Mangler leiebiler i Spania

Forventer stor mangel av hotellrom og leiebiler i Spania i sommer

I Dagens Næringsliv og andre norske medier kan vi lese at ekspertene forventer storinnrykk til Spania i sommer, og man forventer at Spania blir fylt til randen. Uro i Nord-Afrika og terrorangrepene i Tyrkia gjør at sommerturistene søker til andre feriemål, og Spania og Hellas blir favorittene. Det forventes stappfulle hoteller og leilighetskompleks, men også mangel på leiebiler på de mest populære ferieområdene i Spania.

De som velger Spania i sommer, bør være forberedt på smekkfulle strender, og stillestående køer. Det er en spådom den danske reiseeksperten Stig Elling stiller seg bak.

– Det blir et meget vanskelig år for mange destinasjoner, men en ekstrem suksess for spesielt Hellas og Spania. Men de har ikke kapasitet til å fylle etterspørselen. Plutselig blir verden for liten for alle oss som gjerne vil på ferie. Jeg er redd mange sommerturister vil få problemer dersom de bare hopper på et fly, for det vil ikke være senger å oppdrive, sier han til nyhetsbyrået Ritzau.

Det forventes at trykket vil spre seg fra populære reisemål som Mallorca, Gran Canaria, Menorca og Ibiza og over på fastlandet, der han venter press på områdene rundt Malaga og Costa del Sol, samt Alicante og Costa Blanca.

Stor mangel av leiebiler i Spania

Leiebil mangel i SpaniaLeiebilgigantene i Spania som uansett har et veldig høyt trykk om sommeren, og i høytidene, har følgende råd til de som skal til Spania og trenger leiebil i sommer. For at du skal være sikret bilen du vil ha til en fornuftig pris er det viktig å bestille så snart som mulig. Det er de miste bilene som går først fordi mange tror at den bilklassen er den billigste. Det ikke mange vet er at en mellomstor bil kan man få til samme pris, og noen ganger billigere enn en liten bil. Tenk på at hele familien skal sitte godt på tur, uten å måtte ha bagasjen i fanget. Prisene stiger etter etterspørsel, og det vil bli kamp om bilene gjennom hele sommeren.

Bestiller man leiebil på internett for henting på flyplassen når man lander i Spania, vil du i de aller fleste tilfeller oppnå en bedre pris, og ha et større utvalg av leiebiler. I tillegg vil du slippe alternativ transport til og fra flyplassen.

Du kan sjekke pris fra alle de store leiebilselskapene i Spania ved å bruke skjemaet under. Alt i et enkelt søk.

Gode tips og lenker om leiebil i Spania
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania