Klimaet Costa Blanca i Spania

Klima Costa Blanca

Klimaet på Costa Blanca i Spania. Kyststripen Costa Blanca har Europas beste klima med flest soldager i året. Her kan du nyte solen og samtidig ha det gøy med ballspill på stranda, bading eller https://www.storspiller.com. Med flest soldager i året i hele Europa, er det ingen grunn til å ikke være mest mulig ute i det fine været. Her tar vi for oss alt du trenger å vite om vær, klima, temperatur, nedbør, soltimer og mye annet på Costa Blanca.


Costa Blanca ( “den hvite kysten”), er den delen av den spanske sørkysten som tilhører Alicante provinsen, og har et middelhavsklima, med milde og relativt regnfulle vintre og varme og solrike somre. På grunn av sin sør-østvendt beliggenhet, har Costa Blanca et mildt og solrikt mikroklima. De høye fjellene som skiller den fra det indre av landet, hindrer de kalde vindene fra Atlanterhavet i å nå frem, og bevirker en mild temperatur året rundt.

Costa Blanca strekker seg fra Dénia på nordkysten til Pilar de la Horadada på sørkysten, og i innlandet fra Orihuela til fjellene Marina Alta, inkludert Villena og Alcoi. På Costa Blanca finner du kjente feriebyer som Denia, Javea, Moraira, Calpe, Altea, Albir, Benidorm, Villajoyosa, Alicante, Torrevieja, Murcia, og La Manga. Du vil finne informasjon om klima, temperaturer og været for disse byene lenger nede på denne siden.

Værvarsel for Costa Blanca


Temperaturer på Costa Blanca

Den gjennomsnittlige temperaturen på Costa Blanca i januar og februar er ca 12 ° C, og i juli og august er ca 26 ° C. Det er mange soldager, hvor dagtemperaturene når eller overstiger 20 grader, selv om vinteren. Om vinteren er veldig kalde dager sjeldne, men i kaldere perioder kan minimumstemperaturen falle til rundt null grader (de kaldeste temperaturene er rundt -2 / -3 ° C); i praksis snør det aldri. Om sommeren er varmen vanligvis utholdelig pga en svak havbris, men det kan være perioder med intens varme, hvor temperaturen kan komme opp til 38/40 ° C.

Nedbør på Costa Blanca

Regnet på Costa Blanca er raske byer som fort går over, og er mindre enn 300 millimeter per år, og følger et middelhavs mønster. Faktisk kommer det meste av regnet fra september til og med mars, mens om sommeren er det nesten aldri regn. Regnværsdager er spesielt sjeldne, men når det regner, kan det regne mye, og noen ganger kan regnet være intens og konsentrert, noe som fører til flom. På grunn av mangelen på nedbør, er landskapet på Costa Blanca tørt.


Temperaturer og klima Costa Blanca
Klima Costa Blanca

Soltimer på Costa Blanca

Antall timer med solskinn på Costa Blanca er anstendig om vinteren, selv om det noen ganger kommer enkelte forstyrrelser fra Atlanterhavet og Middelhavet som kan passere, men det er en godt antall soldager (det er i gjennomsnitt 6 timer med sol per dag selv fra november, i januar og Februar er det i gjennomsnitt 7 soltimer pr dag). Våren er en solrik sesongen, spesielt i mai, og den mest solrike perioden er fra juni til august. I september begynner vi å se de første kalde fronter fra Atlanterhaven, så om høsten er det ikke alltid garantet med sol.

Vann temperaturer på Costa Blanca

Havet i Costa Blanca er varmt nok for svømming fra juli til september; i juni er det fortsatt kjølig. Den beste tiden for en strandferie på Costa Blanca er om sommeren, fra juni til august. For bading, er den beste tiden fra juli til september. Mai og juni er solfylte måneder, men havet er fortsatt litt kjølig, spesielt i mai, når det er faktisk litt kaldt. Selv om det er godt vær, er det ikke alltid garantert, vår og høst er ideell for å besøke byer og dra på utflukter som kan bli for varmt å dra på om sommeren.

Temperaturer og været på Costa Blanca

August er den varmeste måneden på Costa Blanca med en gjennomsnittlig temperatur på 29 ° C (84 ° F), og den kaldeste er januar på 11 ° C (52 ° F) med 11 daglige soltimer i juli. Den våteste måneden er november, med et gjennomsnitt på 42 mm regn. Den beste måneden å bade i havet er i august, da den gjennomsnittlige sjøtemperaturen er 25 ° C (77 ° F).

Klima informasjon for byer på Costa Blanca

Alt du trenger å vite om vær, klima, temperatur, nedbør, og soltimer på de mest populære feriedestinasjonene på Costa Blanca i Spania. Perfekt når du planlegger din neste ferie til Costa Blanca kysten.

Klima i Denia
Klima i Javea
Klima i Moraira
Klima i Calpe
Klima i Altea
Klima i Albir
Klima i Alfaz del Pi
Klima i Benidorm
Klima i Villajoyosa
Klima i Alicante
Klima i Torrevieja
Klima i Murcia
Klima på La Manga

Kart over Costa BlancaTrenger du leiebil til ferien på Costa Blanca?Costa Blanca – Gode tips og lenker
Klima Costa Blanca
Severdigheter Costa Blanca
Topp aktiviteter og opplevelser for barn på Costa Blanca
Go kart baner på Costa Blanca
Den fantastiske naturen på Costa Blanca
Topp 6 badestrender på Costa Blanca
Leiebil Costa Blanca
Costa Blanca i Spania
Alicante Provinsen
Leiebil Alicante tips
Leiebil Alicante erfaringer
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania