Temperaturer og klima i Javea

Javea klima

Klimaet i Javea i Spania. Det er flere soldager registrert i Javea enn i noe annet sted i Spania. Her tar vi for oss alt du trenger å vite om vær, klima, temperatur, nedbør, soltimer og mye annet i Javea.

Været og klimaet i Javea er utmerket. Javea er en by på Costa Blanca kysten i Spania, og har mer enn 2800 timer med solskinn hvert år med en årlig gjennomsnittstemperatur på 19,3 grader Celsius. Ettersom været og klimaet i Javea er så gunstig, har Javea blitt et populært turistmål for sol elskere med ca 325 soldager hvert år.

Selv om mange områder i Spania ofte blir et offer for den nådeløse sommersolen, er Javea verdenskjent for sitt milde klima året rundt. Verdens helseorganisasjon har anerkjent Javea for å ha en av de beste klimaer i verden. Sommerne er verken for varme eller for kalde, og det samme kan sies om resten av årstidene. Ikke bare er klimaet vanligvis solfylt og mild, lav luftfuktighet gjør at selv de varmeste dagene er svært hyggelige. Personer som lider av astma og allergi vil også ha det bedre i dette sunne, nesten perfekte klimaet.

Plassert mellom bakker og berg i Alicante provinsen, er Javea et område på den spanske kysten som er godt beskyttet mot tøffe værforhold. Som et resultat av den sørlige kysten mange saltsjøene, er fuktigheten i Javea ganske lavt i forhold til resten av Spania og Europa. Dette betyr at selv på de varmeste sommerdagene, er varmen en tørr og mye mer utholdelig på dagtid. Sommerene er ikke for varme i Javea og vintrene er ikke for kalde.

Bli med i Facebook Gruppen: Vi som trives på Costa Blanca

Værvarsel for Javea

Årstidene i Javea

– Våren er normalt fra mars til og med mai
– Sommeren er normalt fra juni til og med september
– Høsten er normalt fra september til og med november
– Vinteren er normalt fra desember til og med februar

Sommer temperaturer i Javea

Været om sommer i Javea er vanligvis veldig varmt med lite eller ingen nedbør. Sommertemperaturene i Javea vil for det meste være mellom 25 grader Celsius til 35 grader Celsius i løpet av dagen. Temperaturer om natten om sommeren i Javea vil sjelden falle under 15 grader Celsius. Fordi luftfuktigheten er lav, vil du ikke føle temperaturen er så høy som det egentlig er. Bruk alltid høy solkrem faktor, spesielt hvis du er på en av Javea`s strender. Heldigvis vil du på de fleste dager bli avkjølt av havbrisen.Temperaturer om høsten i Javea

Høsten er en god tid å besøke Javea og resten av Costa Blanca fordi høstværet er vanligvis mildt og solrike. Det er en sjanse for noe nedbør. Middelhavet er varmt og du kan fortsatt svømme langt inn i oktober. Om høsten er det sannsynlig å være sporadisk elektriske tordenvær med lyn og voldsomt regn som noen ganger resulterer i en flom.

Temperaturer om våren i Javea

Været og klima om våren i Javea blir betraktelig bedre etter mars da strendene begynner å bli populære igjen. Det er en sjanse for nedbør, men dagene er ofte klare og solfylte, selv om kveldene kan fortsatt være ganske kalde før vi kommer inn i mai. Sjøtemperaturer forblir kald til mai.

 

Vinter temperaturer i Javea

Været i Javea om vinteren er veldig mildt i forhold til Nord-Europa. De fleste vinterdager i Javea er klare og solrike med lite nedbør. Temperaturene er uforutsigbare og kan variere sterkt om vinteren. En dag kan det være over 20 grader Celsius, og du vil vandre rundt i t-skjorte, en annen dag kan det være 6 grader Celsius og du føler deg veldig kaldt.

Selv om vinteren er det ikke mye i Javea med unntak av når Javea opplever en “Gota Fria ‘- dette skjer når temperaturen plutselig faller som resulterer i utrolig voldsomt regn og flom. Gota Fria skaper også store bølger og høyt tidevann som ofte ødelegger strendene i Javea.

Klima og været i Javea

August er den varmeste måneden i Javea med en gjennomsnittlig temperatur på 26 ° C (79 ° F) og den kaldeste er januar ved 12 ° C (54 ° F) med 12 daglige soltimer i juli. Den våteste måneden er oktober med et gjennomsnitt på 62.8mm regn. Den beste måneden å bade i havet er i august, da den gjennomsnittlige sjøtemperaturen er 26 ° C (78 ° F).

