Erfaringer med leiebil i Malaga

Erfaringer med leiebil i Malaga

Leiebil erfaringer i Malaga. Skal du til Malaga i Spania og har behov for bilutleie? Da kan det vare lurt å lese litt om ulike erfaringer som tidligere reisende har ved leie av leiebil i Malaga sentrum og på Malaga Lufthavn.


Málaga er en by og en kommune, hovedstaden i provinsen Málaga, i den autonome regionen Andalusia i Spania. Med en befolkning på 568 507, er det den nest mest folkerike byen i Andalucía og den sjette største i Spania. Malaga i Spania er solslikkernes paradis, beliggende ved Middelhavet og velsignet med vakre strender. Ikke rart at Malaga omtales som ‘Paradisbyen, og til noens forundring har dette solparadiset med sommer “8 måneder i året” mye mer å by på enn vakre strender og sol. Malaga by er mye mindre preget av turisme enn de andre byene på solkysten.

Veldig mange lurer på hva som er beste måte å finne billig leiebil når de skal på ferie til Malaga. Leie direkte av de store leiebilselskapene, lokalt på reisemålet eller via agenter som samarbeider med flere leiebilselskaper? Vår erfaring er at du som regel finner billigst leiebil i Malaga ved å bruke en agent, altså en bilutleieekspert. De har gode avtaler med de ulike leverandørene og har søkemotorer som gjør det enkelt å sammenligne priser. Du kan sjekke priser enkelt selv ved å bruke søkemotoren under.Erfaringer med bilutleie i Malaga sentrum og Malaga Lufthavn

Vi har bedt om å få tilbakemeldinger på ulike erfaringer som erfarne Spania reisende har ved leie av bil i Malaga, samt Malaga lufthavn. Du kan lese om de ulike erfaringene under. Har du lyst å dele dine erfaringer med leiebil i Malaga, kan du bruke kontaktskjemaet i menylinjen over. Takk for hjelpen!

Jeg er så heldig at bedriften jeg jobber i har en egen leilighet til disposisjon for de ansatte i Fuengirola, kun et steinkast fra flyplassen i Malaga. Selv om jeg kun er i Fuengirola en uke av gangen så liker jeg og reise rundt å oppleve nye ting, og da har jeg behov for leiebil. Det er jo så mye spennende å se i Malaga provinsen. Taxi blir dyrt og upraktisk i lengden, og buss er helt uaktuelt i varmen. Leier alltid leiebil på Malaga Airport, og det varierer hvilket selskap jeg har brukt. Første gangen bestilte jeg ikke leiebil på forhånd på internett, og oppdaget raskt at det var en tabbe. Tenkte ikke over at det var dyrere, og ikke visste jeg hvilket selskap jeg skulle bestille fra heller. Valgte Hertz da de var det eneste selskapet jeg hadde hørt om tidligere den gangen, og hvor det var minst kø, uten å sjekke prisene hos de andre leiebilselskapene på flyplassen. Mitt tips er å bestille leiebil i god tid i forveien. Da får du billigst pris, og du har et større utvalg av biler. Har ingen dårlige erfaringer med noen av bilutleieselskapene, men regn med at det er lengst kø hos de billigste leiebilselskapene når du skal hente og leverer bilen på flyplassen.

Trude fra Stord

Etter å ha feriert på Costa del Sol og spesielt Malaga i mange år, så har jeg rimelig god erfaring med leiebil i Malaga. Har prøvd det meste egentlig, og funnet ut at så lenge man leser avtalevilkarene og sjekker bilen ved henting og levering så går ting sin gang og man unngår problemer. En ting som jeg gjerne vil si noe om er det som har med ekstra forsikringer å gjøre. Mange reagerer på at bilutleieselskapene prøver å selge deg ekstra forsikringer når du skal hente leiebilen, men min erfaring er at disse ekstraforsikringene kan spare deg for mye problemer og kostnader når uhellet først er ute. Mange velger fullforsikring for å slippe all risiko og kostnader ved skade, og hos de aller fleste selskaper unngår du og å legge igjen et depositum når du henter bilen. Jeg skjønner godt at når man skal feriere i et land som etter min mening har en meget aggresiv kjørekultur, så ønsker man litt ekstra dekning og trygghet. Mens de mer erfarne som bor her i Malaga store deler av året mener denne ekstra forskringsordningen bare er noe tull og bortkastede penger. Selv om jeg har feriert her mye velger jeg alltid ekstra forsikring, og det med stor glede. Jeg er en eldre kar og en av dem som er opptatt av trygghet, og etter et uhell for noen år tilbake skjønner jeg hvorfor denne forsikringen tilbys. Det er ikke bare for at selskapene skal tjene mer penger som alle tror, den er og en fordel for deg som kunde.

Kort fortalt presterte jeg å smelle inn i baken på bilen foran meg i veikrysset like ved Picasso Museet i Malaga sentrum. Bilen var etter dette ikke i kjørbar stand og deler av fronten på bilen lå igjen i veibanen. Jeg ringte bilutleieselskapet hvor jeg hadde leid bilen, og fikk beskjed om å ta det helt med ro og vente til en representant fra Goldcar kom til meg. Selv om det ikke var personskader så er det slik i Spania at politiet alltid skal kontaktes. Det er dem som skriver skademelding og det synes jeg var veldig greit. Tauebilen fra Goldcar kom, tok meg tilbake til Malaga Flyplass, hvor jeg fikk utlevert en ny bil. Selv om uhellet var min feil kostet det ikke meg en eneste krone i egenandel. Akkuratt da var jeg veldig glad for at jeg betalte de 95 euroene det kostet meg for fullforsikring i de 28 dagene jeg leide bilen. Og det kommer jeg alltid til å gjøre.

Arne fra Skien

Les også 11 Tips for Rimelig Leiebil i Malaga

Forbrukerrådet – sjekkliste for leiebil Malaga

Erfaringer med bilutleie Malaga Lufthavn
Erfaring leiebil Malaga
Hver tiende nordmann som leier bil, gransker ikke bilen ved henting eller levering, viser en undersøkelse Forbrukerrådet har gjort. I den forbindelse har Forbrukerrådet utarbeidet en sjekkliste for leiebil, sjekklisten vil hjelpe deg å unngå eventuelle problemer med ditt leieforhold i Malaga. Dette er et stort problem hvert eneste år, da en av de tre største bransjene som opplever flest klager i forbindelse med ferie er bilutleie bransjen. En annen ting som er overraskende er at bare seks av ti setter seg inn i forsikring og andre vilkår når de skal leie en bil. Les mer om Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania


Relaterte emner for Malaga i Spania
Leiebil Malaga tips
Erfaringer med leiebil i Malaga
11 tips for rimelig leiebil i Malaga
Costa del Sol
Malaga
17 ting du bør oppleve i Malaga
Severdigheter Malaga
Aktiviteter og severdigheter for barn i Malaga
Aktiviteter og severdigheter for barn på Costa del Sol
Shopping i Malaga
Guide til de beste strendene i Malaga
Leiebil Malaga
Leiebil Malaga Lufthavn
Bilutleietips
Spørsmal og svar om leiebil i Spania
Bilutleiefirmaer Spania
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania