eller levering, viser en undersøkelse Forbrukerrådet har gjort.

I den forbindelse har Forbrukerrådet utarbeidet en sjekkliste for leiebil, sjekklisten vil hjelpe deg å unngå eventuelle problemer med ditt leieforhold i Alicante. Dette er et stort problem hvert eneste år, da en av de tre største bransjene som opplever flest klager i forbindelse med ferie er bilutleie bransjen. En annen ting som er overraskende er at bare seks av ti setter seg inn i forsikring og andre vilkår når de skal leie en bil. Les mer om Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania


Gode tips og lenker om leiebil i Alicante
Leiebil Alicante tips
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Alicante Provinsen
Severdigheter, opplevelser og attraksjoner i Alicante
Shopping i Alicante
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania