Klima og temperaturer i Denia i Spania

Denia klima

Klimaet i Denia i Spania. Denia har en gjennomsnittlig årlig temperatur på ca 20 grader, med varme somrer og milde vintrer. Her tar vi for oss alt du trenger å vite om vær, klima, temperatur, nedbør, soltimer og mye annet i Denia.

Den beste tiden å dra på ferie til Denia er utvilsomt månedene juni til og med september. Ca 44.000 innbyggere bor i Denia. De utenlandske beboere utgjør 30% av den lokale befolkningen. I løpet av sommermånedene, kan befolkningen øke til 200.000 mennesker. Posisjonen til Denia i Valencia, og like i nærheten av de baleariske øyene gir det mye vind som er svært behagelig om sommeren. Denia på Costa Blanca kysten av Spania og har mer enn 2800 timer med solskinn hvert år med en årlig gjennomsnittstemperatur på 19,3 grader Celsius.

Bli med i Facebook Gruppen: Vi som trives på Costa Blanca


Denia har en en av de viktigste havnene i område med fergeavganger til blant annet Ibiza og Mallorca. På nordsiden har Denia er det flotte sandstrender som er perfekt for late dager på stranden, svømming og lange turer. Disse strendene har alle fasiliteter du trenger. På sørsiden er det mer klipper, og er perfekt for feks dykking, stuping og fisking. Denia ligger på nordkysten av Alicante provinsen. Valencia ligger 110km nordover og Alicante 120 km sørover, begge har internasjonale flyplasser.

Vi viser deg dagens vær i Denia, de siste gjeldende temperaturene, og klima data om sol, skyer, regn,, og i tillegg fuktighet, trykk, vindretning og vindkast styrke. Vi viser også de antatte daglige høye og lave temperaturer og sjansene for regn.

Værvarsel for Denia

Årstidene i Denia

– Våren er normalt fra mars til og med mai
– Sommeren er normalt fra juni til og med september
– Høsten er normalt fra september til og med november
– Vinteren er normalt fra desember til og med februar

Sommer temperaturer i Denia

Været om sommer i Denia er vanligvis veldig varmt med lite eller ingen nedbør. Sommertemperaturene i Denia vil for det meste være mellom 25 grader Celsius til 35 grader Celsius i løpet av dagen. Temperaturer om natten om sommeren i Denia vil sjelden falle under 15 grader Celsius. Fordi luftfuktigheten er lav, vil du ikke føle temperaturen er så høy som det egentlig er. Bruk alltid høy solkrem faktor, spesielt hvis du er på en av Denia`s strender. Heldigvis vil du på de fleste dager bli avkjølt av havbrisen.Temperaturer om høsten i Denia

Høsten er en god tid å besøke Denia og resten av Costa Blanca fordi høstværet er vanligvis mildt og solrike. Det er en sjanse for noe nedbør. Middelhavet er varmt og du kan fortsatt svømme langt inn i oktober. Om høsten er det sannsynlig å være sporadisk elektriske tordenvær med lyn og voldsomt regn som noen ganger resulterer i en flom.

Temperaturer om våren i Denia

Været og klima om våren i Denia blir betraktelig bedre etter mars da strendene begynner å bli populære igjen. Det er en sjanse for nedbør, men dagene er ofte klare og solfylte, selv om kveldene kan fortsatt være ganske kalde før vi kommer inn i mai. Sjøtemperaturer forblir kald til mai.

 

Vinter temperaturer i Denia

Været i Denia om vinteren er veldig mildt i forhold til Nord-Europa. De fleste vinterdager i Denia er klare og solrike med lite nedbør. Temperaturene er uforutsigbare og kan variere sterkt om vinteren. En dag kan det være over 20 grader Celsius, og du vil vandre rundt i t-skjorte, en annen dag kan det være 6 grader Celsius og du føler deg veldig kaldt.

Selv om vinteren er det ikke mye regn i Denia med unntak av når Denia opplever en “Gota Fria ‘- dette skjer når temperaturen plutselig faller som resulterer i utrolig voldsomt regn og flom. Gota Fria skaper også store bølger og høyt tidevann som ofte ødelegger strendene i Denia.

Klima og været i Denia

August er den varmeste måneden i Denia med en gjennomsnittlig temperatur på 26 ° C (79 ° F) og den kaldeste er januar ved 12 ° C (54 ° F) med de daglige soltimer på 12 i juli. Den våteste måneden er oktober med et gjennomsnitt på 62.8mm regn. Den beste måneden å bade i havet er i august, da den gjennomsnittlige sjøtemperaturen er 26 ° C (78 ° F).

