Flyforsinkelseskompensasjon til og fra Spania

Flyplasskompensasjon flyreiser Spania

Flyforsinkelseskompensasjon på flyreiser til og fra Spania. Ifølge en fersk undersøkelse, kjenner færre enn 10% sine rettigheter som passasjer til de ulike flyselskapene – og over 6 milliarder kroner i kompensasjon for flyreiser i forbindelse med forsinkelser eller avbestillinger er ikke blitt gjort krav på. Her tar vi for oss det du trenger vite angående flyforsinkelseskompensasjon på flyreiser til og fra Spania.

Folk som skal på ferie til Spania eller er på vei hjem til Norge etter endt ferie blir veldig frustrert når de står på flyplassen, og et fly er forsinket eller kommer for sent. Men flyselskapene vil generelt si at du ikke kan be om kompensasjon før du er ferdig med reisen din. Når den tiden kommer er mye av frustrasjonen borte, og mange vil ikke ta bryet med å klage og kreve kompensasjon fra flyselskapet.

Dessverre er det slik at uansett hvor lenge du har ventet ved gaten på flyet, er ingen føderale krav som dikterer hvor mye passasjerer skal kompenseres for saker som forsinkelser eller kanselleringer. I stedet er kompensasjon for forsinkede eller kansellerte flyreiser ofte bestemt av flyselskapene selv. Du har krav på det, men må selv klage for å få kompensasjon, og mange ganger tar prosessen lang tid, og er for krevende at passasjerer orker å gjennomføre prosessen.

Flyforsinkelseskompensasjon i Spania

Flyforsinkelser i forbindelse med din spaniareise kan oppstå av flere grunner, fra mangel på tilgjengelig mannskap til mekaniske problemer. Kompensasjon for forsinkede flyreiser ble etablert ved EU-forordning 261/2004, og garanterer opptil € 600 per passasjer for flyvninger som er forsinket i tre timer eller mer.

I følge nettsiden Airhelp er overbooking en vanlig praksis i flybransjen i dag. Flyselskaper vil vanligvis selge flere plasser enn tilgjengelig for å fylle setene til passasjerer som ikke møter opp på dagen for flyturen.

Denne praksisen skaper imidlertid et problem for en passasjer på et fly hvor det ikke er nok ledige seter, selv om passasjerens bestilling var reservert og bekreftet riktig. Heldigvis er dette et problem som stort sett gjelder innenriks, og ikke langdistanse reiser.

Et annet vanlig problem er at man pga av forsinkelser på en flyreise ikke rekker neste flygning, og blir strandet på flyplassen i flere timer. Selv en liten forsinkelse i på den opprinnelige reisen kan føre til at du ikke rekker neste flygning, og må vente flere timer på et nytt fly. Dette er ikke bare frustrerende, det kan også bli en økonomisk byrde for deg. Derfor er det godt å vite at du er beskyttet av dine flypassasjer rettigheter.

Når får du ikke kompensasjon på Spaniareisen

Helt åpenbart vil et flyselskap foretrekke å unngå å betale eller bli kvitt deg ved å tvinge deg gjennom av en lang, byråkratisk prosess. Flyselskapet kan unngå lot kompensasjon kansellering for forsinkede flykrav hvis de kan bevise at flyets forsinkelse på spaniaturen skyldes eksepsjonelle omstendigheter utover flyselskapets kontroll.

Det som regnes som en eksepsjonell omstendighet, er fastsatt av hvert lands rettssystem: For eksempel, i mange tilfeller (men ikke alltid), hvis det blir en flystreik eller ekstreme værforhold til og fra Spania, blir det ikke dekket.

Tags: ,