Kjør rundt i sirkel

Kanskje har du alltid hatt lyst på en biltur i Spania, men det frister ikke med lange avstander? Da har vi et perfekt reisetips for deg i den sørlige delen av landet. Her kommer nemlig turistattraksjonene som perler på en snor, og du kan hele året finne billige flyreiser direkte fra Norge.

Fly inn til Malaga
En flyreise til Malaga er således et perfekt alternativ, og du kan hente leiebilen din enten på flyplassen eller i sentrum. Malaga er en by mange nordmenn bruker som transittbase, noe som er synd, ettersom den har gjennomgått en omfattende ansiktløftning de siste årene. Som fødestedet til den verdenskjente kunstneren Pablo Picasso kan byen selvsagt smykke seg med sitt eget Picasso-museum, og du kan lese mer om dette og byens andre severdigheter her: http://reisetips.nettavisen.no/15-grunner-til-a-forelske-seg-i-picassos-hjemby/

Fotball og høykultur i Sevilla
Etter et par dager i Malaga kan du sette deg i leiebilen, stille inn GPS-en og kjøre videre til Sevilla. Byen kan blant annet skryte av to lag i La Liga, hvor det mest kjente og beste er FC Sevilla som blant annet har vunnet Europaligaen flere ganger de siste årene. Dette er en bragd de sannsynligvis ikke kommer til å gjenta denne sesongen, ettersom laget i øyeblikket ligger an til å gå videre i Mesterligaen sammen med Liverpool. Disse lagene spilte nylig uavgjort i et høydramatisk oppgjør i Sevilla, og du kan lese mer om Sevillas lag og finne ut når laget skal spille hjemmekamper her: https://extra.bet365.com/news/nn/Fotball/Champions-League/berizzo-krever-konsentrasjon.

Sevilla forventes å kjempe om en topp fire plassering denne sesongen, men du får gode odds på å tippe at byrivalen Real Betis Sevilla blander seg inn i tetstriden. Sevillas mest populære klubb blant lokalbefolkningen har allikevel hatt en god sesongstart, og har lagt seg på øvre halvdel av tabellen, syv poeng bak Sevilla etter 13 spilte seriekamper.

Sevillas spennende kultur- og festivaltilbud kan du lese om her: https://www.nettavisen.no/2862468.html Byen har selvsagt mye mer å by på enn fotball, og det mest kjente er den kongelige residensen Real Alcazar som ligger på Plaza Mayor. I det samme området finner du byens katedral, samtidig som du kan gå deg vill i de mange smågatene i byens jødiske kvartal. Hvis du er fan av Star Wars, kjenner du deg muligens igjen på Plaza Espana, ettersom en rekke filmer i denne serien er spilt inn her. Du bør minst overnatte tre netter i Sevilla, og deretter kan du sette deg inn i bilen og kjøre østover igjen.

Gå deg vill i Cordoba og Granada
Neste stopp blir Cordoba hvor du finner en fantastisk blanding av de forskjellige kulturene som har hersket i området gjennom årenes løp. Den største attraksjonen i Cordoba er bygningen Mezquita, en gigantisk katedral som fascinerer selv ikke-religiøse besøkende. I tillegg har byen en vakker gamleby med romersk arkitektur og brosteinsbelagte gater med flere sjarmerende småbutikker du kan handle suvenirer i. Før du kjører sørover til Malaga igjen, anbefaler vi en avstikker innom Granada. Dette var en av de viktigste muslimske bosetningene i Spania, og vi anbefaler at du får med deg Alhambra-komplekset. I sentrum kan du rusle rundt i gatene, og blant annet se Columbus-statuen på Plaza Isabel de Catolica før du setter kursen sørover mot Malaga igjen.


Trenger du leiebil til bilturen?
Du kan sjekke pris fra alle de store leiebilselskapene i Spania ved å bruke skjemaet under. Alt i et enkelt søk.