Hold deg oppdatert på alt som skjer i Spania – slik gjør du det

Spania er et yndet reisemål for solglade nordmenn. Årlig reiser flere hundretusenvis av oss sørover i søken etter sol, og mange av oss blir også værende i store deler av året. De som regelmessig reiser til Spania har kanskje bitt seg merke i at det kan være vanskelig å få med seg hva som skjer i Spania. Det er nemlig ikke så mange spanjoler som snakker engelsk, og dermed er det vanskelig å kommunisere med dem. Heldigvis er det mange veier å gå for å få med seg hva som er verdt å vite før du reiser nedover neste gang. Ved å lete på de rette stedene får du med deg alle viktige nyheter, og du blir gjort oppmerksom på viktige merkedager og arrangementer som finner sted. Men hvor starter du?

Spanske, internasjonale aviser

Flere av de spanske avisene kommer faktisk i engelsk versjon også. Dette er det ikke så mange som vet om, og derfor styrer de automatisk unna de lokale avisene. Allikevel er det gjerne disse avisene som har de mest presise og verdifulle nyhetene, og verdt å nevne er El País. Du finner også flere lokale aviser på engelsk, for eksempel aviser fokusert på regioner som Andalucía og det som foregår der.

Kontakt sjømannskirker

I Spania er det til enhver tid mange nordmenn. Noen er fastboende, og noen reiser midlertidig for å nyte flotte strender og sol. Har du konkrete spørsmål eller forespørsler relatert til destinasjonen din eller området du skal befinne deg i, kan sjømannskirken være veien å gå. Flere byer har nemlig egne norske sjømannskirker, der du kan få relevante nyheter og informasjon – på norsk. Dessuten kan du komme i kontakt med andre spaniaglade nordmenn, og kanskje du kan stifte noen nye bekjentskaper.

Norske nettaviser

Fordi Spania er en stor feriefavoritt blant nordmenn, følger de norske nettavisene landet tett. De informerer jevnlig om store oppgjør i fotball og om generelle nyheter i landet – store som små. Hos aktører som VG og Dagbladet kan du lese om alt fra kjente nordmenn som morer seg i Spania til snørekorder og andre værfenomener. Med andre ord dekker de norske nettavisene mange av spørsmålene vi nordmenn har før vi reiser på ferie eller flytter sørover.

Spania-guider

På nettet finner du også mange nettsider viet utelukkede til informasjon om Spania og det som foregår der. Noen nettsider gir deg informasjon om de beste stedene å reise, mens andre fokuserer på ny underholdning og nye tilgjengelige nettcasinoer. Andre gir deg informasjon om helligdager og hva som faktisk feires, mens andre igjen kombinerer en rekke ulike elementer og fungerer som et slags Spania-leksikon. Med andre ord er internett den enkleste veien å gå om du vil finne relevant informasjon om Spania – uansett hva du søker.

Den spanske ambassaden

Spanias ambassade hjelper daglig nordmenn med spørsmål relatert til ferier eller flytting til Spania. Det er nemlig mange spørsmål som kan dukke opp, og da er det godt å vite at kunnskapsrike og erfarne ambassadører er klare til å hjelpe. Om ønskelig, kan du avtale et fysisk møte med representanter på ambassaden. Dette er dog mest relevant om du har større forespørsler som krever behandling i staten. For mer generelle spørsmål kan du ringe eller sende e-post, så får du nyttige svar innen relativt kort tid.

Gjør forarbeidet før du reiser

Å sette seg inn i spanske skikker, helligdager, så vel som spanske nyheter og hendelser kan være lurt. På den måten kan du nemlig legge til rette for et bedre opphold i Spania. Dessuten er det enkelt å finne informasjon i dag, så jobben du må legge ned er verdt det på sikt.

Tags: ,