Fiesta i Valencia

Fiestas – feiringer og festivaler i Valencia

Fiestas, festivaler og feiringer i Valencia, Spania. I byer og tettsteder i Valenica regionen, finnes det utallige festivaler som skiller seg ut for sin folkelig deltakelse, og fargerike og spektakulære show. De er en kulturell turistattraksjon med ulike temaer gjennom hele året rundt.

Det inkluderer festivaler som Las Fallas, Bonfires of San Juan, the Moors and Christians eller påske feiringen. Brann, krutt, musikk, fargerike utstillinger og underholdning er naturlig knyttet til feiringen av Valencia, som har blitt organisert i århundrer.

Festivaler og fiestas i Valencia

Her skal vi ta for oss de viktiste feiringer, festivaler og fiestas i Valencia i Spania. Tenker du besøke byen Valencia, er det en kjempe god ide å besøke byen når noe spesielt arrangeres. Et minne for livet.

Las Fallas i Valencia

Las Fallas i Valencia
Las Fallas er en festival som strekker seg fra 15 til 19 mars og er en sterk tradisjon i byen Valencia. Offisielt begynner den siste søndagen i februar med loven av Crida. Denne festivalen har blitt en stor turistattraksjon, og er klassifisert som en feiring av International turistinteresse. Las Fallas er den mest ærefryktende, inspirerende, og mest betydelige fiesta eller festival i hele Spania. Fallas er et fantastisk skue som viser det beste av Valencia, Valenciansk kultur og ikke minst den generelle holdning alle de involverte har. Giganitiske figurer fremtrer på gater og torg, og feststemte mennesker feirer ute i gatene gjennom hele uken.

Hver enkelt gate i sentrum av byen er et utstillingsvindu med fargerike gigantiske papirfigurer, kjent som ninots, Veldig ofte flere meter høye laget for å gjøre narr med politiske personer eller såpestjerner, for eksempel.

Video Las Fallas i Valencia


Påske – Semana Santa i Valencia

Påske i Valencia
Den hellige uke, uken rett før påske eller Semana Santa som de sier i Spania er en viktig religiøs begivenhet i Valencia. Påskefeiringen i Valencia går over 2 uker og det vi tenker på som selve påskeuken kalles den stille uke; Semana Pascua. I dag er det mest vanlig å bruke uttrykket Semana Santa om hele påskefeiringen. Opprinnelsen til påskeprosesjonene i katolske land er rent pedagogisk. På 1600-tallet bestemte kirken at den beste måten å lære folket om Jesus og hans historie var opptog gjennom gatene med figurer som fortalte historier fra Jesus liv.

Semana Santa – ligner overhodet ikke på vår norske feiring med egg, kyllinger og hyttekos i fjellet. Spanjolenes feiring er full av lidenskap og sorg, men også hemningsløs glede. Det viktigste elementet i feiringen er prosesjonene med Kristus- og Mariafigurer på store flåter båret av sterke menn. Prosesjonene er en botsøvelse og viser Jesus lidelser på veien til Golgata. Det er mange måter å dele Jesus lidelse på, noen pisker seg selv mens de går barbeint gjennom gatene. Andre bærer på tunge kors eller kryper på knærne gjennom hele prosesjonene og de varer i timesvis.

Hvert år er distriktene Cabanyal, Canyamelar og Grao åstedet for påsken Marinera Valencia, en av de mest karakteristiske religiøse feiringer i byen. Acts of “Semana Santa” begynner offisielt på palmesøndag og ender på påskedag.Gran Feria i Valencia

Gran Feria i Valencia
I Juli forbereder byen Valencia seg på å feire seg selv. En måned der byen arrangerer en rekke aktiviteter og gatene er fylt med farge og rytme med utendørs konserter og fyrverkeri ved sjøen. Det er også tid for kultur, en kveld hvor byens museer er åpne til morgengry og byen Valencia vibrerer til rytmen av jazz, pop, rock og lukter krutt, og roser.

Feiringen startet den 21. juli i 1871 med en fargerik kavalkade, paviljonger og utstillinger. Aktiviteter på Feria er Konserter i Viveros Gardens, Battle of Flowers, oppføring av maurere og kristne, kunst og kultur, Jazz Festival, International Korps konkurranse “City of Valencia” og fyrverkeri.

Julaften og juletiden i Valencia 24 og 25. desember

Julaften i Valencia
Et viktig symbol i spansk julefeiring er de utallige julekrybbene som stilles ut på torgplasser, i butikkvinduer og i de tusen hjem. Krybbene er ofte veldig forseggjort, og består gjerne av hele landsbyer med små detaljerte hus og figurer. Hovedpersonen selv ligger i krybben og venter på de tre vise menn. I mange byer arrangeres konkurranser om hvem som har laget den fineste krybben, og andre byer lager levende krybber med forestilling på selveste julaften. Alt gjøres så realistisk som mulig med kvinnelige og mannlige skuespillere, barn og husdyr som esler, sauer og gjeiter. Spektakulære kulisser sørger for en realistisk setting.

Som i Norge er julefeiring i Spania en dag der også den spanske familien samles for å spise middag sammen. Middagen består, som sagt, av tapas. I timesvis kan spanjolene sitte med sin fingermat inntil hovedretten blir servert, ofte en kjøtt- eller fiskerett. Hovedretten varierer noe fra region til region, og fra familie til familie. Mange spiser fårekjøtt, andre spiser kalkun eller sjømat som krabbe, hummer og fisk. Som prikken over i´en serveres en god porsjon polvorones, marsipan og turrón til dessert.

Gode og mette går familien samlet direkte fra julebordet til midnattsmessen “Misa del Gallo” for å markere Jesu fødsel. Klokken 24.00 kimer klokken over kirkeplassen i hver eneste lille landsby i det ganske land. I et røkelsesfylt kirkerom trenges det om plassen mens presten fyller på med åndelig føde som avslutning på julaften.

Navidad betyr romjul, og starter den 25. desember. Den spanske familien samles på nytt til middag. For barna er dette en spennende dag. har de vært snille kommer “Papa Noél” på besøk med sekken full av gaver. Julenissen er en nyere tradisjon i Spania, og er nok ikke så fremtredende i julefeiringen som i andre europeiske land. De Hellige tre Konger er fortsatt de viktigste i spansk jul. I mange familier får barna gaver både på julaften og på De Hellige tre Kongers aften 6. januar.

Nyttårsaften i Valencia- 31 desember

Nyttårsaften i Valencia
Nyttårsaften, eller Nochevieja (den gamle kvelden), feires på forskjellige måter. I Spania spises rundt 550 millioner druer de siste tolv sekundene av året. Madrids innbyggere legger turen til Puerta del Sol for å se på klokkeslagene, mens resten av landet følger nøye med på tv-kanalenes visning fra Madrid. Før det hele starter skal man ønske seg noe. Klarer man å spise ´en drue per klokkeslag frem til kl. 24.00 vil ønsket gå i oppfyllelse. Har man ikke ønsket seg noe, men klarer utfordringen, vil man velsignes med lykke de neste tolv månedene. deretter fortsetter festen ut i de små timer. Det er øyeblikk av glede, håp og gode intensjoner for året som så vidt har begynt.

De Hellige tre Kongers Dag i Valencia (Three Kings)

De Hellige Tre Kongers Dag i Valencia
Dagen De Hellige tre Kongers Dag i Valencia er en forventningens dag for de minste. Dagen starter med den sedvanlige Roscon de Reyes, en kremfylt hvetekrans dekorert med kandisert frukt. Inne i kaken finnes den en bønne og en konge. Den som er så heldig å få kongen blir konge for en dag. Stakkaren som får bønnen må betale kransen neste år.

Baltazár, Gaspár og Melchor er hovedpersonene når det arrangeres Cabalgata de Reyes i byen om kvelden den 5. januar. Det er denne kvelden De Hellige tre Konger kommer langveisfra, ridende på sine kameler med gull, myrra og røkelse som gaver til Jesus-barnet. For å ønske velkommen de vise menn, som de også blir kalt, har barna satt ut vann og småkaker til kamelene. Og for å vise sin takknemlighet deler de vise menn ut godterier og leker til barna.

Opptoget er forseggjort med kavalkader og fantastiske kostymer. Barna går velvillig til sengs denne kvelden, i håp om at de vise menn kommer med gaver i løpet av natten. Her er det om å gjøre å stå opp så tidlig som mulig neste morgen, det trettende dag jul og gaveutdeling!

San Juan i Valencia

San Juan i Valencia
San Juan Night arrangeres i Valencia i slutten av juni. Med denne feiringen tar Valencia imot sommeren. Dette er den korteste natten i året, men er en natt som er levd med stor intensitet ved Middelhavet. På Night of San Juan de Valencia, blir bål tent ved sjøen, og familie og venner samles på strendene i Valencia, for å spise sammen, utføre ritualer, og danse og synge. Moon Night of San Juan i Valencia er en magisk kveld, som har vært holdt siden antikken. En opplevelse!

Trenger du leiebil til ferien i Valencia?Valencia – Gode tips og lenker
Strender i Valencia
Uteliv i Valencia
Ting å se og gjøre i Valencia
Shopping i Valencia
Klima i Valencia
Hotell i Valencia
Restauranter i Valencia
Severdigheter og attraksjoner i Valencia
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Mercado Central i Valencia
Valencia i Spania
Valencia Camping
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania