Hvem blir seriemester i Spansk Primera Division? Odds bonus og analyse

Etter en overraskende sesongstart, begynner tabellen å se mer ut som vanlig i den spanske toppdivisjonen. For øyeblikket finner vi Atletico Madrid på førsteplass, ett poeng foran Barcelona og tre poeng foran Real Madrid.
Det er ingen tvil om at et av disse lagene bli seriemester i år, men lenge så det ut til at dette skulle bli Atlético med god margin. På det meste ledet laget fra Madrid med mer enn ti poeng på de andre lagene, og Barcelona har over lengre tid lagt midt på tabellen.

Det store forspranget til Atlético Madrid er derimot borte, og det gjenstår fortsatt ni kamper av sesongen. Det betyr at det er vidåpent, men hvem tror bookmakeren er favoritter?

Bookmakernes favoritter

For øyeblikket er det Barcelona som er favoritter til å vinne seriemesterskapet. Det på tross av at de ikke leder ligaen. Grunnen til at bookmakerne ser på Barcelona som favoritt, handler ikke bare om deres nylige form (selv om det er en god del av det), men også at de har en litt enklere slutt på sesongen enn Real Madrid.
Oddsen for at Barcelona vinner serien i år er så lav som 1.66. Deretter følger Atletico Madrid med en odds på 3.00, mens oddsen for at Real Madrid vinner er på hele 5.50.

Her kan det derimot bli store endringer basert på resultatet i helgens kamp. Da møtes nemlig Real Madrid og Barcelona på Santiago Bernabéu i El Clásico. Dersom det er Real Madrid som skulle vinne denne kampen, vil det være helt åpent om hvem av de to lagene som stikker av med årets ligagull.

En sjelden gang er det Barcelona som er favoritter i bookmakernes vinne på bortebane. I skrivende stund har Betsson en odds på Barcelona på 2.35, mens du får 2.90 på Real Madrid seier. Husk forresten å få med deg en odds bonus ved å besøke dette nettstedet dersom du ønsker å spille på denne kampen.

Det er ingen tvil om at årets sesong har vært varierende i flere av de store ligaene. Det ser vi ikke bare i spansk Primera Division, men også i bl.a. Premier League. Det har vært veldig mange overraskende resultater, og ligaene har generelt sett blitt jevnere.

De resterende kampene

La oss sammenligne de resterende kampene til de tre forskjellige lagene. Barcelona sine neste kamper er: Real Madrid (borte), Getafe (hjemme), Villarreal (borte), Granda (hjemme), Valencia (borte), Atletico Madrid (hjemme), Levante (borte), Celta Vigo (hjemme) og Eibar (borte).

Real Madrid på sin side har sine kamper igjen mot: Barcelona (hjemme), Cadiz (borte), Real Betis (hjemme), Getafe (borte), Osasuna (hjemme), Sevilla (hjemme), Granada (borte), Athletic Bilbao (borte) og Villarreal (hjemme).

Til slutt er det Atletico Madrid. De har følgende kamper igjen av sesongen: Real Betis (borte), Huesca (hjemme), Athletic Bilbao (borte), Eibar (hjemme), Elche (borte), Barcelona (borte), Real Sociedad (hjemme), Osasuna (hjemme) og Real Valladolid (borte).

Veien mot seriegullet

tabellen leder kanskje Atletico Madrid, men i realiteten er de langt fra å være favoritter til å ta hjem seriegullet. For noen dager siden sa Diego Simeone; “Vi har to store lag bak oss som nekter å tape fotballkamper”. De har ikke lenger råd til flere feilskjær, og er nødt til å vinne de fleste av de resterende kampene sine.

Nøkkelkampene vil være mot Athletic borte, Barcelona borte og Real Sociedad hjemme, samtidig som de selv
følgelig er nødt til å vinne mot svakere motstand. En seier mot Barcelona borte vil naturlig nok bety mye for sjansene deres.

Zidane har gjennom halve sesongen nærmest kalt hver eneste kamp en finale, og nå som det går mot slutten av ligaen er det ikke langt fra det. Mest sannsynlig har ingen lag råd til å tape mer enn to kamper om det har planer om å bli seriemester.

Hvis vi tar form etter betraktning på de tre 10 siste kampene vil Barcelona fullføre ligaen på topp på 90 poeng, Atletico på 85 poeng og Real Madrid på 83 poeng.

Om det faktisk er slik det ender, eller om Atletico Madrid på ny skal komme på vinnersporet og ta hjem et overraskende ligagull til Madrid, må vi nesten bare vente å se.

Tags: