Kredittkort med reiseforsikring og egenandelsforsikring på leiebil

Når du skal ut å reise, bør du alltid sørge for å ha en god reiseforsikring som dekker deg dersom uventede ting oppstår. Mye kan skje på reisen, som for eksempel forsinkelser, kanselleringer, sykdom eller tap og tyveri av reisegods og bagasje. En god reiseforsikring dekker slike hendelser, og en god måte å skaffe deg en slik forsikring er å betale reisen med kredittkort. Har du i tillegg tenkt å benytte leiebil på reisen, bør du også skaffe deg et kredittkort som inkluderer rabatt på leiebil og egenandelsforsikring på leiebil.

I denne artikkelen forklarer vi hva kredittkort med reiseforsikring er, hvorfor du bør ha egenandelsforsikring på leiebil og andre fordeler med kredittkort på reisen. Vi forklarer deg også hvordan du kan få gode rabatter på leiebil på reisen.

Kredittkort med reiseforsikring

Betaler du minst 50% av reisekostnadene med et kredittkort med reiseforsikring, vil du få med en forsikring som gjelder på den aktuelle reisen. Med reisekostnader menes utgifter til transport og overnatting. Det betyr at du må betale minst 50% av flybilletter, togbilletter, bussbilletter, båtreiser og leiebil med det aktuelle kredittkortet. Også minst 50% av utgiftene til hotell eller annen type overnatting må betales med kredittkortet. Da får du i de fleste tilfeller en fullgod forsikring som dekker deg dersom uhell skulle oppstå på reisen. Dette omfatter som regel ekstrautgifter i forbindelse kanselleringer, forsinkelser, sykdom, hjemreise ved nødstilfeller eller tap og tyveri av reisegods og bagasje. Nøyaktig hva som dekkes og hvilke vilkår som gjelder kan variere noe mellom de ulike kredittkortene, men generelt er reisforsikring på kredittkort minst like god som helårs forsikringene som du kan kjøpe separat via et ordinært forsikringsselskap.

Derfor bør du også ha egenandelsforsikring på leiebil

Dersom du har tenkt å benytte deg av leiebil på reisen bør du betale med et kredittkort som i tillegg til reiseforsikring inkluderer en egenandelsforsikring på leiebil. Denne type forsikring, som også kalles leiebilforsikring, er en fordel som kan gjøre reisen vesentlig billigere. Når du skal leie bil trenger du egentlig bare en forsikring, og det er egenandelsforsikring. Andre typer tilleggsforsikringer som utleierne ofte forsøker å selge deg vil som regel være unødvendige dersom du har en god leiebilforsikring. Og en slik forsikring kan du få mye billigere dersom du har det riktige kredittkortet.

Ved leie av bil er bilforsikring, altså kasko- og ansvarsforsikring, som regel inkludert i leieprisen. Dette er standard i de fleste land i Europa. Men dersom du ved et uhell forårsaker skade på selve leiebilen, må du ofte betale en høy egenandel. Det er ikke uvanlig at egenandelen kommer på mer enn 10.000 kroner. Med en leiebilforsikring får du refundert en stor andel av denne egenadelen.

Det er vanlig at egenandelsforsikring på leiebil gjelder ved kaskoskade, tyveri og brann, men sjekk alltid hvilke vilkår som gjelder for forsikringen som du har. Dette gjelder uansett om du har en ordinær forsikring eller en forsikring via kredittkort.

Slik får du egenandelsforsikring på leiebil

For å få egenandelsforsikring på leiebil kan du kjøpe en slik forsikring separat, men merk at prisen kan være høy. Alternativt kan du bruke et kredittkort som gir deg denne forsikringen dersom du betaler for leiebilen med det aktuelle kredittkortet. Noen kredittkort inkluderer hele leiebilforsikringen så lenge du betaler med det respektive kortet, mens andre kredittkort gir deg en sterkt rabattert pris på leibilforsikringen. Sjekk hvilke vilkår som gjelder for ditt kredittkort og sammenlign gjerne flere kredittkort før du søker. Vurder også hvilke andre fordeler som kredittkortet gir deg.

Kredittkort med rabatt på leiebil

I tillegg til egenandelsforsikring på leiebil, kan du med utvalgte kredittkort også få rabatt på selve leiebilen. Rabattene kan være ganske store og du kan som regel få rabatt uansett om det er en privat reise eller en jobbreise. Bruker du mye leiebil, kan det lønne seg å sammenligne flere kredittkort for å finne det kortet som har de beste betingelsene knyttet til bruk av leiebil.

Andre fordeler med kredittkort på reisen

I tillegg til gode forsikringer knyttet til reisen og bruk av leiebil, finnes det mange andre fordeler knyttet til å benytte kredittkort på reisen. I reisesammenheng har man ofte behov for overnatting, og ved å benytte bestemte kredittkort kan man få gode rabatter på utvalgte hoteller. Andre gode fordeler ved å benytte kredittkort på reisen inkluderer gebyrfrie uttak av kontanter i utlandet, gunstige vekslingskurser, rabatter på flybilletter, samt opptjening av poeng og cashback. Enkelte kredittkort gir deg til og med rabattert eller fri tilgang til ekslusive flyplasslounger rundt om i verden.

Betal kredittkortregningen i tide

For å få mest mulig utbytte av fordelene som kommer med kredittkort bør du alltid betale kredittkortregningen i tide. Da unngår du høye renter og gebyrer og kan fullt ut fra nytte av fordelene som vi har beskrevet i denne artikkelen.