Kom deg rundt på Mallorca med leiebil

Mange som reiser på ferie blir ofte værende på en destinasjon. Det er ikke noe galt med det, men samtidig kan du få enda flere opplevelser og inntrykk av en øy, et område eller land om du kommer deg litt rundt. Mallorca er en av disse øyene som gir deg så mye mer ut av ferien om du kommer deg litt rundt. Med det store utbudet av leiebilselskaper, er det heller ikke vanskelig å finne et passende kjøretøy til enhver anledning.

Kom deg til de ville fjellene i nord

Uansett hvor du har valgt å ha base blant Mallorcas mange flotte steder langs kysten, er det verdt å ta en tur til de ville og bratte fjellformasjonene i nord. De gir deg sug i magen på smale og svingete veier, men samtidig særdeles flott utsikt over Middelhavet.
På veien dit kjører du kanskje forbi en stor reklame for en bookmaker som du har sett reklamere på en fotballkamp i La Liga, og det setter kanskje i gang en tankerekke hvor du tenker på alle bettingselskaper som du har prøvd lykken hos. Når du endelig er fremme til utsiktspunktet på turen, nyter du utsikten og synes det er verdt innsatsen, på samme måte som når du vinner på et oddsspill.

Ting å passe på når du leier bil

Gjennom historien er det mange som har opplevde både det ene og det andre når det kommer til leie av bil på ferie. Det kan bli komplisert, men passer du på behøver det ikke bli annet enn en fornøyelse, og du er ferdig med leieforholdet når du leverer tilbake bilen.
Det skal ikke være gambling å leie bil, men for noen er det nesten blitt det. Skal du gamble er det bedre å finne noen casinosider på nettet. Da vet du hva du går til, og at du kan tape penger på det. Når du leier bil, skal det ikke komme en ekstraregning i ettertid. For å unngå dette behøver du ikke å gjøre så mye.

Det beste rådet er å tegne de ekstraforsikringene som du trenger, men ikke alle som utleieselskapet gjerne vil få deg til å kjøpe slik at de tjener ekstra penger på deg. Det å være underforsikret er en risikosport, men for mange forsikringer gir deg ikke noe ekstra i ettertid.
Noe som ikke koster mye, men som kan spare deg for både penger og irritasjon i ettertid, er å ta en skikkelig befaring av bilen før du setter nøkkelen i tenningen. Unngå å måtte betale for riper i lakken, bulker og andre skader som ikke er påført av deg.

For å bevise hvordan bilen så ut ved overtagelse kan du enkelt ta bilder eller filme med mobilen av skader på bilen. På det viset blir det ingen disputt i ettertid om skaden var der eller ikke. Til slutt er det viktig å kjøre hensynsfullt på ukjente veier og sørge for at du ikke blir innblandet i ulykker. Eller i det minste at du ikke er årsaken til dem.