Festivaler og fiesta i Benidorm

Fiesta Benidorm

Fiesta og festivaler i Benidorm i Spania. Fiesta er spansk for festival, og i utgangspunktet en gigantisk feiring som ofte inneholder fyrverkeri. Prøv å planlegge et besøk til Benidorm som klaffer sammen med en av de mange fiestas for et glimt inn i ekte spansk kultur. Benidorm har ca 55 Fiestas hvert år, og her tar vi for oss de viktigste.

Spania er kjent for sine fiestas og Benidorm er intet unntak. Blandingen av kulturer i Benidorm er å føle på i hvert hjørne av byen. Under fiestaene er gatene fyllt med folk fra hver region av Spania og Europa, som har funnet sitt hjem i denne byen. Benidorm er hovedstaden på nordlige Costa Blanca. Spanjolene elsker sine fiestas og av mye av skattebetalerens penger er brukt på fyrverkeri, så mye som én million euro er brukt på de årlige fyrverkeriene i september.

Bli med i Facebook gruppen Vi som trives på Costa Blanca

Festivaler og fiestas i Benidorm

Oversikt over festivaler og fiestas i Benidorm i Alicante provinsen i Spania, måned for månded gjennom hele året. Er du i Benidorm i disse periodene, er en fiesta noe du absolutt burde få med deg.

Fiesta i Benidorm i Januar

Fiesta Benidorm de hellige tre kongers dag
Den 6.Januar er de hellige tre konger dag. Baltazár, Gaspár og Melchor er hovedpersonene når det arrangeres Cabalgata de Reyes i byen om kvelden den 5. januar. Det er denne kvelden De Hellige tre Konger kommer langveisfra, ridende på sine kameler med gull, myrra og røkelse som gaver til Jesus-barnet. For å ønske velkommen de vise menn, som de også blir kalt, har barna satt ut vann og småkaker til kamelene. Og for å vise sin takknemlighet deler de vise menn ut godterier og leker til barna. Helt uunnværlige er den store prosesjon av The Three Kings som holdes hvert år i gamlebyen i Benidorm. Den starter vanligvis rundt klokken 18.00 fra Parque de Elche (Dove Park) i Gamlebyen, og paraden vil gå opp Avd de los Almendros og tilbake ned Avd Ruzafa før den ender opp på rådhusplassen og avslutter kvelden avsluttes med et fantastisk fyrverkeri. Three Kings dagen i seg selv er en offentlig helligdag, en dag å feire med hele familien. Les mer om de hellige tre kongers dag.

Januar 17. er det Fiesta de San Antonio Abad som er Fiesta of Saint Anthony Abbot.

Fiesta i Benidorm i Februar

Benidorm Carnival
The Carnival er en årlig feiring og er et spektakulært syn, med et barnekarneval som begynner tidlig om morgenen, etterfulgt av en lekeplass og et gedigent hoppeslott. De voksnes karneval finner sted om kvelden, etterfulgt av en fest med fyrverkeri. Carnival i Benidorm avsluttes med det rituelle Burial av Sardine. Dette betyr begynnelsen av fasten. Dette er en høytidelig prosesjon som begynner rundt 9.30 å Plaza Mayor, går gjennom gamlebyen og ender opp på Poniente Beach hvor sardinen blir gravlagt.Fiesta i Benidorm i Mars


Den 5 mars er markeringen av Virgen del Sufragio. En statue av jomfruen blir tatt på en rute gjennom gatene i gamlebyen i Benidorm.

På de dagene i mars den 15. til 19. mars er det den berømte Fallas som har blitt en av de viktigste fiestas i Valencia og Benidorm. Dette er festivalen av snekkeren St Joseph. Det startet som en konkurranse mellom snekkere til å lage en dukke av helgen, og det har nå blitt en konkurranse mellom kommuner som skaper papir monumenter i form av hundrevis av Disney som tegneserier. Hundretusener av euro er brukt hvert år på å bygge disse monumentene som deretter blir brent i avslutningen av fiestaen. Deltakerne som kledd i forseggjorte kostymer deltar i gateprosesjoner, fyrverkeri og levende musikk.

St Patricks Day er også en populær fiesta i Benidorm selv om det ikke en offisiell en, der de fleste puber har noen form for underholdning og Guinness ol vil strømme fritt.

Fiesta i Benidorm i April

Semana Santa i Benidorm
Påsken – Semana Santa er en av de viktigste ukene i den spanske kalenderen, med mange prosesjoner som finnes i den gamle bydelen. Påskefeiring er enten i mars eller april. Påskeuken feires med dystre prosesjoner med en dukke av Jesus på korset blir båret gjennom gatene i Benidorm av sørgende kledd i svart.


