Et flott land for bilferie

En bilferie kan være en perfekt mulighet for å utforske et land. Dere kan reise rundt i eget tempo, besøke akkurat de destinasjonene og attraksjonene deres ønsker, samtidig som dere kan kjøre rundt i egen bil. Dermed trenger man ikke belage seg på offentlig transport, noe som kan være en litt skummel ting for mange nordmenn i utlandet. Ved å leie bil kan man unngå alt stresset ved å sette seg inn i helt nye transportsystemer, stå i kø, samtidig som språket kanskje kan skape problemer.

Med andre ord er Spania et ideelt land for en bilferie. Man trenger selvsagt ikke kjøre fra Norge, da det ville tatt svært lang tid. Hopp på et fly som går til en av de store turistdestinasjonene, slik som Barcelona, Malaga, Madrid eller Kanariøyene, og derfra kan man leie en egen bil.

Kjør fra attraksjon til attraksjon

Spania er et land med mange attraksjoner, uansett hvor i landet du befinner deg. Hvis man reiser om sommeren må man være klar over at det kan være svært høye temperaturer i landet. Det kan gjøre det svært varmt og slitsomt dersom man må belage seg på offentlig transport. Når gradestokken kryper høyt opp på tretti-tallet, er nok det å stå i kø til buss, tog, t-bane og lignende det siste man ønsker. Hvis du har en leiebil kan du dra rett fra attraksjonen du har besøkt, i din egen bil med aircondition.

Dette kan spare dere mye tid og stress, og da kan familien dra rett til neste attraksjon, samtidig som de får slappet av i komforten av en egen bil. Samtidig er det lettere å ha det sosialt og morsomt i bilen, enn hva det ville vært på fullstappet offentlig transport. I bilen kan man ha konkurranser, leker eller spille spill på mobilen. De voksne kan også ta seg en pause med mobiltelefonen innimellom, slik at man kan sjekke nyheter, lese om nye attraksjoner å besøke, eller eventuelt koble helt av ved å høre på musikk, spille på Unibet Odds, eller chatte med venner og familie hjemme i Norge.

Stopp akkurat der man ønsker

En annen stor fordel når man kjører rundt på ferie i leiebil, er at du kan stoppe akkurat hvor du vil. Med offentlig transport har du ikke alltid muligheten til å se alt rundt deg, og gå av der du ønsker. Med bil kan dere oppdage ting langs veien som dere kanskje ikke har hørt om, men ønsker å ta en titt på. Da er det verdens enkleste oppgave å svinge av veien og undersøke det nærmere. Dette kan by på helt nye opplevelser som man ikke hadde forventet eller visste om i forkant.

Mulighetene er mange, uansett hvor i Spania dere ønsker å feriere. Veinettet er av god standard, og det er relativt greit å forholde seg til trafikken, selv om rushtrafikk i storbyene kanskje kan være litt travlere enn hva man er vant til fra norske byer.

Tags: