Følg fotball-EM i Spania

Sorgen var stor når det norske herrelandslaget mislyktes med å ta seg over det siste hinderet, som kunne kvalifisert dem til sommerens EM-turnering. I den innledende play-off-runden viste Serbia seg å være for sterke, og vi må nesten se mot det neste store mesterskapet i stedet. Forhåpentligvis kan det talentfulle norske laget kunne leve opp til forventningene denne gangen. Selv om Norge ikke er med i EM, finnes det lys i tunellen. Nå kan vi lene oss tilbake og nyte fotball i verdensklasse, og vi slipper å være nervøse.

For den som er på bilreise i Spania under EM, er den selvsagte destinasjonen Sevilla, der de fleste kampene i mesterskapet spilles.


En nordisk representant i Spania

Selv om Norge ikke lyktes med å ta seg til EM-sluttspillet, så finnes det faktisk tre andre nordiske land som deltar, og som det kan være litt ekstra gøy å følge. Det svenske herrelandslaget klarte å kvalifisere seg, og vi kan også få nyte en Euro Danmark-Finland kamp ettersom både Danmark og Finland tok plass i gruppe B (med Belgia og Russland).

Kampen mellom Danmark og Finland er dog ikke mulig å se i Sevilla da den spilles på dansk hjemmebane, i København. Ser vi på oddsen i denne kampen, er det Danmark som er den store favoritten. Det danske landslaget er beryktet, og det skal mye til for at Finland klarer å klore til seg noen poeng i det nordiske derbyet.

Dere som befinner dere i Sevilla under EM i sommer, kan glede dere over å kunne se det svenske landslaget. Vårt naboland går inn i turneringen den 14. juni, og stilles umiddelbart opp mot den vanskeligste motstanderen når de møter Spania på bortebane. Dessverre blir det ingen flere nordiske kamper i Spania under gruppespillet da Sverige spiller sine to andre kamper i St. Petersburg. Her spiller også Finland to av sine kamper i gruppen, mens Danmark spiller sine tre kamper i København.

Kampene som spilles i Sevilla

I tillegg til kampen mellom Spania og Sverige, har man også muligheten til å se tre andre kamper i den spanske byen. Spania spiller nemlig flere av sine tre gruppespillkamper på hjemmebane. Etter kampen mot Sverige, spiller de mot Polen den 19. juni, og deretter avslutter de gruppespillet mot Slovakia den 23. juni.

Når gruppespillet er avsluttet, kommer en sluttspillkamp til å spilles på Estadio La Cartuja i Sevilla. I denne kampen er det ett lag fra gruppe B som settes opp mot tre lag i gruppe A, D, E eller F. Skulle Danmark eller Finland vinne sin gruppe, kommer det med andre ord til å være sjanser for å se dem på spansk mark også.

Skulle Sverige komme som tredje i sin gruppe, kan vi faktisk forvente oss enda et nordisk derby. Sannsynligheten er dog relativt liten med tanke på at Belgia er storfavoritt i Danmarks og Finlands gruppe B.

Finalen i turneringen går av stabelen på Wembley Stadion i London, England.

Det blir som sagt ikke noen norsk fotballfest i dette mesterskapet, men dere som reiser rundt i Spania med bil, kan tross alt nyte noen spennende kamper som spilles i Sevilla. I mellomtiden får det norske herrelandslaget samle ny kraft og ta sikte på å ta seg gjennom VM-kvaliken i stedet.

Tags: , ,