The Elvis Festival (23 april 2017)
Elvis festival i Benidorm  
Gjør deg klar til å svinge med bekkenet, Elvis er tilbake i byen. I tre dager hyller Benidorm den ene og eneste King of Rock n Roll, Mr Elvis Presley. Dette er en flott mulighet til å bli med tusenvis av Elvis-fans i tre dager på Hotel Melia. Moroa starter med en velkomstfest ved bassenget på Hotel Melia. Det er også premier og konkurranser med en grand finale på det spektakulære Benidorm Palace.

Fiesta i Benidorm i Juni

San Juan i Benidorm
Fra juni 22. til juni 24. Det er det Hogueras de San Juan. Bålbrenning i Saint John som består av bål i tre distrikter i Benidorm som er i La Cala, El Campo og el Mercado. Også i juni er det Benidorm Song Festival og Romeria Del Corpus. Dette er en levende fiesta som foregår over en tre dagers periode hvor deltakerne er kledd kjoler og Andalucía kostymer med dans og prosesjoner.

Fiesta i Benidorm i July og August

Fiesta Saint James i Benidorm
For turistene feires Fiestaen St. Christopher den første helgen i juli, og den 16. juli ser vi Fiesta av Carmen og den 25. juli er fiesta av Benidorms egen skytshelgen St James. Sommermånedene er fylt med konserter og kulturelle aktiviteter som ballett, opera, teater og forestillinger av ledende populære internasjonale og spanske grupper og sangere.

Fiesta i Benidorm i September

Fiesta Gay Pride i Benidorm
Gay Pride festivalen fra 4 til 10 september er en ukelang feiring i byen som aldri sover. Hovedattraksjonen for besøkende er inne i gamle byen hvor du finner hjertet av den homofile landsbyen. Tusener av deltakere pynter seg for å bli med i den fantastiske paraden langs Levantestranden, som i tillegg til opptoget byr på levende musikk, DJs og en overveldende fest.

Fiesta i Benidorm i Oktober

Fiesta om maurere og de kristne
Festivalen om kampen mellom Maurere og de kristne feires fra 29.September til 02.oktober. Denne festivalen feires over hele Spania som deres historie er dypt forankret i kampene som fant sted over kontrollen av Spania i det 13. til 15. århundre. Hver fiesta er en teaterforestilling med deltakere kledd i forseggjorte og dyre kostymer som viser begge sider av slaget. Musikken spilles av live orkestre og er spesielt sammensatt for fiesta, og er veldig dramatisk. Battles er re-vedtatt å bruke kopier av våpen som brukes slik at det kan bli litt mye støy.

12.oktober er Spanias nasjonaldag, kalt “Día de la Hispanidad”. Dagen blir feiret til minne om Christoffer Columbus som oppdaget Amerika i 1492. Reisen til Columbus var støttet av de katolske kongene i Spania, og oppdagelsen av Amerika var betydningsfull for kontakten mellom Europa og Amerika. Dagen har blitt feiret i Spania siden 1987. På Spanias nasjonaldag er alle offentlige kontorer, banker, butikker og skoler stengt i Spania. I enkelte turistområder kan en finne åpne butikker. Les mer om Spanias nasjonaldag

Fiesta i Benidorm i November


De mest kjente fiestas i Benidorm er i november, og i denne perioden tiltrekker byen seg mange mennesker som vil oppleve de gigantiske feiringer. Hver by har sin skytshelgen og en fiesta holdes i deres ære som vanligvis varer en uke. I løpet av denne tiden er det stor kommersiell aktivitet og feiring nesten 24 timer i døgnet. Festligheter inkluderer prosesjoner, dans i gatene, levende musikk, sportsarrangementer og fyrverkeri.

Benidorm Fancy Dress Party er det største i Europa! Når Benidorm fiestas er ferdig for november, begynner den uoffisielle britiske fancy kjole party dagen etter. En av de største høydepunktene i året, og et must for alle å ta del i og kle seg ut. Denne tradisjonen startet for over 20 år siden, da Manolo fra Sinatras ga en gratis drink til alle som kledde seg ut. Siste året er det anslått at rundt 30.000 mennesker deltok i denne feiringen! Hvert år blir det bare større og bedre.Trenger du leiebil til ferien i Benidorm?Benidorm – Gode tips og lenker
Benidorm i Spania
Restauranter i Benidorm
Strender i Benidorm
Uteliv Benidorm
Shopping i Benidorm
Klima i Benidorm
Severdigheter i Benidorm
Fornøyelsesparker i Benidorm
Bolig i Benidorm
Leiebil i Benidorm
Leiebil Alicante tips
Leiebil Alicante erfaringer
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Alicante Provinsen
Costa Blanca i Spania
Severdigheter Costa Blanca
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania