Cuenca Spania

Hele 956 meter over havet ligger hovedstaden i provinsen Cuenca. Byen med det samme navn er vakker og spennende for den tilreisende, resten av provinsen det samme. Det er en vakker vårdag jeg besøker provinsen og byen som ligger høyt over havet, 130 km øst for Madrid.


Provinsen har mye industri, jordbruk og dyrehold, men bærer først og fremst preg av vakker grønn natur, arkitektur og historie. Jeg på min side nyter dagens grønne oase omkring elvene Júcar og Huécar samtidig som jeg beundrer de hengende husene som står på UNESCOs liste som verdensarv.

Historisk sus
I år 714 okkuperte maurerne byen. De innså hvor strategisk viktig den var plassert, og bygde et maurisk fort og en kilometerlang bymur. Raskt utviklet det seg en tekstilindustri som sammen med jordbruket skulle gi byen en meget positiv utvikling. Rundt det tolvte århundre var det flere slag. Den mauriske prinsessen Zaidas (fra Denia) bryllup med Kong Alfonso VI, gjorde at slottet havnet i kristne hender som medgift i en kort periode, men muslimene tok det tilbake i 1108, tre år etter prinsessens død. Imidlertid skulle det ikke gå så lang tid før byen igjen skulle havne i kristne hender. Kong Alfonso VIII av Castilla erobret byen, som den gang het Conca, og gjorde den kristen i 1177. Han laget en egen grunnlov og kalte byen «nobel og trofast», noe som også ble grunnlovens overskrift.

Byen ble regnet som den tids mest veldrevne på den iberiske halvøy. Cuenca har en fantastisk katedral fra 1200-tallet og huser også det spanske Nasjonalmuseet for abstrakt kunst. Provinsen har slitt med anseelse, og politikerne i Madrid har i hundrevis av år neglisjert området, provinsen har blitt ansett som uinteressant. Går man rundt i gamlebyen kan man den dag i dag se spor av århundrer med fattigdom. På 1800-tallet nedla Kon Carlos IV forbud mot tekstilindustri i byen, etter flere år med dårlig drift. Først på 1960-70 tallet begynte byen å oppleve nye tider med vekst, og har i dag over 50.000 innbyggere.

CUENCA en turistperle
Provinsen satser mye på aktiv turisme, og vil bruke sin grønne natur, flotte fjellformasjoner
og årstidene som argument for å besøke provinsen. Her finner du aktive opplevelser som fjellklatring, rafting og mountainbike. Naturen inviterer til rolige vandreturer og hundrevis av casa rural som med sine særpreg og tradisjoner står klar til å ta imot gjester fra inn- og utland. Hvis du vil bo spennende, har provinsen en Parador, et eksklusivt gammeldags hotell som er bygget i et kloster fra 1600-tallet. For den som bor fast i Spania og har hjemlengsel, kan naturen minne om både kontinentet og til tider biter av Norge med store skoger, elver og stryk. Så hvis hjemlengselen blir for stor kan dette være et alternativ for en rimelig penge, og innenfor rimelig rekkevidde.


Søk og bestill leiebil i CUENCA i Spania


Fakta om CUENCA
CUENCA er en provins i regionen Castilla la Mancha.
Areal: 17.141km2 (3,4% av Spanias areal)
Innbyggere: 211.375 (0,47% av Spanias befolkning)
Hovedstad: Cuenca med 52.980 innbyggere
Nest største by: Tarancón med 14.214 innbyggere
Web: www.cuenca.es

Relaterte emner for leiebil i Huelva Spania
Bilutleiefirmaer Spania
Aldersgrense leiebil i Spania
9 tips ved leie av leiebil i Spania
Billig leiebil i Spania
Hvilken leiebil skal jeg velge i Spania
Bensinstasjoner og bensinpriser i Spania
Regler for offentlig parkering i Spania
Bompenger og bomavgift i Spania
Billig bilutleie Spania
Kjøring av leiebil ut av Spania
Førerkort regler ved leie av leiebil i Spania
Forsikring leiebil Spania
Kjøreregler i Spania
Kjøretips i Spania
Spania rundt med leiebil