Denia klima Januar

I januar er været i Denia vanligvis kaldt, men noen ganger mildt med en gjennomsnittlig månedstemperatur på 11 grader Celsius. Det er lite nedbør i januar, men nettene er kalde og noen ganger nær frysepunktet. Den gjennomsnittlige sjøtemperaturen i januar for Denia er 14 grader Celsius og for kaldt for de fleste å vurdere svømming. Klima og været for Denia i Spania i Januar måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Denia finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Denia i Januar
Minimum temperatur: 6 grader
Maksimum tempereatur: 16 grader
Vann temperatur: 15 grader
Soltimer: 6 timer
Sannsynligheten for regn: 17 prosent
Luftfuktighet: 70 prosent

Denia klima Februar

I februar er været i Denia vanligvis kaldt, men noen ganger milde og varme med en gjennomsnittlig månedstemperatur på 12 grader Celsius. Sjansen for nedbøren øker i februar og nettene er kalde. Den gjennomsnittlige sjøtemperaturen i februar for Denia er 14 grader Celsius og for kaldt for de fleste å vurdere svømming. Klima og været for Denia i Spania i Februar måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Denia finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Denia i Februar
Minimum temperatur: 7 grader
Maksimum tempereatur: 17 grader
Vann temperatur: 14 grader
Soltimer: 6 timer
Sannsynligheten for regn: 19 prosent
Luftfuktighet: 69 prosent

Denia klima Mars

I mars er været i Denia vanligvis milde med mange fine solrike dager med en gjennomsnittlig månedstemperatur på 14 grader Celsius. Sjansen for regn er fortsatt ganske høy, og nettene er fortsatt kalde. Den gjennomsnittlige sjøtemperaturen i mars for Denia er 14 grader Celsius og for kaldt for de fleste å vurdere svømming. Klima og været for Denia i Spania i Mars måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Denia finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Denia i Mars
Minimum temperatur: 9 grader
Maksimum tempereatur: 20 grader
Vann temperatur: 15 grader
Soltimer: 7 timer
Sannsynligheten for regn: 14 prosent
Luftfuktighet: 67 prosent

Denia klima April

I april er været i Denia vanligvis varmt med mange fine varme solrike dager med en gjennomsnittlig månedstemperatur på 16 grader Celsius. Sjansen for nedbør avtar selv om nettene er fortsatt kalde. Den gjennomsnittlige sjøtemperaturen i april for Denia er 15 grader Celsius, og det er fortsatt for kaldt å vurdere bade. Klima og været for Denia i Spania i April måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Denia finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Denia i April
Minimum temperatur: 11 grader
Maksimum tempereatur: 21 grader
Vann temperatur: 16 grader
Soltimer: 8 timer
Sannsynligheten for regn: 20 prosent
Luftfuktighet: 62 prosent

Denia klima Mai

I mai er været i Denia deilig med mange varme og solfylte dager med en svært hyggelig gjennomsnittlig månedstemperatur på 20 grader Celsius. Forvent en liten sjanse for regn, nettene er nå varme. Den gjennomsnittlige sjøtemperaturen i mai for Denia er 17 grader Celsius som ser mange folk begynner å dykke i sjøen for å svømme. Klima og været for Denia i Spania i Mai måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Denia finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Denia i Mai
Minimum temperatur: 14 grader
Maksimum tempereatur: 24 grader
Vann temperatur: 18 grader
Soltimer: 9 timer
Sannsynligheten for regn: 19 prosent
Luftfuktighet: 69 prosent


Temperaturer i Denia i Spania
Denia klima


Denia klima Juni

Gjennomsnittstemperaturen for juni i Denia er 23 grader Celsius. Typisk juni vær i Denia er utmerket ettersom dagene er solfylte og ennå ikke for varme (sammenlignet med juli og august). Sjøtemperaturen i juni for Denia er fin varm med 20 grader Celsius. Klima og været for Denia i Spania i Juni måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Denia finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Denia i Juni
Minimum temperatur: 18 grader
Maksimum tempereatur: 28 grader
Vann temperatur: 22 grader
Soltimer: 10 timer
Sannsynligheten for regn: 8 prosent
Luftfuktighet: 68 prosent

Denia klima Juli

Kanskje den beste måneden å besøke Denia ettersom i juli har flest soltimer og minst nedbør av hele året. Gjennomsnittstemperaturen for juli i Denia er et veldig varm 26 grader Celsius. Det typisk juli været i Denia er klare og solfylte dager, og ganske varme kvelder og nesten ingen nedbør. Sjøtemperaturen i juli for Denia er svært varm med 24 grader Celsius. Klima og været for Denia i Spania i Juli måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Denia finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Denia i Juli
Minimum temperatur: 21 grader
Maksimum tempereatur: 30 grader
Vann temperatur: 24 grader
Soltimer: 11 timer
Sannsynligheten for regn: 4 prosent
Luftfuktighet: 68 prosent

