Klima Costa del Sol i Spania

Klima Costa del Sol

Klimaet på Costa del Sol i Spania. Solkysten i Spania Costa del Sol har et middelhavsklima med milde vintre og varme og solrike somre. Her tar vi for oss alt du trenger å vite om vær, klima, temperatur, nedbør, soltimer og mye annet på Costa del Sol.

Beskyttet av det varme Middelhavet og fjellkjeden Sierra Blanca er vintrene her i Sør-Spania mild og lyse, og somrene er varme og tørre. Det at det er nesten garantert sol er en av de viktigste årsakene til at Costa del Sol er så populært blandt feriegjester og golfere. Costa del Sol er også referert til som “Costa del Golf”. Klimaet på Costa del Sol betyr at de som bestiller en golfferie er nesten garantert et tørt, solrikt opphold når som helst på året. Området har en rekke baner som tilbyr ulike utfordringer og er tilpasset både nybegynnere og eksperter.

Værvarsel for Costa del Sol

Værvarsel
Málaga

Været i MálagaMeteovista.no Alltid ditt værSolkysten er den delen av den spanske sørkysten som tilhører Malaga provinsen, har et middelhavsklima, med milde vintre og varme og solrike somre. Her finnes det byer som Estepona, San Pedro de Alcántara, Puerto Banús, Marbella, Fuengirola, Mijas, Benalmádena, Torremolinos, Málaga, Velez-Málaga, Torre del Mar, Torrox, Nerja.

Årstidene på Costa del Sol

Vinteren på Costa del Sol er fra desember til februar, og er mild preget av solrike perioder, samt perioder med dårlig vær, med vind og regn. Om natten kan temperaturen gå under 5 grader, mens i løpet av dagen er det mildt, over 15 grader. Svært kalde dager er sjeldne: bare i de kaldeste nettene temperaturen kan gå ned til null grader, men selv i disse tilfellene, vil temperaturen vanligvis i løpet av dagen stige til over 10 grader. I praksis snør eller fryser det aldri.

Våren på Costa del Sol er fra mars til mai, og er mild og solrik, men regnværsdager er fortsatt mulig, men ikke veldig ofte. Fra og med mai, og noen ganger i april, begynner vi å se de første virkelige varme dagene, med høyder rundt 30 ° C.

Sommeren på Costa del Sol er fra juni til midten av september, og er varme med mye sol. Temperaturene varierer mellom 27/28 ° C i juni og september, og ca 30 grader i juli og august, været er varmt og fuktig. Men når vinden blåser fra det indre av Andalusia, kan varmen kan være intens, og temperaturen kan komme opp til 35/37 grader, og noen ganger 40 ° C. Heldigvis i disse tilfellene er det en moderat vind og luften blir tørr.

Høsten på Costa del Sol er fra midten av september til november, og er i utgangspunktet varm, og deretter blir det gradvis mildere. I oktober er det fortsatt mange varme og solfylte dager, spesielt i første halvdel. I november er høsten her med et mildt klima, men også overskyet og regnfull. Noen ganger er regnet konsentrert over en kort tid og kan være kraftig, spesielt i den vestlige delen.

Den beste tiden å besøke byene på Costa del Sol for fotturer er månedene april, mai og oktober, spesielt hvis du planlegger en utflukt i det indre av Andalusia. For en strandferie er den beste perioden om sommeren fra juni til midten av september.

Temperaturer Costa del Sol i Spania
Klima Costa del Sol

Temperaturer og været Costa del Sol

August er den varmeste måneden på Costa del Sol med en gjennomsnittlig temperatur på 26 ° C (79 ° F) og den kaldeste er januar med 12 ° C (54 ° F) med 11 daglige soltimer i juli. Den våteste måneden er november, med et gjennomsnitt på 115 mm regn. Den beste måneden å bade i havet er i august, da den gjennomsnittlige sjøtemperaturen er 23 ° C (73 ° F).

Temperaturer Januar til Februar på Costa del Sol

Mange varme dager, og når solen er ute kan du definitivt gå rundt i en T-skjorte, men når du går inn i skyggen føler du kulden. Du kan få noe kald vind, og når det regner kan bli kaldt. Pakk jakke og gensere for kvelden. De fleste boligene på Costa del Sol har marmor eller flislagt gulv som blir kjølig, så ta med tøfler. Dette er den tiden på året da du ser de lokale spanske i pelskåper, og de engelske turistene i vester og shorts!

Temperaturer Mars til April på Costa del Sol

Perioden Mars til April er vanligvis en våt periode da dette synes å være regntiden. Så ta med noe vanntett eller en paraply i tilfelle. Hvis det ikke regner det kan bli ganske varmt, men du vil sikkert trenge en jakke for kvelden.

Temperaturer Mai på Costa del Sol

Mai er varm, men ikke for varmt. Du kan vanligvis garantere noe soling, men kveldene kan være litt kalde, så ta med en jakke eller sjal. Du kan fortsatt få noe regn i løpet av denne måneden.

Temperaturer Juni, Juli og August på Costa del Sol

Varmeste perioden så ta ting for å holde deg kjølig. Juli og august er de varmeste månedene på Costa Del Sol med temperaturer kjent for å nå opp mot 45 ° C, men dette er sjelden. Normale temperaturer er på det høye 30-tallet så ta masse kule, løse klær og en caps for å beskytte deg i solen.

Temperaturer September på Costa del Sol

En herlig måned, varmt i begynnelsen og kjøligere mot slutten. Skoleferien er over og turistsesongen dabber av litt. Du trenger ikke en jakke, men ta den med bare i tilfelle hvis du kommer i slutten av september.

Temperaturer Oktober på Costa del Sol

Litt som April er dette måneden når været endrer seg på Costa Del Sol. Det kjølige været kommer sammen med regnet. I Oktober er det på tide at uoppvarmede svømmebasseng stoppes å brukes, men du bør likevel få litt solings vær, men dagene er kortere.

Temperaturer November og Desember på Costa del Sol

Når det er sol er det varmt, og når det er ingen sol er det er kjølig. Været er lik som januar og februar. Sørg for å ta tøfler for kalde gulv. For noen år siden var det 21 ° C på første juledag, og det var folk på stranden!

Klima informasjon for byer på Costa del Sol

Alt du trenger å vite om vær, klima, temperatur, nedbør, og soltimer på de mest populære feriedestinasjonene på Costa del Sol i Spania. Perfekt når du planlegger din neste ferie til Costa del Sol kysten.

Klima i Malaga
Klima i Marbella
Klima i Nerja
Klima i Puerto Banus
Klima i Mijas
Klima i Fuengirola
Klima i Torremolinos
Klima i Torre del Mar
Klima i Benalmadena
Klima i Estepona

Kart over Costa del SolTrenger du leiebil til ferien på Costa del Sol?

Du kan sjekke pris fra alle de store leiebilselskapene i Spania ved å bruke skjemaet under. Alt i et enkelt søk.Gode tips og lenker om Costa del Sol
Severdigheter Costa del Sol
Klima Costa del Sol
Go kart på Costa del Sol
11 Topp strender på Costa del Sol
Aktiviteter og severdigheter for barn på Costa del Sol
Leiebil Costa del Sol
Costa del Sol
Malaga Provinsen
Leiebil Malaga tips
Erfaringer med leiebil i Malaga
11 tips for rimelig leiebil i Malaga
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania