Huelva i Spania

Lengst ned i syd av Spania finner man en annerledes provins med flatland og sumper, og lange sjøfartstradisjoner. Det var herfra de første oppdagelsesreisende la ut, og det var til denne
provinsen de første rikdommen fra den nye verden ble bragt i land for snart 600 år siden.I dag er Huelva en travel provins, og hovedstaden med samme navn er forsatt en viktig havn for landet. Utskiping av kobber og ikke minst kork fra grenseområdene mellom Spania og Portugal foregår fortsatt i stor stil. Hovedstaden i provinsen har 146.000 innbyggere og er en travel storby som rommer mer enn 30% av provinsens befolkning.

Sjarmen på landsbygda
Det er selve provinsen som sjarmerte meg mest på mitt besøk til området. Byen var vanskelig å finne frem i, og sammenlignet med andre store byer hadde den lite å tilby hvis man da ikke kommer til en av de store fiestaene som karnevalet før fiestaen eller Fiestas de Columbinas (1.uken i august), som årlig markerer Cristoffer Colombus oppdagelse av Amerika. Områdene rundt byen er imidlertid fantastiske, med store sumpområder, lange strender og fjell som minner om de grøne områdene vest i England. Like nord for byen ligger klosteret som i sin tid huset alle de kjente oppdagelsesreisende. Innenfor byen og sydover finner man de store sumpområdene og de mange, lange og brede strendene.

Opplev Huelva med leiebil i Spania
Skal man reise til Huelva anbefales det og kjøre bil. Offentlig transport er veldig begrenset, og gjør at bil er en nødvendighet. Har du ikke bil fra før, er det rimelig å leie leiebil i Spania, da får man muligheten til å se og oppleve alt Huelva har å tilby. Sjekk priser på www.leiebilispania.no.

Sydvest-provinsen
Lengst mot Portugal finner man Vila Real de Santo Antonio, grensebyen som bare har elven Rio Guadiana mellom seg og nabolandet. Her kan man fortsatt ta fergen over til Algarvekysten. Like etter, i retning Huelve, finner man idyllen Isla Cristina. Dette er en spansk by med lite og sjarmerende turisme. Det er genuint spansk, maten er som den var for tyve år siden, og innbyggerne er fortsatt arbeidere og fiskere.

Bondelandet
Området er virkelig spansk bondeland. Landsbyer som La Redondela, Lepe og Cartaya døser i den stekende sommersolen og våkner først til i de sene kveldstimer. Storken finner du i hvert eneste kirketårn, i antenner og master. Gjeterne ligger og døser ved siden av en mager flokk sauer, mens hunden overtar vakten. Hester og esler knager på de tørre tuene som fortsatt overlever solens ubarmehjertige stråler.

Forskjellen på kystens glade mennesker på stranden og de som kjemper for å overleve sommerens hete noen hundre meter innenfor er enorm. Huelva er virkelig stedet for den som søker noe annerledes, litt retro uten å være skarpt retro. Huelva er seg selv lik, ingen steder i Spania kan sies å ligne på dette området med sin helt spesielle natur og kultur.

Søk og bestill leiebil i Huelva i Spania


Relaterte emner for leiebil i Huelva Spania
Bilutleiefirmaer Spania
Aldersgrense leiebil i Spania
9 tips ved leie av leiebil i Spania
Billig leiebil i Spania
Hvilken leiebil skal jeg velge i Spania
Bensinstasjoner og bensinpriser i Spania
Regler for offentlig parkering i Spania
Bompenger og bomavgift i Spania
Billig bilutleie Spania
Kjøring av leiebil ut av Spania
Førerkort regler ved leie av leiebil i Spania
Forsikring leiebil Spania
Kjøreregler i Spania
Kjøretips i Spania
Spania rundt med leiebil