Denia klima August

I august kan været i Denia være nesten uutholdelig varmt med noen dager opp mot 40 grader Celsius eller mer. Gjennomsnittstemperaturen for august i Denia er 27 grader Celsius. Klart og solrikt med ingen nedbør og varme kvelder. Sjøtemperaturen i august for Denia er en veldig varmt med 25 grader Celsius. Klima og været for Denia i Spania i August måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Denia finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Denia i August
Minimum temperatur: 21 grader
Maksimum tempereatur: 31 grader
Vann temperatur: 26 grader
Soltimer: 10 timer
Sannsynligheten for regn: 8 prosent
Luftfuktighet: 69 prosent

Denia klima September

I september er været i Denia utmerket og temperaturen er fortsatt høy med en gjennomsnittlig månedstemperatur på 24 grader Celsius. Det typisk september været i Denia er klart og solrikt med kanskje noe nedbør i form av korte dusjer. Sjøtemperaturen i september for Denia er en veldig fin 24 grader Celsius, perfekt for bading. Klima og været for Denia i Spania i September måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Denia finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Denia i September
Minimum temperatur: 19 grader
Maksimum tempereatur: 28 grader
Vann temperatur: 25 grader
Soltimer: 8 timer
Sannsynligheten for regn: 16 prosent
Luftfuktighet: 70 prosent

Denia klima Oktober

I oktober er været ofte varmt og solrikt med en gjennomsnittlig månedlig temperaturen synker ned til 21 grader Celsius. Oktober er vanligvis den våteste måneden for Denia. Sjøtemperaturen i oktober for Denia er 21 grader Celsius som for de fleste er varmt nok til å bade. Klima og været for Denia i Spania i Oktober måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Denia finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Denia i Oktober
Minimum temperatur: 16 grader
Maksimum tempereatur: 24 grader
Vann temperatur: 23 grader
Soltimer: 6 timer
Sannsynligheten for regn: 16 prosent
Luftfuktighet: 70 prosent

Denia klima November

I november er været i Denia skiftende, men ofte ganske varmt og vanligvis solfylt med en gjennomsnittlig månedstemperatur på 15 grader Celsius, selv om det er alltid en sjanse for nedbør. Den gjennomsnittlige sjøtemperaturen i november for Denia er 18 grader Celsius som er på et punkt der folk flest ikke ville bade. Klima og været for Denia i Spania i November måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Denia finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Denia i November
Minimum temperatur: 10 grader
Maksimum tempereatur: 19 grader
Vann temperatur: 20 grader
Soltimer: 6 timer
Sannsynligheten for regn: 27 prosent
Luftfuktighet: 65 prosent

Denia klima Desember

I desember er været i Denia skiftende, noen ganger varmt, men ofte kjølig på dagtid med en gjennomsnittlig månedstemperatur på 12 grader Celsius. Det er lite nedbør i desember, men nettene er kalde. Den gjennomsnittlige sjøtemperaturen i desember for Denia er 15 grader Celsius, og for kaldt for de fleste å vurdere svømming. Klima og været for Denia i Spania i Desember måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Denia finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Denia i Desember
Minimum temperatur: 8 grader
Maksimum tempereatur: 17 grader
Vann temperatur: 16 grader
Soltimer: 5 timer
Sannsynligheten for regn: 20 prosent
Luftfuktighet: 67 prosent

Kart Denia
Ordforklaring for klima data Denia
Minimum Temperatur = Gjennomsnittlig laveste temperatur i årene 2003-2012. Temperaturen kan noen ganger være høyere eller lavere.

Maksimal temperatur = Gjennomsnittlig maksimumstemperatur av årene 2003-2012. Temperaturen kan noen ganger være høyere eller lavere.

Vann Temperatur = Gjennomsnittlig vanntemperatur de siste årene. Temperaturen kan være noen ganger under eller over denne verdien. På grunne strender, vil temperaturen bli høyere i sommer.

Soltimer = Gjennomsnittlig antall sol timer per dag.

Sannsynlighet for regn = Den gjennomsnittlige daglige sannsynligheten for regn.

Luftfuktighet = Gjennomsnittlig luftfuktighet. Avhengig av faktiske vind og sol beløp, kan verdien være høyere eller lavere.

Trenger du leiebil til ferien i Denia?Denia – Gode tips og lenker
Uteliv i Denia
Restauranter i Denia
Shopping i Denia
Strender i Denia
Severdigheter i Denia
Klima i Denia
Leiebil i Denia
Leiebil Alicante tips
Leiebil Alicante erfaringer
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Alicante Provinsen
Costa Blanca i Spania
Severdigheter Costa Blanca
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania