Erfaringer med leiebil i Spania

Erfaring Leiebil Spania

Erfaringer med leiebil i Spania. Spania er populært som aldri før, og man regner med at ca en 1 million nordmenn drar til Spania hvert eneste år. Mange ønsker bilutleie til sitt opphold i Spania, og vi skal her se på ulike erfaringer med leiebil i Spania, samt erfaringer på de mest populære destinasjonene som Alicante, Barcelona, Malaga, Gran Canaria og flere andre.


Av erfaring er leiebilbransjen er en av da en av de tre største bransjene som opplever flest klager i forbindelse med ferie i utlandet, og i fjor gjorde Forbrukerrådet en undersøkelse som viste at de tre siste årene har rundt 50 000 nordmenn opplevd å bli avkrevd penger fra utleier uten å være enig i årsaken. Svært mange av spørsmålene Forbrukerrådet får om bilutleie, handler om at forbrukere får krav om skader de ikke kjenner til, kan kommunikasjonsrådgiver Martin Skaug Halsos ved Forbrukerrådet fortelle.

Undersøkelser viser også at hver tiende nordmann som leier bil, gransker ikke bilen ved henting eller levering, og bare seks av ti setter seg inn i forsikring og andre vilkår når de skal leie en bil i Spania. I den forbindelse har Forbrukerrådet utarbeidet en sjekkliste for leiebil, sjekklisten vil hjelpe deg å unngå eventuelle problemer med ditt leieforhold. Les artikkel Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania.

Erfaringer med bilutleie i Spania

De aller fleste har bare gode erfaringer og opplever ingen problemer ved leie av bil i Spania, men det kan være greit å få med seg de viktigste tingene som går igjen som man bør tenke på, slik at man unngår eventuelle problemer. Vi har bedt om å få tilbakemeldinger på ulike erfaringer som erfarne Spania reisende har ved leie av bil i Spania. Du kan lese om de ulike erfaringene under.

Veldig mange lurer på hva som er beste måte å finne billig leiebil når de skal på ferie. Leie direkte av de store leiebilselskapene, lokalt på reisemålet eller via agenter som samarbeider med flere leiebilselskaper? Vår erfaring er at du som regel finner billigst leiebil i utlandet ved å bruke en agent, altså en bilutleieekspert. De har gode avtaler med de ulike leverandørene og har søkemotorer som gjør det enkelt å sammenligne priser. Du kan sjekke priser enkelt selv ved å bruke søkemotoren under.


Erfaring leiebil Alicante

Erfaringer med leiebil i Alicante
Mine erfaringer og tips med leiebil i Alicante er at skal man fly til Alicante er det lettest å bestille leiebil slik at man henter denne når man lander på Alicante Lufthavn. Da slipper man alternativ transport til og fra området man skal bo, og man sparer både tid og penger. Vår erfaring er at det er billigst å bestille leiebil på internett så tidlig som mulig. Det man skal være obs på er at i de travleste tidene som juleferie, påskeferie og vinterferie og spesielt sommermånedene fra juni til august, er at man kan oppleve litt kø i skrankene til bilutleieselskapene på flyplassen. Med sliten frue og tre unger under 10 år og etter en 3,5 times flytur fra Oslo til Alicante, har vi løst dette med at en av oss voksne tar med seg ungene til kafeen som ligger rett til høyre med en gang man kommer ut i ankommsthallen etter at bagasjen er hentet. En annen ting er at hvis begge voksne skal kjøre leiebilen så må begge bli med til skranken til leiebilselskapet.

Trond Arve og Silje fra Drammen

Les også 12 Tips for Billig Leiebil i Alicante og flere leiebil erfaringer Alicante

Erfaring leiebil Barcelona

Erfaringer med leiebil i Barcelona
Etter å ha kjøpt leilighet i Barcelona, vurderte vi lenge å kjøpe egen bil, men ettersom vi kun er i Barcelona noen måneder i året er vår erfaring at det er billigere å leie en bil hver gang vi skal ned til varmen. Det vi har opplevd er at det er ofte billigere å bestille en mellomstor bil enn en liten bil. De fleste tenker at Barcelona er en storby og at det derfor er billigst og mer praktisk med en liten bil, spesielt når man skal parkere. Men man skal huske på at både unger og baggasje skal være med uten å måtte ha bagasjen i fanget. Så det ville vi ha sjekket. En annen ting vi har erfart er at det er dyrt å leie GPS med leiebilen. Kan koste mer i leie for for 14 dager enn hva det koster å kjøpe den ny i butikk. Ta den med hjemmefra hvis du har en fra før, eller kjøp en selv i Barcelona. Det samme gjelder forresten for barneseter også. Et annet tips, vi har bestilt leiebil mange ganger til Barcelona Lufthavn, men første gangen bestilte vi den for henting i Barcelona sentrum. Det var en tabbe. Det var vanskelig og tok tid å finne kontoret til bilutleieselskapet, og i vårt tilfelle var det og dyrere da vi måtte ta taxi fra flyplassen til hotellet vi skulle bo på. Erfaringsmessig er det mye lettere å hente bilen på flyplassen og kjøre direkte selv til der man skal bo. Liv-Helene og Reidar fra Bergen

Les også 18 Tips for Billig Leiebil i Barcelona eller flere erfaringer med leiebil i Barcelona

Erfaring leiebil Malaga

Erfaringer med leiebil i Malaga
Etter å ha feriert på Costa del Sol og spesielt Malaga i mange år, så har jeg rimelig god erfaring med leiebil i Malaga. Har prøvd det meste egentlig og funnet ut at så lenge man leser avtalevilkarene og sjekker bilen ved henting og levering så går ting sin gang og man unngår problemer. En ting som jeg gjerne vil si noe om er det som har med ekstra forsikringer å gjøre. Mange reagerer på at bilutleieselskapene prøver å selge deg ekstra forsikringer når du skal hente leiebilen, men min erfaring er at disse ekstraforsikringene kan spare deg for mye problemer og kostnader når uhellet først er ute. Mange velger fullforsikring for å slippe all risiko og kostnader ved skade, og hos de aller fleste selskaper unngår du og å legge igjen et depositum når du henter bilen. Jeg skjønner godt at når man skal feriere i et land som etter min mening har en meget aggresiv kjørekultur, så ønsker man litt ekstra dekning og trygghet. Mens de mer erfarne som bor her i Malaga store deler av året mener denne ekstra forskringsordningen bare er noe tull og bortkastede penger. Selv om jeg har feriert her mye velger jeg alltid ekstra forsikring, og det med stor glede. Jeg er en eldre kar og en av dem som er opptatt av trygghet, og etter et uhell for noen år tilbake skjønner jeg hvorfor denne forsikringen tilbys. Det er ikke bare for at selskapene skal tjene mer penger som alle tror, den er og en fordel for deg som kunde.

Kort fortalt presterte jeg å smelle inn i baken på bilen foran meg i veikrysset like ved Picasso Museet i Malaga sentrum. Bilen var etter dette ikke i kjørbar stand og deler av fronten på bilen lå igjen i veibanen. Jeg ringte bilutleieselskapet hvor jeg hadde leid bilen, og fikk beskjed om å ta det helt med ro og vente til en representant fra Goldcar kom til meg. Selv om det ikke var personskader så er det slik i Spania at politiet alltid skal kontaktes. Det er dem som skriver skademelding og det synes jeg var veldig greit. Tauebilen fra Goldcar kom, tok meg tilbake til Malaga Lufthavn, hvor jeg fikk utlevert en ny bil. Selv om uhellet var min feil kostet det ikke meg en eneste krone i egenandel. Akkuratt da var jeg veldig glad for at jeg betalte de 95 euroene det kostet meg for fullforsikring i de 28 dagene jeg leide bilen. Og det kommer jeg alltid til å gjøre.

Arne fra Skien

Les også 11 Tips for Rimelig Leiebil i Malaga eller flere erfaringer med leiebil i Malaga

Erfaring leiebil Gran Canaria

Erfaringer med leiebil Gran Canaria
Har leid leiebil på Gran Canaria i over 15 år. Har hatt både gode og dårlige erfaringer, men har noen tips som kan hjelpe andre reisende til Gran Canaria å unngå uheldige erfaringer. Etter min mening er det billigst og helt klar lettest å bestille bilutleie på internett for utlevering på Gran Canaria Lufthavn når man lander, og husk å bestille i god tid innen man skal reise. Hvis du venter med å bestille til du lander vil det bli mye dyrere. Her på Gran Canaria er det fullt trøkk hele året, det vil si aldri noe lavsesong slik man har på fastlandet i Spania, så man kan oppleve at den bilen du vil ha er utsolgt. Igjen ekstra viktig med tidlig bestilling. Jeg synes det er greit å ha leiebil under hele oppholdet mitt på Gran Canaria da man har frihet og kan mer spotant finne på andre aktiviteter enn strandliv hvis været skulle være dårlig en dag. Erfaringsmessig kan det og være billigere, enn å kun leie for noen dager eller en uke hos lokale bilutleieselskaper. Bruk de store kjente leiebilselskapene, da unngår man problemer og får nye gode biler. De store leiebilselskapene skifter ut bilparken hele tiden og de fleste bilene er under 1 år gamle hos de fleste. Har brukt Avis, Centauro, Goldcar og Hertz mange ganger, og får stort sett best pris hos disse leiebilselskapene gjennom denne siden eller leiebilgrancanaria.no, du finner og gode tilbud hos leiebillaspalmas.no Felles for disse nettsidene er at de henter inn priser automatisk fra alle de største bilutleieselskapene på Gran Canaria og ellers i Spania i ett søk. Da kan man sammenligne priser selv, og finne den bilen man vil ha, og fra det selskapet man ønsker å bruke.

Sigurd fra Sandefjord

Les også 15 Tips for Billig Leiebil på Gran Canaria eller flere erfaringer med leiebil på Gran Canaria