Boligmarkedet i Benidorm i Spania

Bolig Benidorm

Bolig og eiendom i Benidorm i Spania. Benidorm er et fantastisk sted å kjøpe en bolig om du ønsker å kjøpe en eiendom som fritidsbolig eller om du har tenkt å bo fast i Benidorm. Alt du trenger vite om boligmarkedet, samt tips om råd om kjøp og salg av eiendom i Benidorm i Spania.

Benidorm er den mest besøkte turiststedet på Costa Blanca kysten i Spania. Med flotte strender, middelhavet å svømme i, er Benidorm fullpakket med barer, restauranter og klubber, ikke rart dette stedet er så populært. Benidorm har den femte største befolkningen i Alicante-provinsen, og ligger 45 kilometer nordøst for Alicante Lufthavn, og like sør for Altea. Eiendomsmeglere i Spania er også kjent som inmobiliaria så når du søker på Internett for eiendomsmeglere, prøve å skrive i Benidorm inmobiliaria og du vil få opp mye lokale spanske eiendomsmeglere i ditt eiendoms søk.

Bli med i Facebook gruppen Vi som trives på Costa Blanca

Eiendom i Benidorm i Spania

Fordelen med å bo i Benidorm er at du har mye liv hele året, og mange bor der fast, og dette er noe andre byer på Costa Blanca ikke kan tilby. I andre byer er det bare i høysesongen det er fullt liv. Og mange av fritidsboligene står tomme det meste av vintersesongen. Her tar vi for oss alt du trenger vite om kjøp og leie av bolig i Benidorm i Spania. Gode tips om eiendomsmarkedet i Benidorm, samt råd til hva du må tenke på når du skal kjøpe eller leie bolig i utlandet.

I Benidorm har man mange muligheter. Det finnes et godt utvalg av eiendommer og områder, hver med sin egen atmosfære i og rundt Benidorm. Man kan gå for de livlige områder som Levante og Rincon, eller de mer rolige områder som Poniente og La Cala de Finestrat. Det er noen fantastiske steder i utkanten av Benidorm som ofte blir valgt for fastboende. I Benidorm er det liv hele året, noe som er svært viktig for de som ønsker å leve her permanent. Butikker, markeder, kafeer og restauranter er åpne hele året, og du du kan nyte de fantastiske strendene, flotte butikkene og noen av Costa Blancas beste golfbaner.

Benidorm og de omkringliggende områdene som Albir, Alfaz del Pi, La Nucia og Villajoyosa er fabelaktig om du ønsker en bolig, i tillegg er det en god investering. Det viktigste tipset er å finne et område som passer din livsstil eller dine mål med hensyn til investeringer.

Bolig prisene i Benidorm

Prisene på bolig i Benidorm sluttet å gå ned for ca 2 år siden etter krisen. Nå ser vi tendensen med en svak prisoppgang og prisene begynner å gå opp litt etter litt. Prisene på bolig i Benidorm har i mange år vært stabile. Det er mye til salgs, men gode boliger med norsk standard er det kamp om, derfor er risikoen lav når du skal investere i bolig i Benidorm. Nordmenn flest vil ha boliger med norsk tv, varmekabler, godt insolerte vinduer, basseng, og alle service tilbud i umiddelbar nærhet. Prisene på utleie er også høye, og dette gjør at du kan få en god ekstrainntekt ved å leie ut boligen din til ferieglade nordmenn når du ikke bruker boligen din selv.

Etter krisen begynte eiendomsmarkedet å bedre seg sakte men sikkert. Nå med Brexit er det vanskelig å si. Det vil avhenge av styrken / svakhet sterling mot euro og vilkårene som er fremforhandlet for expats som bor i Spania, og hvordan dette vil påvirke kjøpekraften til andre europeere. Bankene har fortsatt mye på lager, så man vil fortsatt finne mange boligkupp.

Norske eiendomsmeglere i Benidorm

I Benidorm finnes det meste av servicetilbud, og de fleste har engelsk språklig personale. Her finner du skoler, barnehager, restauranter, leger, tannlege, frisør, fysioterapeut, og norske eiendomsmeglere. For nordmenn som kjøper bolig i Benidorm er det for mange en stor fordel å velge en norsk eiendomsmegler.

Benytt deg av et meglerfirma som har holdt på noen år, og som har god erfaring. Hvem som helst kan starte som eiendomsmegler i Spania. Da er det viktig at du ber om referanser fra tidligere kunder, og bruker tid på å sjekke om eiendomsmegleren er seriøs. Bruker du en eiendomsmegler er det viktig å velge en megler som hører på deg og dine behov. Før man går til megler er det viktig å tenke over hva man ønsker av bolig. Hvor mange soverom og bad, prisklasse, område, og type hus. Sørg for å få formidlet dette, slik at megler er forberedt, og viser deg boliger som er innenfor det du er interessert i.

De aller fleste hus og leiligheter leies ut og selges fullt møblert i Spania. Har du egne møbler og vil bruke disse må du regne med å sørge for lagring av utleiers møbler for egen kostnad. Leier du i et leielighetskompleks, benytter som oftest utleier boden til å lagre sine egen personlige ting som ikke kan bli igjen i leiligheten. Nye boliger kan du finne umøblert.

Hvem kan hjelpe deg å finne bolig i Benidorm?

Å finne ditt ideelle hjem i Benidorm på Costa Blanca i Spania kan være hardt arbeid og svært tidkrevende. Mange bruker lang tid på å søke gjennom eiendomsportaler, bare for å bli skuffet når eiendommen de har valgt ikke lenger er tilgjengelig.

Blanca International spesialiserer seg på å finne den perfekte eiendommen for deg og din familie i Benidorm i Spania. De samarbeider med flere etablerte og troverdige eiendomsmeglere på Costa Blanca, og dette gir dem en av de største eiendomsdatabasene i området. Enten du vil kjøpe eller leie bolig i Benidorm, vil du gjennom deres gratis boligfinnertjeneste, oppdage din drømmebolig på Costa Blanca raskt og effektivt. Les mer om boligfinnertjeneste i Albir

Tips for kjøp av bolig i Benidorm

Nesten hver tiende nordmann har eller har planer om å kjøpe bolig i utlandet, og Benidorm i Spania er blandt favorittene. Finanskrisen som var har ikke rokket på dette ønsket. God økonomi, gunstig rente og lavere priser i utlandet. Nesten hver tiende nordmann som har eller har planer om feriebolig i utlandet (9 %). 3 % har feriehus eller feriebolig i utlandet i dag, mens 6 % har planer om dette.

Før kjøp av bolig i Benidorm bør du sørge for at det gjennomføres en takseringa av eiendommen. Det koster fra 3000-6000 norske kroner, men det kan være vel anvendte penger på en slik stor investering. Da vil du ha sikkerhet for i hvilken stand boligen din er i, og vet hva som er feil og eventuelt må utbedres. Låner du penger i banken til boligkjøpet, vil banken uansett kreve takts før lånet innvilges. Taksten vil da bli gjort av bankens egen takstmann.

I Benidorm og resten av Spania er det ofte avvik på areal på skjøtet og hva som står i prospektet. Dette fordi at eiendomsskatten er fastsatt etter hvilken areal som står i skjøtet, og dermed er det mange som unngår å oppgi dette ved utbygging, selv om de har søkt og fått godkjent selve utbyggingen.

Er det hus du har sett på som du er veldig interessert i, så be megler om en ny visning av huset, og be han ta med seg en fagmann som kan uttales seg om huset tilstand. Be megler om å få utskrift av reguleringsplanen for det området du ønsker å kjøpe bolig. Det er ikke nok å se papirene på teknisk etat i kommunen. Spesielt viktig i uregulerte strøk. ( Rustica )

Viktig å få dokumentasjon på eventuelle heftelser på boligen. Husk at i Spania så følger gjelden eiendommen og ikke selgeren. Ubetalte skatter og avgifter vil du måtte overta, dersom det ikke sørges for at disse er oppgjort på oppgjørsdato. Krev å få alle kvitteringer samt garanti for at det ikke hefter lån på eiendommen.

Det er ikke vanlig å føre logg over bud i Spania. På den måten er det ingen måte du som kjøper kan kontrollere om det faktisk er et reelt bud som er gitt til selger eller fra banken. Derfor skal man aldri gi bud ut ifra hva andre har gitt, men ut fra hva du som kunde og megler mener det er mulig å få boligen for. Begynn lavt uansett.


Eiendomsmarkedet i Benidorm
Bolig i Benidorm


Tips for leie av bolig i Benidorm

Å leie en eiendom i Benidorm er en god måte å bli kjent med området. Bare 17 prosent av spanske beboere leier ut sine hjem, og markedet kan virke mer rettet mot salg enn leie. Imidlertid har det spanske eiendomsmarkedet lidd sterkt siden krisen i 2008 og mange sliter med å få solgt sine boliger, dette har gjort leiemarkedet attraktivt også for spanjolene, og det er godt nytt for deg som er på jakt etter langtidsleie av bolig i Spania.

Å leie for et par år før kjøp er generelt et godt tips, spesielt i dagens marked. På pluss-siden, er det ingen restriksjoner for utlendinger (bosatt eller ikke-resident) å kjøpe eiendom i Spania. Kostnadene ved å kjøpe et hjem er rundt 15 prosent av eiendommens salgspris, og er i hovedsak betalt av kjøperen.

Bruk tid på eiendomsportalene og noter deg de boligene du vil se innen du ankommer Spania. Slik at du kan gjøre avtaler med de ulike meglerbyråene for visning av boligene du ønsker å se. Dette vil spare deg tid og vil gi deg muligheten å få flere visningsavtaler på samme dag.

Som med andre land er den vanligste måten å finne et hus eller leilighet til leie i Benidorm gjennom en eiendomsmegler, online eiendomsportaler, eller gjennom avis annonser. Det finnes flere gode norske og utenlandske nettsider hvor du kan finne din drømmebolig i Spania. Vi anbefaler å leie gjennom en eiendomsmegler, da du da er sikret hjelp, og at det er større sjanse for at ting går som det skal. De kjenner reglene og kan språket, samt at de har et forhold til utleier. Man må kanskje betale et megler honorar tilsvarende 1 mnd leie, men det er vel verdt pengene hvis noe skulle oppstå.

Norske nettsider hvor du finner langtidsleie av bolig i Benidorm
– Finn.no – Leie av hus og leiligheter i Spania
– Spaniasommer.com – Boliger for langtidsleie i Spania

Norske Facebook grupper for leie av bolig i Benidorm
Kjøp Salg og Utleie av Bolig Costa Blanca
Utleie av bolig i Spania
Utleie av boliger Costa Blanca
Til leie og utleie Costa Blanca

Utenlanske nettsider hvor du finner eiendom til leie i Benidorm
Kyero.com
Fotocasa.com
Idealista.com

Kart eiendomsmeglere i BenidormTrenger du leiebil til ferien i Benidorm?Benidorm – Gode tips og lenker
Benidorm i Spania
Fornøyelsesparker Benidorm
Fiesta i Benidorm
Restauranter i Benidorm
Strender i Benidorm
Uteliv Benidorm
Shopping i Benidorm
Klima i Benidorm
Severdigheter i Benidorm
Leiebil i Benidorm
Leiebil Alicante tips
Leiebil Alicante erfaringer
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Alicante Provinsen
Costa Blanca i Spania
Severdigheter Costa Blanca
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania