Costa Brava

Costa Brava
Costa Brava
Costa Brava er en 160 kilometer lang strekning av vakker, røff kyst i regionen Catalonia i nordøst hjørnet av Spania. Naturlig skjønnhet, endeløse mil av sandstrender og sommersol. Du vil finne moderne, internasjonale turiststeder med høye hoteller langs uberørte lune steinete bukter og middelalderbyer med gamle slott. Costa Brava strekker seg fra Blanes, nord for Barcelona, ​​til Roses, nær den franske grensen. Costa Brava inkluderer fire regioner: L’Alt Emporda, Baix Empordà, La Selva og Girones. Costa Brava er betjent av to flyplasser, Girona i nord og Barcelona i sør. Omtrent 600.000 mennesker bor i Costa Brava permanent og mer enn 5 millioner turister besøker denne fantastiske regionen hvert år.

 
Blanes, en havn på Costa Brava på grensen av provinsen Barcelona, ​​markerer begynnelsen på den mest lyse delen av Costa Brava. Costa Brava er dannet av en rekke små byer og små fiskerihavner som Cadaqués, som var boligen til Salvador Dalí. Calella de Palafrugell hvor du kan lytte til de berømte habaneras i en festival feiret en gang i året. Innen 200 kilometer vil vi finne små middelhavsbyer som L’Escala, Palamos eller Sant Feliu de Guixols. Du kan besøke Parc Natural de Cap de Creus eller Parc Natural Aiguamolls i L’Empordà, Illes Medes i L’Estartit, byen Roses og Empuries, de middelalderske byer som Pals og Peratallada, den gamle byen Tossa de Mar og de vakre botaniske hagene i Blanes og Lloret de Mar. Flotte strender og mange andre frilufts aktiviteter vil fylle din tid i Costa Brava med en gjennomsnittlig årlig temperatur på 17º, moderat med regn og 2500 soltimer hvert år.

Costa Brava kan være den best bevarte hemmeligheten i Spania. I September, tilbrakte jeg tid i denne regionen Catalonia for første gang, og jeg ble blåst bort av sin rene skjønnhet, variasjonen av ting å gjøre, og sin varme gjestfrihet. Fra strender til byer, fra jamon til tomater, er Costa Brava fylt med så mange skatter – og hvis du er noe som meg, vil du bli forelsket i Costa Brava raskt.

Byer på Costa Brava
Costa Brava er nok den minst kjente strekningen langs den spanske middelhavskysten. Den er, som navnet indikerer, langt mer dramatisk og kan heller ikke vise til like mange kubikkmeter finkornet sand som turistmagnetene i sør. Til gjengjeld er er Costa Brava og den katalanske kysten velsignet med en natur som overrasker og imponerer selv de mest bereiste av oss. Kjente byer på Costa Brava er storbyene Barcelona og Girona.

Barcelona – Costa Brava
Barcelona Costa Brava
Barcelona Costa Brava
Som reisemål har storbyen Barcelona mye å by på. Bare arkitekturen er nok til å gjøre Barcelona til en av Europas mest interessante steder. Her finnes et unikt uteliv, et vell av museer og gastronomi i verdensklasse, for å nevne noen av trekkplastrene. Byen kan skryte av store kunstnere som Gaudí, Dalí, Barceló og Miró. Og visste du forresten at Barcelona er den eneste europeiske storbyen som har fire kilometer med sandstrand? Det er altså mulighet for både sol, bad og storbyliv i verdensmetropolen Barcelona. Nattelivet er stort sett konsentrert i området ved ”Puerto Olímpico” (den olympiske havnen) der man finner diskotek, nattklubber, barer, restauranter m.m. Går man helt ned til enden av La Rambla, ligger ”Puerto Olímipico” til venstre. Havneområdet som ligger rett nedenfor La Rambla heter ”Port Vell” (den gamle havnen). Her finnes et godt utvalg av spanske restauranter i alle prisklasser med typisk spansk mat, sjømat, paella osv. Og glem ikke desserten ”Crema Catalana”, en karamellpudding typisk for regionen. Les mer om Barcelona Costa Brava

Badalona – Costa Brava
Badalona Costa Brava
Badalona Costa Brava
Badalona er en by øst i Catalonia, Spania. Det ligger i comarca av barcelon, tilsluttet til Barcelona, ​​og en del av sin byområde. Det ligger på venstre bredd av den lille Besòs River og ved Middelhavet, støttet av Serra de la Marina fjellkjeden. Badalona er den tredje mest befolkede kommune i Catalonia etter Barcelona og L’Hospitalet de Llobregat. Det ble en by i 1897. Byen er i dag styrt av Partido Popular.

Stranden i Badalona er lang og fin med gode fasiliteter og en brygge, men dette er også en urban strand. Badalona er Spanias fjerde største by så stranden kan være like så overfylt som i Barcelona. Les mer om Badalona Costa Brava


Girona – Costa Brava
Girona Costa Brava
Girona Costa Brava
Girona er en by i den nordøstlige delen av Catalonia, ved samløpet av elvene Ter, Onyar, Galligants, og Güell og har en offisiell befolkning på 96 722 per januar 2011. Det er hovedstaden i provinsen med samme navn og av comarca av Gironès. Det ligger 99 km (62 km) nordøst for Barcelona. Girona er en av de store katalanske byene. Girona har et mildt klima. Om vinteren kan temperaturen synke til under -5 ° C (23 ° F) noen ganger på grunn av vind som kommer fra Pyreneene. Sommertemperaturen stiger ofte opp til ca 30-40 ° C (86-104 ° F) i høysesongen i juli og august. Regn er vanlig om vinteren og våren og tordenvær oppstår ofte. Frost er vanlig om vinteren, noe som gjør temperaturer virke kaldere enn de faktisk er. Les mer om Girona Costa Brava


Video Costa Brava


Kart Costa Brava