Guide til leie av bil i Spania

Bilutleie guide Spania

Leiebil Guide Spania. Denne omfattende leiebilguiden for leiebil i Spania hjelper deg med å gjennomføre leieprosessen, og gir deg en godt grunnlag for en trygg og sikker reise i Spania. I tillegg vil denne guiden for bilutleie i Spania gi deg de beste sparetipsene.

Det lønner seg alltid å bestille leiebil i god tid innen man ankommer de ulike flyplassene i Spania. Her det full sesong året rundt og det er alltid et stort behov for leiebiler. Venter du med å bestille til du har landet, vil prisene i de aller fleste tilfeller bli mye høyere. Spesielt gjelder dette i sommersesongen, påske, jul og vinterferie. En god regel er å bestille leiebil når man vet når man skal reise til Spania.

Det er veldig mange bilutleiefirmaer å velge mellom i Spania. Du finner de fleste internasjonale selskapene på de største flyplassene som Avis, Budget, Hertz, Sixt, Europcar og Alamo. Disse er ofte dyrere enn lokale selskaper som GoldCar, Centauro, Record Rent a Car og Firefly. Utleiefirmaene operer med litt ulik gradering av bilklassene. Du har alltid rett på bil i samme klassen, men ikke akkurat et bestemt bilmerke. Hvis du vil sammenligne prisene til de ulike selskapene kan du bruke søkeskjemaet som du finner nederst i denne artikkelen.

Leiebil guide Spania

I denne guiden for leiebil i Spania tar vi for oss alt det praktiske du må huske på før du bestiller din leiebil. Hva du må ta med deg av dokumenter når du skal hente bilen, hva du bør sjekke innen du forlater utleiekontoret, og hva du må huske på når du skal returnere bilen. Leiebil guiden for Spania er ment som en sjekkliste, slik at du kan ta de riktige valgene, unngå problemer, og heller nyte ditt opphold i Spania sammen med familie og venner.

Før du bestiller leiebil i Spania:

#1 Pass på at leiebilen du har valgt tilfredsstiller dine behov. De minste bilene blir bestilt først, og dette er fordi de fleste tror at de minste bilene er billigst. Det ikke mange vet er at en mellomstor bil kan bli like billig som en liten bil. Husk at hele familien skal sitte godt på tur, og bagasjen skal med den også uten å måtte ha den i fanget.

#2 Sjekk hva som er inkludert i tilbudet og sørg for at du leser vilkår og betingelser. Spesielt når det gjelder drivstoffrutiner og forsikring. Les mer om leiebilforsikring i Spania

#3 Bruker du kredittkort når du leier bil i Spania, kjøper du ekstra sikkerhet. Loven gir deg rett til å klage til kredittyter, om leiebilselskapet ikke gir deg det som er avtalt. Du kan klage på at de trekker deg ekstra for skader du ikke kjenner til. Du må først forsøke å løse saken, men når du ikke frem, så kan du gå til banken. Blir klagen avvist av banken, kan du klage til Finansklagenemnda. Du kan også klage til Forbrukerrådet om bilen er leid i Norge, eller til Forbruker Europa om du har kjøpt tjenesten i et EU eller EØS-land.

Etter du har bestilt leiebilen er det viktig at du skriver ut bookingbekreftelsen og leser den nøye, slik at all informasjon er korrekt og at det er ingenting som mangler i bestillingen. Det er mye lettere å få endret bestillingen tidlig, enn å vente til man skal hente bilen. I vilkårene står det gjerne at du kan levere bilen en annen plass enn der du hentet den, men at du må betale en avgift. Tilsvarende står det gjerne også at du må betale ekstra hvis bilen ikke leveres med full tank. Les leieavtalen nøye. Det kan spare deg for ekstra gebyr. Planlegger du å krysse en landegrense, må du også sjekke at avtalen ikke legger begrensninger på det.

Før du henter leiebilen må du kontrollere at du har:

#A Utskrift av bestillingsbekreftelsen med bookingnummer, inkludert kontaktinformasjon for leiebilselskapet ditt
#B Gyldig forerkort
#C Kredittkort med Visa eller MasterCard / EuroCard logo
#D Pass eller ID (for EU-borgere)

Når du plukker opp bilen hos leiebilselskapet:

#1 Sørg for at leiebilavtalen er på et språk du forstår. Blir den levert på spansk, krev å få den på engelsk, du kan ikke regne med at avtalen er på Norsk. Alle leiebilselskapene på flyplassene har personale som snakker engelsk.
#2 Les leieavtalen nøye
#3 Aksepter kun oppgradering av biltype hvis du får det gratis. Har de ikke biltypen som du har bestilt, skal du ha en oppgradering uten kostnad.

Før du forlater utleiekontoret:

#A Når du har fått nøklene til leiebilen er det viktig at du sjekker bilen for synlige skader. Ta bilder og video av bilen med telefonen din, slik at du har dokumentasjon på hvilke eventuelle skader som var på bilen når du fikk den utlevert. Dette tar kun 5 minutter, men er veldig greit å ha, slik at man unngår problemer. For å unngå konflikt er det viktig å undersøke bilen sammen med utleier før du leier og når du leverer bilen tilbake. Få med alle skader i kontrakten, selv den minste ripe, eller forlang en annen bil. Sjekk om km-standen er med i kontrakten ved overlevering. Ta bilde av den når du leverer bilen. Da slipper du uenighet om hvor langt du har kjørt.

#B Sjekk om alle kjøpte alternativer for leiebilen er levert av selskapet. Riktig biltype, drivstoff, automatgir, og eventuelt GPS og barneseter.

#C Få detaljer fra leiebilselskapet angående nødhjelpsassistanse


Guide for bilutleie i Spania

Guide for leie av bil i Spania


Under kjøreturen med leiebilen

#1 Sørg for at du vet hvor du skal og hvordan du kommer til reisemålet ditt – spør utleier for veibeskrivelse eller bedre, «lei en GPS» for reisen din.
#2 Pass på at du har nok drivstoff til turen
#3 Hvis det oppstår bilproblemer, låser du dørene og slår på farelys før du ringer til veibeskyttelse. Informasjon om viktige nødnumre, skal ligge i hanskerommet i bilen.
#4 For din egen sikkerhet, ikke stopp langs veien og be om veibeskrivelse, og ikke plukk opp haikere under noen omstendigheter.
#5 Parker i godt opplyste, åpne områder så nær destinasjonen som mulig
#6 Vær oppmerksom på tyveri – oppbevar ikke bagasje eller verdisaker som pass, flybilletter, smykker i leiebilen. Hvis du må, må du sørge for at det ikke er synlig når du forlater bilen.

Når leiebilen returneres til utleier:

#A Fjern alle dine eiendeler fra kjøretøyet
#B Ta video og bilder av bilen
#C Sjekk innsiden og utsiden for skade og få dette bekreftet av utleier

En stund etter du er kommet hjem fra din ferie i Spania, er det viktig å sjekke at du har fått tilbake et eventuelt depositum, at riktig leiebeløp er trukket fra din konto, og at alt er slik som er avtalt ut i fra din bookingbekrefelse. Kun en ekstra sikkerhet. Trenger du tips til gode reiseopplevelser i Spania, kan vi anbefale siden bilutleie tips, alt om severdigheter, restauranter, strender, shopping, uteliv, klima og mye annet om de fleste kjente byene i Spania.


Sammenlign priser fra leiebilselskapene i Spania ved å benytte skjemaet under. Garantert billigst pris.


Tips om å kjøre bil i Spania:

– Husk å kjøre på høyre side av veien.
– Er det to filer i samme retning, hold deg til høyre, venstre felt er kun til forkjøring.
– Bruk setebelter til en hver tid, du må be dine passasjerer om å bruke dem.
– Den maksimale hastighetsgrensen er 120km / t.
– To advarsels triangler skal oppbevares i bilen til enhver tid, i nødstilfeller.
– Den maksimale mengden alkohol som du har lov til å ha i systemet, er bare 0,25 milligram alkohol per liter blod.

Det er flere typer veier i Spania, så det er en god ide å gjøre seg kjent med dem:

– Autopista: Disse veiene er motorveier og kan være tollveier. De har vanligvis et prefiks på A eller E. Maksimal hastighet på denne typen vei er 120km / t.
– Autovia: En dobbel kjørebane som kanskje ikke har en sentral reservasjon, og som er underlagt motorveiens restriksjoner. Hastighetsgrenser kan variere fra 80 til 120km / t.
– Carretera Nacional: En enkeltbane hovedvei med N eller CN som prefiks. Hastighetsgrenser kan variere fra 60 til 100 km / t.
– Carretera Comarcal: Landveier med C-prefiks. Hastighetsgrenser varierer fra 80 til 100 km / t.
– Carretera Lokal: Lokale motorveier med en hastighetsgrense på 100km / t.


Relaterte emner til leiebil Spania
Forbrukerrådet – tips mot unødvendige leiebilforsikringer i Spania
Tips om leiebil i Spania
Erfaringer ved leiebil i Spania
Bilutleiefirmaer Spania
Aldersgrense leiebil i Spania
9 tips ved leie av leiebil i Spania
Billig leiebil i Spania
Hvilken leiebil skal jeg velge i Spania
Bensinstasjoner og bensinpriser i Spania
Regler for offentlig parkering i Spania
Bompenger og bomavgift i Spania
Billig bilutleie Spania
Kjøring av leiebil ut av Spania
Førerkort regler ved leie av leiebil i Spania
Forsikring av leiebil i Spania
Kjøreregler i Spania
Kjøretips i Spania
Spania rundt med leiebil

Tags: , , ,