Hva er ditt favoritt-Spania?

Hva er ditt favoritt Spania?

Både klima, natur og opplevelser varierer avhengig av hvilken del av Spania du besøker. Reisetidspunktet spiller også en rolle for hva du opplever som turist i Spania.

En ferie i Spania er aldri feil, men har du noen gang tenkt på om du kan få nye opplevelser ved å besøke deler av Spania som ikke frekventeres av charterfly, eller velge å besøke de mest populære destinasjonene utenfor fellesferiens høysesong. Mange nordmenn som legger ferien til Spania velger Costa del Sol, Costa Blanca eller Costa Brava som reisemål – og som regel i sommermånedene.

Langs disse kyststrekningene får forfrosne nordboere mye av det vi forbinder med Spania: Late dager langs stranden under bakende sol, sangria i lange baner, god mat og en horde av aktiviteter for familien.

Til gjengjeld er det ikke bare oss nordmenn som tenker slik. Titusenvis av turister fra hele Europa valfarter hver sommer til den spanske solen, og i høysesongen kan det derfor bli mer enn alminnelig travelt på de mest populære destinasjonene. Badebyene langs Costa del Sol blir forvandlet fra små, lokale perler til travle turiststeder hvor alle skal slå en skilling på hordene av tilreisende. Det blir med andre ord trangt om plassen på de beste restaurantene, lange køer i parker og attraksjoner og nesten umulig å få plass til badehåndkleet på stranden.

Mange steder opplever en britisk «invasjon» i august, og det kan derfor være lurt å kikke på andre steder eller reisetidspunkter hvis du ikke er hodestups forelsket i English breakfast, irske puber og pints.
Galicia eller Baskerland er opplagte alternativer. I sommermånedene er temperaturen behagelig, bademulighetene gode og de historiske og kulinariske opplevelsene står ikke tilbake for dem du opplever i sør. Nå er det ikke slik at det ikke finnes turister langs den spanske nordkysten, men det er ofte spanjolene selv som legger ferien til steder som Galicia og Baskerland.

Det endrede turist-klientellet medfører også at stemningen i byene langs nordkysten ikke kan sammenlignes med turistsentrene i sør. San Sebastian, Bilbao, Santander og Vigo byr på helt andre, kanskje mer autentiske, opplevelser enn det Alicante og Marbella gjør – i alle fall i sommermånedene.

Hva er ditt favoritt-Spania?

På samme måte som mange gamblere benytter nettet til å finne frem til topp casino bonus, kampanjer og anmeldelser av en av nettets hurtigst voksende bransjer, nemlig spillbransjen, kan du gjøre det samme i forbindelse med planleggingen av din ferie i Spania. Bruk for eksempel Momondo eller Skyscanner til å finne en rimelig flybillett til Bilbao. Herfra har du adgang til både Baskerland og Galicia (og resten av den nordlige kysten), og aller enklest kommer du deg rundt ved hjelp av en leiebil.

Mange bilutleiefirmaer i Spania har fått et dårlig rykte – flere ganger selvforskyldt – hos oss nordmenn, men bruk en av nettets mange sider som sammenligner både pris og anmeldelser til å finne frem til den utleieren som passer ditt humør (og pengepung best). Hos de etablerte, internasjonale utleiefirmaene kan du være helt trygg på at ting foregår som det skal, mens du gjerne skal være litt ekstra påpasselig med å lese betingelser og vilkår hos de billigere utleierne.

Og hvis du besøker det nordlige Spania: Hva med å ta internett til hjelp og leie en av områdets tradisjonelle boliger? Slik får du en autentisk ferieopplevelse samtidig som du mange ganger kan spare litt på oppholdet og få plass til hele familien.
Buen viaje!

Tags: