La Manga

La Manga i Spania. La Manga har blitt et ferieparadis for turister fra hele Europa, og kan tilby alt du kan tenke deg av hva du forventer av en skikkelig sydenferie. Fantastiske strender, restauranter, og aktiviteter for hele familien i et utsøkt klima, gjør La Manga til den perfekte feriedestinasjon hele året rundt.

Den beskrivende navnet La Manga (armen) har en interessant geografisk utforming som har blitt et av symbolene som best identifiserer kysten av Murcia som et turiststed: en kjede som strekker seg langs ca 24 km fra Cabo de Palos til Punta del Mojón, og er den naturlige grensen for saltvann innsjøen kalt mar Menor.

Opprinnelig var det som nå er kjent som La Manga del Mar Menor, en åpen bukt til Middelhavet; i hver ende har vulkanske skjær gradvis holdt tilbake sand og sedimenter som ble dratt med av havstrømmene for å danne en sand kolonne med sanddyner og fjellvegetasjon, og lange strender i kontakt med to hav: Middelhavet og Menor.

La Manga er et smalt stykke land med en bredde som varierer mellom 200 m og en og en halv km. Det er avskåret av naturlige kanaler som holder de to hav i kontakt med hverandre; de såkalte “golas”. La Manga ble “oppdaget” som et turiststed på 60-tallet, og gjennomgikk en transformasjon som inkluderte urbanisering av området og bygging av turist infrastrukturer.

TIPS: LAST NED LA MANGA GUIDEN – ALT DU TRENGER VITE OM LA MANGA I SPANIA

Video over La MangaEttersom La Manga ligger mellom to hav, er det et ideelt sted for vannsport. Det er seiling og ski skoler som kjører periodiske kurs, samt windsurfing og katamaraner. Middelhavet kan nytes av de som foretrekker høye bølger for windsurfing, og hele kysten tilbyr også en rekke områder som er ideell og perfekt isolert for dykking, for eksempel Cabo de Palos og det steinete dypet ved siden av Isla Grosa.

La Mangas beliggenhet

La Manga ligger som kjent i Murcia regionen sør-øst hjørnet av den iberiske halvøya, mellom regionene, Andalusia, Castilla-La Mancha og Valencia, og dekker et areal på 11.317 km2 (2,2% av det totale arealet av Spania). Murcia grenser til provinsen Albacete i nord, til provinsen Alicante i Øst, provinsene Granada, Albacete og Almería i Vest, og Middelhavet i sør-øst. I form av areal, er Murcia det niende største av de spanske autonome lokalsamfunn. Murcia-regionen ligger i sentrum av den spanske middelhavskyst buen, mellom lengde 37º 23 ‘- 38º 45’N og breddegrader 0º 39’ – 2º 20’W.

Kart La MangaLandskapet på La Manga

Murcia regionen i Spania
Fra det geografiske synspunkt, skiller regionen Murcia seg ut på grunn av sine mange kontraster. Det høyeste punktet i regionen er Revolcadores (2027 m), etterfulgt av en rekke andre mindre fjellkjeder som ligger i sentrum og nord-vest i provinsen, som for eksempel El Carche, Sierra Espuña, La Pila, eller Ricote, som kan skryte av de viktigste skogkledde områdene, med store områder med furutrær. Altiplano (Jumilla og Yecla), som ligger nord-øst i regionen. Dette er et høyt platå med vinmarker hvor områdets berømte viner blir produsert. Flytter vi oss sørover vil vi møte vekslende lave cordilleras og daler som Guadalentín, og hvor Segura elven befinner seg, med rike jordbruksområder og brede fruktbare kystsletter. Den mest omfattende av disse er Campo de Cartagena.

Murcia har i overkant av 170 km kystlinje: viker og små strender veksler med svaberg og forrevne klipper. Som en geografisk perle i naturen finner vi her den gigantiske turistmagneten La Manga, en kyst stripe med land som stenger av Mar Menor lagunen fra Middelhavet. Sanddyner, strender, salt-vann laguner, Murcia-kysten har mange steder av interesse for naturalister. Ikke overraskende har mange av disse har blitt erklært vernede naturområder.

Befolkning i regionen

Ifølge de siste census tall fra 1. januar 2011, har regionen Murcia en offisiell befolkning på 1.470.069 innbyggere. Analyse av den demografiske utviklingen i regionen viser en konstant økning i befolkningen i hele det tjuende århundre, men det er først etter 1976 at regionen begynte å øke over landsgjennomsnittet. Mellom årene 1991 og 2001, økte befolkningen med 13,8% sammenlignet med et gjennomsnitt på 5,8% for hele Spania, ifølge data levert av Ministerio de Administraciones Publicas.

På det nåværende tidspunkt, er tettheten av befolkningen for året 2011 129,9 innbyggere per kvadratkilometer, noe som er bedre enn landsgjennomsnittet på 93,9. Murcia-regionen har altså i dag blitt et område med en netto demografisk tilstrømningen, på grunn av det faktum at siden 70-tallet antall innvandrere har vært større enn antall personer som har utvandret. Den viktige økningen er antall utlendinger som har valgt å bosette seg i Murcia-regionen som et ideelt sted å tilbringe sin pensjonisttilværelse, i spesielle omgivelser og nyter et eksepsjonelt klima.

Reisetips La Manga

Her tar vi for oss alt du trenger vite av reisetips om severdigheter, strender, restauranter, uteliv, shopping, klima, og mye annet på La Manga i Spania. Perfekt når du skal planlegge ferien din, og trenger tips til gode opplevelser og aktiviteter for hele familien. God fornoyselse!

Severdigheter La Manga

Beste severdighetene La MangaSkal du på ferie til La Manga og trenger tips til aktiviteter og ting å gjøre under ferien? La Manga og området rundt tilbyr så mye å se og gjøre at det eneste problemet er om du kommer til å få tid til alt. Selve feriestedet er hjem til noen av Europas fineste sports-og fritidstilbud og innenfor rekkevidde av det der er historiske byer å besøke, vakre kyststrekninger for å utforske og små landsbyer for å gi deg en smak av det “ekte Spania”. Hvis du holder deg innenfor La Manga resort har du tre golfbaner i verdensklasse, en av Europas fineste tennis sentre og en rekke andre sportslige aktiviteter rett utenfor døren. Les mer om severdigheter på La Manga

Strender La Manga

Beste strendene La Manga i SpaniaLa Manga er et ferieparadis for dem som liker sol, flotte strender og behagelige badetemperaturer. Med mer enn 25 kilometer med sandstrender på halvøyen, finner du garantert en strand som passer deg helt perfekt. Fra rolige viker, til gigantiske sandstrender med gylden sand. De lengste strendene med krystallklart vann og kritthvite sanddyner finner du mot Middelhavet, og her kan du nyte solfylte dager på stranda, eller drive med vannaktiviteter som surfing, stående padling, snorkling, dykking og vannscooter. Saltvannslagunen Mar Menor som ligger på innsiden av La Manga er oppdelt i flere små strender. Den mest kjente er Cala del Pino, som er på topp 10-listen over de beste strendene i Middelhavet. Les mer om strender på La Manga

Shopping La Manga

Den beste shopping La MangaEr du glad i å shoppe, har du mye å velge i på La Manga og i Murcia regionen. På selve La Manga finner du mange koselige små butikker. Midt på La Manga er det marked hver lørdag. I den nærmeste landsbyen, Cabo de Palos, er det marked hver søndag. Frister en fergetur så er det marked i San Javier på andre siden av Mar Menor hver onsdag, dit kommer du lettest med en 20 minutters fergetur fra båthavnen på La Manga. Cartagena, den nærmeste storbyen, byr på et nett av gågater og før du kommer inn til byen finner du et av Costa Calidas aller største shoppingsentre med mange titalls forretninger, alle de små og store kjedene, mange restauranter, kino, bowlinghall – ja, til og med et casino. Les mer om shopping på La Manga

Restauranter La Manga

Restauranter Collados Beach La MangaLa Manga kalles Europas kjøkkenhage, og her er det så mange restauranter at du kan spise på en ny restaurant hver dag hele året. På La Manga er det fisk og skalldyr restauranter som dominerer. De to aller beste restaurantene på La Manga Pieters og Collados Beach er nesten obligatorisk, i tillegg er det svært gode fiskerestauranter i båthavna, og i den sjarmerende lille fiskelandsbyen Cabo de Palos som ligger der La Manga starter. La Mangas restaurant tilbud er enormt, og her finner man restauranter fra omtrent alle verdenshjørner. Uansett om du vil ha en restaurant på stranden hvor du kan nyte solnedgangen, eller om du bare vil ha en rask matbit mellom de daglige aktivitene. Les mer om restauranter på La Manga

Uteliv La Manga

Beste barer og nattklubber La MangaNattelivet på La Manga tilbyr så mye variasjon som du kunne håpe på. Her finnes alt du kan tenke deg av barer, puber, diskoteker og show, uansett om du vil sitte å nyte en god drink på en strandbar eller vil danse hele natten på en av La Mangas mange nattklubber. Byene langs Middelhavet har alle sin egen karakter, og La Manga er ikke annerledes. Sommerens uteliv tiltrekker seg folk fra hele Spania. Du kan finne omtrent hvilken som helst type bar, pub eller nattklubb du ønsker deg her. Enten du er ung eller gammel, det er et spesielt sted for å slappe av og nyte omgivelsene. Les mer om uteliv på La Manga

Leiebil La Manga

Trenger du leiebil til ditt opphold på La Manga er det lettest å bestille den for henting når man lander på flyplassen i Alicante, eller Murcia Lufthavn. Da kan man enkelt returnere den når man reiser tilbake til hjemlandet, og man slipper alternativ transport til og fra flyplassen. I de fleste tilfeller er dette rimeligere enn å bruke små lokale leverandører på La Manga. Du kan enkelt sjekke og sammenligne priser på leiebil på La Manga selv ved å bruke søkeskjemaet som du finner under. Eller du kan lese mer om leiebil på La Manga


Flyplasstransport La Manga

Flyplasstransport i La MangaFlyplasstransport i La Manga er mye biligere enn i Norge, men likevel er det store forskjeller fra de ulike transportselskapene. De aller fleste bestiller flyplasstransport i La Manga på internett. Det er enkelt og man får i de fleste tilfeller billigere pris enn ved å bestille ved ankomst til Spania. I tillegg er utvalget mye større. Bruk vår sammenligningstjeneste over for å få best pris på flyplasstransport i La Manga. Vi sammenligner priser fra Spanias ledende selskaper, da kan du selv velge hvilken bil, buss, eller taxi du vil ha. Enkelt og greit! Les mer om flyplasstransport La Manga

Feriebolig La Manga

Feriebolig La MangaPå jakt etter den perfekte ferieboligen på La Manga i Spania? Folk velger feriebolig i Spania fremfor noe annet land som reisemål for pensjonisttilværelsen, som feriebolig eller bare for å slippe unna kulden noen uker. Med over 3000 feriehus og leiligheter i Spania, kan vi tilfredstille de fleste sitt behov. Enten det er en villa med svømmebasseng, en koselig leilighet i byen, eller en penthouse leilighet med alle fasiliteter.

Vi har en flott feriebolig som garantert vil passe deg og din familie under ditt neste ferieopphold på La Manga. Glem trange dyre hoteller, kamp om solsengene rundt bassenget, og sjekk heller utvalget av ferieboliger til leie på La Manga

Klima La Manga

Temperaturer og klimaet La MangaLa Manga er kjent som paradiset mellom to hav, og man følelsen av å være på en liten øy. Dette unike aspektet gjør La Manga til et veldig populært feriested for normenn. Med om lag 320 soldager hvert år, er La Manga og Murcia regionen en av områdene med flest soldager i hele Europa. . I en levekårsundersøkelse utført av verdens helseorganisasjon WHO, ble Murcia regionen kåret til en av de beste regionene i Europa basert på det gode klimaet. Reiser du til La Manga, kan man nesten garantere et flott sommervær og gode badetemperaturer for late dager på stranden. Les mer om klima på La Manga