Dette bør du ta med deg på den spanske roadtripen

Dette bør du ta med deg på den spanske roadtripen

Drømmer du om å utforske Spania i bil med venner? Her er noen tips til hva du kan gjøre på turen, og ting som du burde ha med. Skal du reise på roadtrip i Spania med venner kan du oppleve mye spennende. Her kan du enten velge om du vil ta de små landeveiene, og gå innom mange av de småbyene som du vanligvis ikke hadde sett, eller velge motorveiene som tar deg raskere til de stoppene som du vil til.

En ting er sikkert – selv om vi lever i en verden der alle er avhengige av apper, er det lurt å ha et eller annet kart du kan se på om du tilfeldigvis ikke skulle ha dekning, eller navigasjonssystemet ikke skulle lede deg dit du vil. Noen gode apper å ha med seg er Google Maps og WAZE.

Gode tips på vei

Last også ned noen apper slik som Tripadvisor og Lonely Planet så får du også noen gode tips på vei, og du kan stikke innom noen unike steder. Ser du helt tilfeldige skilt med serverdigheter på vei kan du også svinge innom de – du er på roadtrip, og da skal mye rart oppleves. Et godt tips er også å bruke en språkapp som Duolingo slik at du kan kommunisere på spansk om du ikke kan et ord, da det er ikke alle som kan prate engelsk. Så om du leter etter det lille spanske huset som dere skal leie for kvelden, ikke kjør rundt uten mål og mening for å finne det.

Er alltid gøy med litt leker

En roadtrip kan noe ganger være litt lang, og ofte litt kjedelig i lengden, spesielt om landskapet er det samme. Sitter du der i flere timer vil du ofte være litt rastløs, spesielt vist dere kjører på en motorvei. Planlegg en spilleliste før du legger ut på tur, legg til alle favorittsangene du liker, og sanger som de i bilen kan syngen med på. Det letter ofte humøret og er med på å få noen gode minner fra roadtripen. En annen ting er å gjøre litt reseach før du reiser, kom opp med noen rare fakta og steder som du passerer langs veien, dette er alltid litt morsomt, og du lærer mye om landet på den måten og. Er du en av de som liker å sjokkere de som kjører forbi, kan du alltids vinke til forbipasserende. De blir garantert sjokkert. Ønsker du bare å sitte i stillheten på mobilen er det alltid mange ting å gjøre som å laste ned Candy Crush, emoji spill eller utforske Full Tilt Poker der du finner rekke spill som Holly Jolly Penguins eller Lucky Leprechaun – er du ute etter noe utfordrende kan du også prøve Texas Hold’em og Omaha. En annen ting som ofte er populært er podcasts, her kan du finne interessante tema med alt fra morsomme ting til ulike mysterier som aldri har blitt løst.

Fyll bilen opp

Skal dere sitte i bilen i mange timer og har planlagt en tur på mer enn 500 km, kan det være lurt å fylle opp bilen med mat, drikke og snacks, hvis ikke kommer dere til å stoppe hele tiden og turen kommer til å ta mye lengre en planlagt. Besøk supermarkedet før du reiser, lag smørbrød, så kan dere bruke resten av stoppene til å nyte de forskjellige småstedene på veien, istedenfor å lete etter mat når du er skrubbsulten. Da går dere ofte inn i de store turistfellene. Planlegg et godt måltid om dagen, spør de lokale, eller se hva Tripadvisor eller andre steder kan tilby deg. Det beste er å kunne oppleve noe autentisk på vei.