Javea klima Januar

I januar er været i Javea vanligvis kaldt, men noen ganger mildt med en gjennomsnittlig månedstemperatur på 11 grader Celsius. Det er lite nedbør i januar, men nettene er kalde og noen ganger nær frysepunktet. Den gjennomsnittlige sjøtemperaturen i januar for Javea er 14 grader Celsius og for kaldt for de fleste å vurdere svømming. Klima og været for Javea i Spania i Januar måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Javea finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Javea i Januar
Minimum temperatur: 6 grader
Maksimum tempereatur: 16 grader
Vann temperatur: 15 grader
Soltimer: 6 timer
Sannsynligheten for regn: 17 prosent
Luftfuktighet: 70 prosent

Javea klima Februar

I februar er været i Javea vanligvis kaldt, men noen ganger milde og varme med en gjennomsnittlig månedstemperatur på 12 grader Celsius. Sjansen for nedbøren øker i februar og nettene er kalde. Den gjennomsnittlige sjøtemperaturen i februar for Javea er 14 grader Celsius og for kaldt for de fleste å vurdere svømming. Klima og været for Javea i Spania i Februar måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Javea finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Javea i Februar
Minimum temperatur: 7 grader
Maksimum tempereatur: 17 grader
Vann temperatur: 14 grader
Soltimer: 6 timer
Sannsynligheten for regn: 19 prosent
Luftfuktighet: 69 prosent

Javea klima Mars

I mars er været i Javea vanligvis milde med mange fine solrike dager med en gjennomsnittlig månedstemperatur på 14 grader Celsius. Sjansen for regn er fortsatt ganske høy, og nettene er fortsatt kalde. Den gjennomsnittlige sjøtemperaturen i mars for Javea er 14 grader Celsius og for kaldt for de fleste å vurdere svømming. Klima og været for Javea i Spania i Mars måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Javea finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Javea i Mars
Minimum temperatur: 9 grader
Maksimum tempereatur: 20 grader
Vann temperatur: 15 grader
Soltimer: 7 timer
Sannsynligheten for regn: 14 prosent
Luftfuktighet: 67 prosent

Javea klima April

I april er været i Javea vanligvis varmt med mange fine varme solrike dager med en gjennomsnittlig månedstemperatur på 16 grader Celsius. Sjansen for nedbør avtar selv om nettene er fortsatt kalde. Den gjennomsnittlige sjøtemperaturen i april for Javea er 15 grader Celsius, og det er fortsatt for kaldt å vurdere bade. Klima og været for Javea i Spania i April måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Javea finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Javea i April
Minimum temperatur: 11 grader
Maksimum tempereatur: 21 grader
Vann temperatur: 16 grader
Soltimer: 8 timer
Sannsynligheten for regn: 20 prosent
Luftfuktighet: 62 prosent

Javea klima Mai

I mai er været i Javea deilig med mange varme og solfylte dager med en svært hyggelig gjennomsnittlig månedstemperatur på 20 grader Celsius. Forvent en liten sjanse for regn, nettene er nå varme. Den gjennomsnittlige sjøtemperaturen i mai for Javea er 17 grader Celsius som ser mange folk begynner å dykke i sjøen for å svømme. Klima og været for Javea i Spania i Mai måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Javea finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Javea i Mai
Minimum temperatur: 14 grader
Maksimum tempereatur: 24 grader
Vann temperatur: 18 grader
Soltimer: 9 timer
Sannsynligheten for regn: 19 prosent
Luftfuktighet: 69 prosent


Klimaet i Javea i Spania
Javea klima


Javea klima Juni

Gjennomsnittstemperaturen for juni i Javea er 23 grader Celsius. Typisk juni vær i Javea er utmerket ettersom dagene er solfylte og ennå ikke for varme (sammenlignet med juli og august). Sjøtemperaturen i juni for Javea er fin varm med 20 grader Celsius. Klima og været for Javea i Spania i Juni måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Javea finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Javea i Juni
Minimum temperatur: 18 grader
Maksimum tempereatur: 28 grader
Vann temperatur: 22 grader
Soltimer: 10 timer
Sannsynligheten for regn: 8 prosent
Luftfuktighet: 68 prosent

Javea klima Juli

Kanskje den beste måneden å besøke Javea ettersom i juli har flest soltimer og minst nedbør av hele året. Gjennomsnittstemperaturen for juli i Javea er et veldig varm 26 grader Celsius. Det typisk juli været i Javea er klare og solfylte dager, og ganske varme kvelder og nesten ingen nedbør. Sjøtemperaturen i juli for Javea er svært varm med 24 grader Celsius. Klima og været for Javea i Spania i Juli måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Javea finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Javea i Juli
Minimum temperatur: 21 grader
Maksimum tempereatur: 30 grader
Vann temperatur: 24 grader
Soltimer: 11 timer
Sannsynligheten for regn: 4 prosent
Luftfuktighet: 68 prosent

Javea klima August

I august kan været i Javea være nesten uutholdelig varmt med noen dager opp mot 40 grader Celsius eller mer. Gjennomsnittstemperaturen for august i Javea er 27 grader Celsius. Klart og solrikt med ingen nedbør og varme kvelder. Sjøtemperaturen i august for Javea er en veldig varmt med 25 grader Celsius. Klima og været for Javea i Spania i August måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Javea finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Javea i August
Minimum temperatur: 21 grader
Maksimum tempereatur: 31 grader
Vann temperatur: 26 grader
Soltimer: 10 timer
Sannsynligheten for regn: 8 prosent
Luftfuktighet: 69 prosent

Javea klima September

I september Javea været er utmerket fordi mange av turistene har forlatt ennå temperaturen er fortsatt høy med en gjennomsnittlig månedstemperatur på 24 grader Celsius. Typisk september været i Javea er klar og solrik med kanskje noen nedbør i form av korte dusjer. Å kle for været september generelt er det fortsatt T-skjorter og shorts selv om bringe noen jeans og lange bukser i tilfelle for kvelden. sjøtemperaturen i september for Javea er en veldig fin 24 grader Celsius, perfekt for bading. Klima og været for Javea i Spania i September måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Javea finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Javea i September
Minimum temperatur: 19 grader
Maksimum tempereatur: 28 grader
Vann temperatur: 25 grader
Soltimer: 8 timer
Sannsynligheten for regn: 16 prosent
Luftfuktighet: 70 prosent

Javea klima Oktober

I oktober er været ofte varmt og solrikt med en gjennomsnittlig månedlig temperaturen synker ned til 21 grader Celsius. Oktober er vanligvis den våteste måneden for Javea. Ajøtemperaturen i oktober for Javea er 21 grader Celsius som for de fleste er varmt nok til å bade. Klima og været for Javea i Spania i Oktober måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Javea finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Javea i Oktober
Minimum temperatur: 16 grader
Maksimum tempereatur: 24 grader
Vann temperatur: 23 grader
Soltimer: 6 timer
Sannsynligheten for regn: 16 prosent
Luftfuktighet: 70 prosent

Javea klima November

I november Javea er været er skiftende, men ofte ganske varmt og vanligvis solfylte med en gjennomsnittlig månedstemperatur på 15 grader Celsius, selv om det er alltid en sjanse for nedbør. Den gjennomsnittlige sjøtemperaturen i november for Javea er 18 grader Celsius som er på et punkt der folk flest ikke ville bade. Klima og været for Javea i Spania i November måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Javea finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Javea i November
Minimum temperatur: 10 grader
Maksimum tempereatur: 19 grader
Vann temperatur: 20 grader
Soltimer: 6 timer
Sannsynligheten for regn: 27 prosent
Luftfuktighet: 65 prosent

Javea klima Desember

I desember er været i Javea skiftende, noen ganger varmt, men ofte kjølig på dagtid med en gjennomsnittlig månedstemperatur på 12 grader Celsius. Det er lite nedbør i desember, men nettene er kalde. Den gjennomsnittlige sjøtemperaturen i desember for Javea er 15 grader Celsius, og for kaldt for de fleste å vurdere svømming. Klima og været for Javea i Spania i Desember måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Javea finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Javea i Desember
Minimum temperatur: 8 grader
Maksimum tempereatur: 17 grader
Vann temperatur: 16 grader
Soltimer: 5 timer
Sannsynligheten for regn: 20 prosent
Luftfuktighet: 67 prosent

Kart Javea
Ordforklaring for klima data Javea
Minimum Temperatur = Gjennomsnittlig laveste temperatur i årene 2003-2012. Temperaturen kan noen ganger være høyere eller lavere.

Maksimal temperatur = Gjennomsnittlig maksimumstemperatur av årene 2003-2012. Temperaturen kan noen ganger være høyere eller lavere.

Vann Temperatur = Gjennomsnittlig vanntemperatur de siste årene. Temperaturen kan være noen ganger under eller over denne verdien. På grunne strender, vil temperaturen bli høyere i sommer.

Soltimer = Gjennomsnittlig antall sol timer per dag.

Sannsynlighet for regn = Den gjennomsnittlige daglige sannsynligheten for regn.

Luftfuktighet = Gjennomsnittlig luftfuktighet. Avhengig av faktiske vind og sol beløp, kan verdien være høyere eller lavere.

Trenger du leiebil til ferien i Javea?Javea – Gode tips og lenker
Restauranter i Javea
Shopping i Javea
Strender i Javea
Uteliv i Javea
Severdigheter i Javea
Klima i Javea
Leiebil i Javea
Leiebil Alicante tips
Leiebil Alicante erfaringer
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Alicante Provinsen
Costa Blanca i Spania
Severdigheter Costa Blanca
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania