Høstfestivaler i Spania

Høstfestivaler i Spania

Spanjolene elsker festivaler, og året rundt finner du mange godbiter rundt om på Den iberiske halvøyen. Nå går også den store feriemåneden august mot slutten, noe som betyr at det blir langt mer boltreplass på sensommeren.
Været i hele Spania holder seg nemlig varmt og godt til langt ut i oktober, så en kan nyte varmen en god tid fremover. Velkjente Barcelona har utviklet seg til en av nordmenns favorittbyer i landet, men de siste årene har det blitt litt trangt om plassen i den katalanske hovedstaden. Et stykke lenger sør finnes det allikevel en by som ikke sliter like mye med masseturismen.

Opplev Valenciadagen

Vi snakker selvsagt om Valencia, som bare ligger et par timers kjøring sør for Barcelona. Dette er en av Spanias største byer, hvor du kan oppleve fantastisk arkitektur, museer og en av landets største bystrender. Byens innbyggere er også glade i å ta seg en fiesta, og 9. oktober går den årlige Valenciadagen av stabelen. Du kan se flere opptog i byen hvor deltakerne har på seg fargerike kostymer, og du bør heller ikke gå glipp av det storstilte fyrverkeriet kvelden i forveien.

Valencias mest kjente festival er allikevel Las Fallas, som går av stabelen i mars. I 2019 finner denne sted fra 15.–19. mars, men du bør være raskt ute med å bestille hotellrom hvis du ønsker å få orkesterplass. Byen får nemlig mange besøkende fra både inn- og utland under festivalen, men den er garantert en opplevelse verdt. I tillegg har vanligvis våren kommet for fullt til Valencia i midten av mars, noe som gjør byen til et perfekt reisemål for solhungrige nordmenn på vei ut av vinterdvalen. Hvis du er i byen på andre tidspunkter, eller kan styre begeistringen din for store menneskemengder, kan du heller avlegge Fallas-museet et besøk.

Valencias fotballag er tilbake

Valencia er allikevel mer enn parader og høykultur. Byen har også et bra fotballag som etter flere magre sesonger endelig greide å kvalifisere seg til Mesterligaen igjen i 2018. Hjemmebanen heter Estadio de Mestalla, og det går stort sett greit å ordne seg billetter, med mindre laget spiller mot Real Madrid eller Barcelona. Valencia er stort sett favoritter blant oddsekspertene på hjemmebane, og før du drar opp på stadion kan du gjøre kampen litt mer spennende med å prøve deg på betting online. Mange betting sider tilbyr live betting så du kan tippe mens du ser på kampen. Du får selvsagt høyest odds på hjemmelaget når det møter de andre storklubbene, men Valencia vant hele 13 av 19 hjemmekamper forrige sesong, noe som tyder på at sannsynligheten for hjemmeseier er relativt stor.

Legg ut på veien

Etter en langhelg med festivaler og kultur frister det kanskje å oppleve andre deler av Spania? Du kan selvsagt kjøre opp til Barcelona, men hvorfor ikke velge en mer original rute til Zaragoza via Teruel? Førstnevnte er en by som ikke er preget av masseturismen, og du kan få med deg fantastisk arkitektur rundt Placa de la Seo. Hvis du har mindre tid kan du selvsagt også kjøre rett til hovedstaden Madrid, eller du kan legge ferden sørover og ta et rimelig fly hjem til Norge fra Alicante eller Malaga.