Forsikring leiebil Spania

Sommeren nærmer seg og tusenvis av nordmenn sitter og planlegger sin ferie til Spania. Mange trenger leiebil og går igjennom de mange tilbud som finnes på internett. Vi skal i denne artikkelen ta for oss forsikring av leiebil i Spania, hva bør du undersøke ved bestilling av leiebil, og hva er dekket i prisen ved bestilling, og hvilke ekstra forsikringer prøver leiebilselskapene og selge deg ved henting av bilen.

Ekstra forsikring, trenger jeg det på leiebil i Spania?

Alle leiebiler fra seriøse leverandører er kaskoforsikret, og ekstra forsikring er stort sett ikke nødvendig. Det er en egenandel ved skade av leiebil, og dette varierer fra selskap til selskap. Det er denne egenandelen man unngår ved å tegne ekstra forsikring. For de aller fleste unødvendig, men pleier man å bulke bilen, og i tillegg ikke ønsker noe ansvar så er dette en god løsning. Spesielt hvis du ønsker leiebil i over en uke.For de som har vært i Spania før, har muligens fått med seg både kjøremønster, parkeringsvaner og hvordan bilene behandles i Spania. Tar du en titt på bilene på en parkeringsplass, så vil du se at de aller fleste bilene har småbulker både foran og bak. Bilene står millimeter tett, og er det kamp om parkeringsplassene, så er det ikke uvanlig at man lager seg ekstra plass ved å gi bilen foran en ekstra puff. Da skjønner du hvorfor det ikke er så dumt å fullforsikre seg, så slipper du både irritasjon og egenandel når du returnerer bilen tilbake til bilutleier.

Hvilken full forsikring på leiebil tilbys

De aller fleste leiebilselskapene har en fullforsikring som de tilbyr på sine leiebiler. Felles for disse er at de frigir deg for alt ansvar hvis et uhell skulle forekomme. En ripe i lakken, en bulk eller lignende. Slike ting som ikke dekkes av den standard kaskoforsikring som er inkludert i prisen ved bestilling. Disse småskadene blir trukket fra ditt depositum, og en liten småskade kan bli en dyr affære. En annen fordel ved å tegne en slik full forsikring, er at du slipper å legge igjen et depositum. Et vanlig depositum ligger på rundt 5000 kr.

Hva koster full forsikring av leiebil i Spania?

Skal du bare ha leiebil i Spania noen dager er dette en dyr forsikring. Men vår erfaring er at hvis du skal ha leiebil i mer enn en uke er dette noe du bør vurdere. Den er regulert slik at den har en maks grense for hva den koster. Forsikringen koster ca 90 Euro, ( 700 norske kr ) det er maks pris. Så hvis du skal ha leiebil i en uke eller en måned så er prisen den samme. Og deler man da beløpet på antall dager du leier bil, så vil du fort finne ut at det er gunstig. Da slipper du bekymringer, og i tillegg slipper du depositum.

Noen tips angående forsikring av leiebil i Spania

1. Sjekk alltid ved bestilling av leiebil hvilke forsikringer som er med
2. Sjekk alltid din reiseforsikring i forhold til egen dekning av medisinsk behandling.
3. Bruk store seriøse. Da kan man være sikker på at de har nødvendige papirer i orden på leiebilene. Alle våre leverandører av leiebil er kjente seriøse aktører. Sjekk selv på www.leiebilispania.no
4. Vurder full forsikring uten egenandel og depositum hvis du skal leiebil mer enn 1 uke
5. Når du skal hente leiebilen er det viktig at du dobbeltsjekker alle opplysninger.

Har du spørsmål i forbindelse med forsikring av leiebil i Spania? Bruk vår spørsmål og svar tjeneste som du finner i hovedmenyen.

Relaterte emner forsikring leiebil Spania

Forbrukerrådet – tips mot unødvendige leiebilforsikringer i Spania
Tips om leiebil i Spania
Erfaringer ved leiebil i Spania
Bilutleiefirmaer Spania
Aldersgrense leiebil i Spania
9 tips ved leie av leiebil i Spania
Billig leiebil i Spania
Hvilken leiebil skal jeg velge i Spania
Bensinstasjoner og bensinpriser i Spania
Regler for offentlig parkering i Spania
Bompenger og bomavgift i Spania
Billig bilutleie Spania
Kjøring av leiebil ut av Spania
Førerkort regler ved leie av leiebil i Spania
Forsikring av leiebil i Spania
Kjøreregler i Spania
Kjøretips i Spania
Spania rundt med leiebil