De beste strendene i Javea

Javea strender

Strendene i Javea i Spania. Byen Javea kan glede oss med 25 km med strender, en variert kystlinje med strender og bukter med naturlig sjarm. Her tar vi for oss alt du trenger vite om strendene i Javea, enten du vil ha en flott sandstrand eller en rolig vik hvor du kan bade og sole deg i fred og ro.

Byen Jávea ligger 74 km norøst for Alicante langs den imponerende Costa Blanca kysten, og har et enestående utvalg av fantastiske strender og spennende landskaper med masser av severdigheter. Javea ligger like langt fra Valencia i nord og Alicante i sør, begge med internasjonale flyplasser, rundt en times kjøretur unna.Javeas beliggenhet på et triangulert punkt stikkenede ut fra fastlandet gjør det til det første sted i Spania som får sol om morgenen. Hvis du er tidlig oppe kan du nyte en veldig vakker soloppgang i Javea. Lokalt så kaller man Javea Spanias soloppgang. Javea har flest soltimer i løpet av året I hele Spania, og har ifølge Verdens Helse Organisasjon W.H.O et av verdens beste klima. Javea har flest soltimer i løpet av året I hele Spania.

Fra Cabo de San Antonio til Cala Adella, har Javea 25 km med variert kystlinje som typisk for Costa Blanca. Kombinasjonen av jomfruelige viker og gylne sandstrender med promenader, barer og restauranter, utgjør en strekning av kysten som garantert vil glede de besøkende. Cabo de San Antonio Natural Marine Reserve er hjem til et stort utvalg av arter, slik som kreps, grouper og gorgonian koraller, og representerer et unikt sted for dykking.

Bli med i Facebook Gruppen: Vi som trives på Costa Blanca

De beste strendene i Javea

Javea har mange forskjellige flotte strender å tilby, enestående blant dem er Arenal Beach og den vakre Cala Adella med et krystallklart vann. Se også strandguide Costa Blanca og oversikt over de beste nudiststrendene på Costa Blanca

Stranden Arenal i Javea

Strand El Arenal i Javea
Arenal stranden er den travleste stranden på Javea kysten gitt sin nærhet til strandpromenaden, med et bredt utvalg av barer, restauranter, kafeer, iskrembarer og suvenirbutikker. Stranden er 1400 m lang og 60 m bred med fin sand og en svakt skrånende hylle inn i det grunne farvannet. Den har et komplett utvalg av fasiliteter og tjenester. Badevakter, Røde kors, gangveier, vannski fasiliteter, underholdning, sport område, fotbad og dusj, tilgang for personer med redusert mobilitet, parkeringsplass, offentlig telefon, bussholdeplass og taxiholdeplass. Det er en ideell strand for barn.Stranden Cala Adella i Javea

Cala Adella er en nydelig bukt med småstein, er 220 m lang og 24 m bred, med milde bølger som gjør svømming til en glede. Stranden ligger i den sørligste delen av Javea og fra den kan du se slottet Adella. Dette er en strand med historie og med alle de fasiliteter og Blått Flagg-status for sin vannkvalitet. Her er det badevakter og førstehjelp tjenester, buss og parkeringsplasser, regelmessig rengjøring og solskjermer og hengekøye utleie. Denne viken er ideell for dykking og snorkling.

Stranden Cala Portichol i Javea

Stranden Cala Portichol i Javea
Cala Portichol ligger mellom Punta Negra og Cabo Negro i et område med dramatiske klipper og mangfoldig vegetasjon. Portichol Island kan sees fra viken. Den grove sandbukten er 800 m lang og 10 m bred, og har restauranter, toaletter og dusjer, en offentlig telefon, og søppelkasser. Med bil fra Javea ta Cabo de la Nao veien, og etter 8 km, ta til venstre i krysset og parker, og deretter gå ned til stranden.

Stranden La Grava i Javea

La Grava stranden ligger i byen og har en promenade og krystallklart vann. Stranden er 550 m lang og 8 meter bred, med grov sand og moderate bølger. Informasjon om sjøen er tilgjengelig her, og det er en offentlig telefon, promenade, badevakter, en maritim informasjonspunkt, bussholdeplass og taxiholdeplass, barer og restauranter.

Stranden Cala Sardinera i Javea

Stranden Cala Sardinera i Javea
Cala Sardinera er en bukt som er 500 m lang og 8 m bred med grov sand. Stranden ligger på nordsiden av Cabo de San Martín. Den er tilgjengelig til fots via en sti gjennom en furuskog, eller med bil på Cabo de la Nao veien og Porticholl. Belønningen for turen er å kunne ha stranden nesten helt for deg selv.

Stranden Cala Blanca i Javea

Cala Blanca, en steinete bukt 300 m lang og 8 m bred. Det er en eksepsjonell bukt som bare kan nås til fots eller fra havet og som tilbyr fantastisk utsikt over de hvite klippene.

Stranden Cala Ambolo de Javea

Stranden Cala Ambolo i Javea
Cala Ambolo de Javea er en liten bukt med klart vann som ligger sør for Cabo de la Nao, og fra der vi kan se Descubridor Island. Stranden er 80 m lang og 6 m bred. Den er det perfekte stedet for en rolig svømmetur og for dykking å utforske sin rike havbunnen. Dette er en nudiststrand med en badevakt service.

Stranden Cala Tango

Cala Tango er en 100 m lang bukt som ligger bak Javea Nautical Club og nær Cabo de San Antonio Marine Reserve. Det er to springende ruter her. Det har en restaurant, flagg indikerer sjøforhold, dusjer og toaletter.

Kart over strender i JaveaTrenger du leiebil til ferien i Javea?Javea – Gode tips og lenker
Restauranter i Javea
Shopping i Javea
Uteliv i Javea
Severdigheter i Javea
Klima i Javea
Leiebil i Javea
Leiebil Alicante tips
Leiebil Alicante erfaringer
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Alicante Provinsen
Costa Blanca i Spania
Severdigheter Costa Blanca
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania