De mest spektakulære kjørerutene i Spania

De mest spektakulære kjørerutene i Spania

Spania byr på noen av de mest spektakulære kjørerutene i Europa. Liker man naturskjønne opplevelser og vakkert landskap i strålende sommervær, kan bilferie på en av Spanias mange kjøreruter være en opplevelse.

Nord- og Sentral-Spania

Spanias vakre kyst og spennende landskap byr på vakre opplevelser – Spania byr på alt fra vinsmaking til fjellturer, fotballkamper og storbyliv. Nord-Spania inkluderer grønne og frodige områder – landskapet består av åser, fjell og elver, og har et middelhavsklima; mildt og nedbørsrikt. La Rioja er en av de minste regionene i Spania, men har rike vintradisjoner. Landskapet er frodig med elver fra fjellene, og vinproduksjonen er en av de beste i verden.

På en høyslette sentralt i Spania ligger hovedstaden Madrid; klimaet er røft, det finnes nesten ingen trær, og jordsmonnet er dårlig, men rundt disse fjellplatåene renner elver som Ebro og Guadalquivir. Madrid har flere historiske monumenter, men også moderne bygninger, natteliv og kunstgalleri. Utenfor storbyen finnes mange gylne hveteåkrer, og nord for Madrid finnes byen Segovia med imponerende arkitektur og god mat. En annen by som er verdt å merke seg, er Avila som har flere monumenter fra Middelalderen og gamle kirker.

Kjøreruter i Spania

I det spanske landskapet finnes mange flotte kjøreruter med bil, her er noen eksempel:

Regionen Andalucia, sør i Spania, er flott for en rundtur innom de hvite byene…I regionen finnes flotte strender, sletter med oliventrær, hvitmalte gårder og en avslappet atmosfære. Dersom man liker historie bør man kjøre innom byen Granada, som de muslimske nordafrikanske maurerne gjorde til et sentrum mellom 700- og 1400-tallet. Malaga er en av de største byene i Andalucia og ligger ved Middelhavet. Byen er moderne og lett tilgjengelig, og her finnes fine strender langs kystpromenaden, Picasso museum og fortet Gibralfaro med fantastisk utsikt over byen. Det er enkelt å ta seg rundt i Andalucia; det er god forbindelse mellom byene og klimaet er bra.

Costa da Morte er et kystområde nord-vest i Spania, tilhørende Galicia-regionen. Området byr på flotte bilturer langs den dramatiske kysten med et vilt og vindfullt klima. Det har vært mye skipstrafikk langs den steinete kysten og det finnes flere farlige rev. Landsbyen Fisterra byr på god sjømat og flotte strender med surfemuligheter. Regionen har flotte øygrupper i lavereliggende områder som Rías Baixas; her finnes flotte øyer med rike floraer og fauner som er erklært nasjonalparker.

Basque Circuit eller Baskerland er en region nord i Spania – et historisk landområde bebodd av barskere. Landskapet preges av grønne og frodige daler. Byen Bilbao har flott arkitektur, og Guggenheim-museet er attraktivt for turister. San Sebastian er en populær turistby ved grensen til Frankrike og byr på flotte badestrender og Michelin-restauranter – stedet har også flere kulturtilbud. Kystbyen er som kystbyer flest; preget av mye fisk- og skalldyrretter, og klimaet er behagelig.

Spania er dermed et yndet land for bilturister; fra den vakre kysten, til grønne frodige områder, og til fruktsletter sør i Spania. Det er få steder som har mer spektakulære kjøreruter.