Gran Canaria Internasjonale flyplass

Gran Canaria Internasjonale Lufthavn

Gran Canaria Internasjonale Lufthavn ( LPA ) er den femste største flyplassen i Spania, og ligger 18 kilometer fra hovedstaden Las Palmas, i nærheten av byen Telde, øst på øya Gran Canaria, og 25 kilometer fra de populære strendene på sør-siden av øya. Flyplassen har tre terminaler. Sonene er: Sone A for EU-reiser, Sone B for andre internasjonale reiser og Sone C for reiser til og fra andre kanariske øyer. Gran Canaria Lufthavn har ca. ti millioner passasjerer per år.


Flyplassen på Gran Canaria regnes som en av de tryggeste flyplassene i verden, og opererer 24 timer i døgnet. Gran Canaria Lufthavn har to parallelle rullebaner med en lengde på 3100 meter og en bredde på 45 meter. hver opererer med store selskaper som Air Europa, EasyJet, Ryanair og Iberia blant andre, og trafikken mellom øyene Tenerife til flyplass eller til Lanzarote lufthavn drives av Binter Canarias og Naysa. Norwegian og SAS har direkteruter hver eneste uke fra flere flyplasser i Norge.

Parkering på Gran Canaria lufthavn

Innenfor fasilitetene på Gran Canaria lufthavn er det tilstrekkelig med plass for parking. Det er muligheter for korttidsparkering og langtidsparkering.

Priser parkering i €
Første minutt 0.474645 € / minutt
Fra 2 til 30 minutter 0,016367 € / minutt
Fra minutt 31 0,031643 € / minutt
Daglig Maks opp til 4 dager 12 €
Daglig Maksimal fra femte dag 10 €

Transport til og fra Gran Canaria Flyplass

Gran Canaria er et populært feriested av mange årsaker. 2,2 millioner turister fra hele verden besøker dette vidunderlige “minikontinentet” hvert år. Som forventet er Gran Canaria godt forberedt og innrettet mot turister. Gode transportmuligheter er en nøkkelfaktor. Det første du trenger å vite etter at du lander på Gran Canaria er hvordan du kommer deg til hotellet eller feriestedet ditt, hvis du ikke har forberedt transporten som en del av pakketuren din. Her er noen av de beste mulighetene dine:

Bilutleie på Gran Canaria Lufthavn

Bilutleie Gran Canaria Lufthavn
Prisen på bilutleie på Gran Canaria er betydelig lavere enn i fastlands-Spania. Generelt vil du få en bedre pris hvis du bestiller leiebil på forhånd på Internet. Du kan sjekke priser selv ved å bruke skjemaet nederst i denne artikkelen. De aller fleste velger å leie en bil fra Gran Canaria Flyplass, slik at de kan hente bilen når de lander på Gran Canaria, og levere den enkelt fra seg når ferien er over. Da slipper du også alternativ transport til og fra flyplassen. Det er mange grunner til hvorfor nordmenn vil ha leiebil i løpet av ferien sin på Gran Canaria. Har man leiebil kan man farte rundt og se områdene rundt også. I sør har du de mest besøkte stedene og strendene, med sanddynene ved Maspalomas, partylivet i Playa Del Ingles, og Gran Canarias Venezia, Puerto de Mogan. Nordover finner du ekte europeisk storbyliv i hektiske og glade Las Palmas, og de mer urørte landsbyene. For de finnes faktisk. Les mer om Leiebil Gran Canaria

Taxi på Gran Canaria flyplass

Taxi Gran Canaria flyplass
Det er drosjer tilgjengelig på flyplassen. Bare se etter offhvite biler med en rød stripe på siden av hver frontdør. Andre tegn som kan hjelpe deg å gjenkjenne en drosje er bokstavene SP (som betyr Servicio Público) og et grønt lys på toppen eller i frontruten (som viser at drosjen er ledig). Dette er den raskeste men dyreste muligheten for transport på Gran Canaria. Prisene varierer etter hvor du skal på øya. Du trenger ikke å avtale pris på forhånd i og med at det offisielle, regulerte prissystemet fungerer bra. Men spør gjerne drosjesjåføren før turen starter hvor mye det omtrent vil koste hvis du skal reise langt. Hvis du har tenkt å betale med kredittkort, bør du spørre først – en del drosjer godtar ikke kortbetaling, kun kontanter.

Fra Gran Canaria Lufthavn til Playa del Ingles koster drosjeturen cirka 35 euro på dagtid i 2015.
Fra Gran Canaria Lufthavn til Arguineguin koster drosjeturen cirka 50 euro på dagtid.
Fra Gran Canaria Lufthavn til Puerto de Mogan koster drosjen cirka 70 euro.
Fra Gran Canaria Lufthavn til Las Palmas koster drosjen cirka 28 euro.
Drosjeturer mellom klokken 22.00 og 6.00 og på helligdager koster cirka 15 prosent mer.

Buss på Gran Canaria lufthavn

Buss Gran Canaria flyplass
Bussrutenettet på Gran Canaria er godt utbygd og det er hyppige bussforbindelser mellom flyplassen og de fleste feriestedene på øya. Turen til Las Palmas (i nord) tar rundt 35 minutter, mens en busstur til Playa del Inglés (i sør) vil ta rundt en halvtime. Busselskapet Global står for bussrutene som går rundt omkring på øya. Bussholdeplassene holder til ved en rundkjøring nær parkeringsplassene. For å komme dit, må du gå fra avgangshallen og gjennom parkeringsområdet. Se etter de blå bussene hvor det står Global på siden.

Til Bahia Feliz, San Agustin, Playa del Ingles og Maspalomas går buss nummer 01, 05, 36, 66 og 90. Hver av disse har avgang daglig hver time eller halvtime, buss nummer 05 går kveld og natt. Bussbilletten koster i overkant av 4 euro til Faro de Maspalomas, og 3,50 til Playa del Ingles.

Til Arguineguin, Patalavaca, Puerto Rico, Playa de Amadores, Playa de Tauro og Playa de de Mogan, som ligger lenger sørvest på Gran Canaria, kan du ta buss nummer 91. Dette er en ekspressbuss som går en gang i timen med endestopp i Las Palmas i nord og Playa de Mogan i sørvest. Den har ingen stopp mellom flyplassen og Arguineguin, og siste avgang fra flyplassen er 20.36. Mellom Arguineguin og Puerto de Mogan går den kyststrekningen, hvor alle turistsstedene ligger. I tillegg går buss nummer 01 hvert 20. minutt, med siste avgang 23.53, men denne kjører kystveien med mange stopp, og tar lang tid. Fra flyplassen til “norskebyen” Arguineguin koster det cirka 5 euro i 2014. Til Playa de Mogan, som er siste stopp rundt 7 euro.

Til Las Palmas kan du ta buss nummer 01, 05, 11, 60 eller 91. Linje 60 går til Las Palmas to ganger i timen på dagtid og en gang i timen om kvelden, alle dager i uken. Linje 91 er en ekspressbuss som går til Las Palmas en gang i timen, alle dager i uken.

Line 01, 05, 11 og 36 sørover går fra busstopp nummer 1.
Linje 60, 90 og 91 sørover går fra busstopp nummer 2.
Linje 01, 05, og 11 til Las Palmas går fra busstopp nummer 4.
Linje 60 og 91 til Las Palmas går fra busstopp nummer 5. Merk at noen av avgangene til linje 60 er ekspress til Santa Catalina-parken med færre stopp, mens de andre går til San Telmo-stasjonen lenger sør i Las Palmas.

Flyplassinformasjon Gran Canaria Internasjonale Lufthavn

Gran Canaria Flyplass

Adresse:
Gran Canaria Lufthavn (LPA)
Autopista GC-1, s/n
Gran Canaria
Canary Islands
35230 Spain

Telefon: 0034 902 404 704
Epost: lpainfo@aena.es
Internet: aena.es

Kart Gran Canaria Internasjonale LufthavnTrenger du leiebil til ferien på Gran Canaria?

Du kan sjekke pris fra alle de store leiebilselskapene i Spania ved å bruke skjemaet under. Alt i et enkelt søk.Nyttige linker om Gran Canaria
Bilutleie tips
Severdigheter Gran Canaria
Gran Canaria Internasjonale Lufthavn
11 Topp aktiviteter for barn på Gran Canaria
Restauranter Gran Canaria
Gran Canaria klima
Uteliv Gran Canaria
Shopping på Gran Canaria
Opplevelser og aktiviteter på Gran Canaria
Norske skolen Gran Canaria
Sjømannskirken på Gran Canaria
Leiebil Gran Canaria
Leiebil Gran Canaria Flyplass
15 Tips for billig leiebil på Gran Canaria
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania