Helligdager og fiesta i Torrevieja

Fiesta og helligdager i Torrevieja

Fiestas og offisielle helligdager i Torrevieja er ofte religiøse festivaler og kan vare i flere dager. Spania har mange fiestas for lokale skytshelgener og jomfru Maria, samt spesielle dager for regionale områder også. Vi skal her ta for oss helligdager og fiestas i Torrevieja i Spania.

Video fiesta i TorreviejaSpania er kjent som en av de landene med høyest antall “fiestas” eller helligdager i verden. Praktisk talt alle store anledning garanterer en fiesta eller feiring, og hver måned er det minst ett tilfelle der innbyggerne samles for å se på eller ta del i en festival av noe slag. Torrevieja og feirer et stort antall populære fiestas. Noen er religiøse tradisjoner, mens andre er av en mer populær og morsom natur; noen er lokale feiringer knyttet til Torrevieja seg selv, mens andre er store offisielle nasjonale helligdager.

Bli med i Facebook gruppen Vi som trives på Costa Blanca

Oversikt over fiestas og helligdager i Torrevieja

Uansett hvilken type fiesta som arrangeres i Torrevieja, kan du være sikker på at det alltid vil være en fargerik og ekstravagant hendelse, ofte med fantastiske kostymer, imponerende parader og rikelig med mat og drikke. Nedenfor finner du detaljer om de store fiestas og festivaler feiret i Torrevieja for hele året.

Fiesta og helligdager i Torrevieja i Januar

Three Kings Parade i Torrevieja
Den 5. Januar Three Kings parade. Tradisjonelt var det de tre konger eller vise menn som kom med gaver til barna i Torrevieja og en feiring av det. I denne populære fiestan ankommer de tre kongene med båt i havnen. Fra havnen går det en parade langs hovedgatene i Torrevieja hvor de kaster godteri inn i folkemengden til barna.

Den 6. Januar er De Hellige tre Kongers Dag. Dette er en nasjonal helligdag når alle barna åpner gavene sine og leke med sine nye leker. Det en forventningens dag for de minste. Dagen starter med den sedvanlige Roscon de Reyes, en kremfylt hvetekrans dekorert med kandisert frukt. Inne i kaken finnes den en bønne og en konge. Den som er så heldig å få kongen blir konge for en dag. Stakkaren som får bønnen må betale kransen neste år. Les mer om De hellige tre kongers dag

Helligdager og fiesta i Torrevieja i Februar

Carnival Queens i Torrevieja
I Februar arrangeres er en annen morsom og svært populær fiesta som kalles Carnival Queens hvor karnevalet er basert på den verdensberømte karnevalet i Brasil. Omtrent 30 grupper kler seg i flotte kostymer og det er en parade langs hovedgatene i Torrevieja med dans og trommer. Det er to parader, en for barn på en søndags ettermiddag, og en annen påfølgende lørdag av en mer voksen og dristigere art.

Fiesta og helligdager i Torrevieja i April

Semana Santa i Torrevieja
I April feires Semana Santa, eller Holy Week som er den viktigste fiestan i løpet av året, og definitivt den mest religiøse og høytidelig. Denne fiestan feirer påsken og består av en uke med religiøse prosesjoner, som i hovedsak finner sted sent på kvelden, hvor store, utsmykkede “Pasos” viser ulike scener fra Jesus liv, og blir båret gjennom gatene av innbyggerne. De største prosesjonene er på langfredag ​​og påskedag.Helligdager og fiesta i Torrevieja i Mai

May Fair i Torrevieja
I Mai feires fiestan The May Fair. Denne festivalen finner vanligvis sted i løpet av den første uken i mai over flere dager, og bringer en bit av Andalucía til Torrevieja. Regionen Torrevieja omdannes til et område med spesielt innredet boder, hvor typiske tapas retter og andalusisk mat blir servert, det danses av ekte Sevillanas ut i de tidlige morgentimer. Det er alltid live opptredener fra kjente flamenco sangere og dansere på en hovedscenen som blir satt opp i sentrum. Det som startet som et typisk Sevilliansk dansefest blant venner har blitt en av byens viktigste feiringer, en fest som begynte i 1987 i Torrevieja. Denne hendelsen bringer sammen til dans, ridning, daglig rytter show og arrangementer, noe som gjør det til en uforglemmelig opplevelse.

Fiesta og helligdager i Torrevieja i Juni

San Juan i Torrevieja
I løpet av den tredje uken i juni, feirer mange byer i Spania San Juan. Fiestan feires med bål, brennende figurer og plenty med fyrverkeri. Torrevieja feirer også med stil den 23. juni med en massivt 25-minutters fyrverkeri på Playa del Cura ved midnatt.

Helligdager og fiesta i Torrevieja i Juli

Virgen Carmen i Torrevieja
Den 16. juli feires dagen av Virgen del Carmen, skytshelgen for fiskere. Torrevieja var i hovedsak en fiskerlandsby, er denne dagen veldig spesiell for innbyggerne i byen. For å hedre den hellige, lokale fiskere bringe en statue av Virgen del Carmen til land med båt og bære henne på en flåte i en spesiell parade rundt de viktigste gatene i byen. I løpet av den siste uken i juli Torrevieja vertskap for den nå verdensberømte konkurranse av Habaneras og poliphony, hvor kor fra hele verden kommer til Torrevieja for å konkurrere i denne store konkurransen som ble grunnlagt i Torrevieja i 1955.

Fiesta og helligdager i Torrevieja i August

Den 15. August er det kroningen av Queen of the Salt, som deretter parader rundt byen på toppen av hennes spesielle flyte, etterfulgt av alle de andre deltakerne fra andre byer og lignende festdeltakerne. Torrevieja har alltid flere store musikkarrangementer denne måneden, som i det siste har inkludert konserter fra Shakira, REM og Depeche Mode.

Helligdager og fiesta i Torrevieja i Oktober

Spanias nasjonaldag i Torrevieja
Den 9 oktober er en helligdag for å feire Valencia-regionen og den 12 oktober feires Spanias nasjonaldag, som også er en fridag. I slutten av måneden dresser mange seg opp for Halloween og gå ut for natten for å samle gotteri.

Fiesta og helligdager i Torrevieja i November

En nasjonal fridag for å feire Day of the Dead or Allehelgensdag, der folk vanligvis besøker kirkegården og legge blomster på gravene til sine kjære. Denne måneden det også flere konserter med lokale kor i Torrevieja for å feire fiestas av St. Cecilia, skytshelgen for musikere.

Fiesta og helligdager i Torrevieja i Desember

Julefeiring i Torrevieja
Desember er en måned med feiringer fra start til slutt. Den sjette og åttende dagen er helligdager og da feires den spanske grunnlovsdagen og Inmaculada Concepción, skytshelgen for Torrevieja, og den 7. er vanligvis en fridag. Torrevieja har også sine egne fiestas denne måneden, med parader, konserter, aktiviteter for barn og religiøse handlinger som finner sted. Åpningen av “Belén” eller julekrybbe er vanligvis holdt på den første lørdagen i måneden, sammen med blomsteroffer til skytshelgen. Det er en messe ved midnatt i hovedkirken i Torrevieja på den 24. og første juledag er en helligdag. Den viktigste feiringen av desember er nyttårsaften, hvor venner og familie samles for å spise, og deretter fest resten av natten. På slaget midnatt, er det en spansk tradisjon å spise en drue på hvert pling av gongongen for lykke. På denne kvelden, er det også tradisjon med frokost i de tidlige morgentimer med “sjokolade y churros” før du gjør din vei hjem til sengs.

Trenger du leiebil til ferien i Torrevieja?

Du kan sjekke pris fra alle de store leiebilselskapene i Spania ved å bruke skjemaet under. Alt i et enkelt søk.Torrevieja – Gode tips og lenker
Torrevieja i Spania
Restauranter i Torrevieja
Torrevieja klima
Serverdigheter i Torrevieja
Shopping i Torrevieja
Strender i Torrevieja
Leiebil Alicante tips
Leiebil Alicante erfaringer
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Alicante Provinsen
Costa Blanca i Spania
Severdigheter Costa Blanca
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania