Eiendom Alfaz del Pi

Bolig Alfaz del Pi

Bolig i Alfaz del Pi i Spania. Nordmenns paradis Alfaz del Pi på Costa Blanca i Spania har et attraktivt eiendomsmarked, enten man vil leie eller kjøpe en bolig i Alfaz del Pi. Vi skal her ta for oss alt du trenger vite om boligmarkedet i Alfaz del Pi.

En av Spanias største kolonier av nordmenn befinner seg i Alfaz del Pi. Her finner du flere norske bedrifter, institusjoner og forretninger. Hva er det som lokker titusener av nordmenn til akkurat til Alfaz del Pi? Svaret ligger sannsynligvis i den fantastiske naturen på Costa Blanca. På et kvarter kan man reise fra stranden og opp i over tusen meters høyde på mange forskjellige fjell. Her har nordmannen funnet sin heim, mellom hav og fjell i en vakker og frodig grønn dal, full av appelsiner og frukt.

Bli med i Facebook gruppen Vi som trives på Costa Blanca

Alfaz del Pi på Costa Blanca

Alfaz del Pi ligger mellom mellom Altea, La Nucia og Benidorm på den nordlige Costa Blanca i Spania. Badebyen Albir er svært nær Alfaz del Pi som er bare litt innover på den andre siden av det N-322 som skiller de to områdene. Alfaz del Pi ligger midt mellom to internasjonale flyplasser, i sør er det Alicante internasjonale flyplass og i nord er det Valencia internasjonale flyplass.

Alfaz del Pi ble som mange andre byer i Alicante provinsen en by som skulle beskytte sine innbyggere mot pirater. Det gamle fortet er forsvunnet for lenge siden, og byen er nå vert for nye innbyggere fra hele Nord-Europa, faktisk er den utenlandske befolkningen større enn den spanske. Med passerspissen i Alfaz del Pi i Spania og en radius på 200 kilometer, noe som ikke er langt i et land med motorveier og god offentlig kommunikasjon, kan du oppleve det meste året rundt. Det er viktig å bo et sted hvor det er aktivitet hele året, og ikke bare tomme boliger og gater utenom sesongen.

Bolig Alfaz del Pi i Spania
Bolig Alfaz del Pi

Eiendom i Alfaz del Pi i Spania

Her tar vi for oss alt du trenger vite om kjøp og leie av bolig i Alfaz del Pi i Spania. Gode tips om eiendomsmarkedet i Alfaz del Pi, samt råd til hva du må tenke på når du skal kjøpe eller leie bolig i utlandet.

Bolig prisene i Alfaz del Pi

Prisene på bolig i Alfaz del Pi har i mange år vært stabile. Det er mye til salgs, men gode boliger med norsk standard er det kamp om, derfor er risikoen lav når du skal investere i bolig i Alfaz del Pi. Nordmenn flest vil ha boliger med norsk tv, varmekabler, godt insolerte vinduer, basseng, og alle service tilbud i umiddelbar nærhet. Prisene på utleie er også høye, og dette gjør at du kan få en god ekstrainntekt ved å leie ut boligen din til ferieglade nordmenn når du ikke bruker boligen din selv.

Etter krisen begynte eiendomsmarkedet å bedre seg sakte men sikkert. Nå med Brexit er det vanskelig å si. Det vil avhenge av styrken / svakhet sterling mot euro og vilkårene som er fremforhandlet for expats som bor i Spania, og hvordan dette vil påvirke kjøpekraften til andre europeere. Bankene har fortsatt mye på lager, så man vil fortsatt finne mange boligkupp.

Norske eiendomsmeglere i Alfaz del Pi

I Alfaz del Pi finnes det meste av servicetilbud, og de fleste drives av eller har norsk personell. Her finner du norske skoler, barnehager, restauranter, leger, tannlege, frisør, fysioterapeut, og norske eiendomsmeglere. For nordmenn som kjøper bolig i Alfaz del Pi er det for mange en stor fordel å velge en norsk eiendomsmegler.

Benytt deg av et meglerfirma som har holdt på noen år, og som har god erfaring. Hvem som helst kan starte som eiendomsmegler i Spania. Da er det viktig at du ber om referanser fra tidligere kunder, og bruker tid på å sjekke om eiendomsmegleren er seriøs. Bruker du en eiendomsmegler er det viktig å velge en megler som hører på deg og dine behov. Før man går til megler er det viktig å tenke over hva man ønsker av bolig. Hvor mange soverom og bad, prisklasse, område, og type hus. Sørg for å få formidlet dette, slik at megler er forberedt, og viser deg boliger som er innenfor det du er interessert i.

De aller fleste hus og leiligheter leies ut og selges fullt møblert i Spania. Har du egne møbler og vil bruke disse må du regne med å sørge for lagring av utleiers møbler for egen kostnad. Leier du i et leielighetskompleks, benytter som oftest utleier boden til å lagre sine egen personlige ting som ikke kan bli igjen i leiligheten. Nye boliger kan du finne umøblert.

Hvem kan hjelpe deg å finne bolig i Alfaz del Pi?

Å finne ditt ideelle hjem i Alfaz del Pi på Costa Blanca i Spania kan være hardt arbeid og svært tidkrevende. Mange bruker lang tid på å søke gjennom eiendomsportaler, bare for å bli skuffet når eiendommen de har valgt ikke lenger er tilgjengelig.

Blanca International spesialiserer seg på å finne den perfekte eiendommen for deg og din familie i Alfaz del Pi i Spania. De samarbeider med flere etablerte og troverdige eiendomsmeglere på Costa Blanca, og dette gir dem en av de største eiendomsdatabasene i området. Enten du vil kjøpe eller leie bolig i Alfaz del Pi, vil du gjennom deres gratis boligfinnertjeneste, oppdage din drømmebolig på Costa Blanca raskt og effektivt. Les mer om boligfinnertjeneste i Albir

Tips for kjøp av bolig i Alfaz del Pi

Nesten hver tiende nordmann har eller har planer om å kjøpe bolig i utlandet, og Alfaz del Pi i Spania er blandt favorittene. Finanskrisen som var har ikke rokket på dette ønsket. God økonomi, gunstig rente og lavere priser i utlandet. Nesten hver tiende nordmann som har eller har planer om feriebolig i utlandet (9 %). 3 % har feriehus eller feriebolig i utlandet i dag, mens 6 % har planer om dette.

Viktig å få dokumentasjon på eventuelle heftelser på boligen. Husk at i Spania så følger gjelden eiendommen og ikke selgeren. Ubetalte skatter og avgifter vil du måtte overta, dersom det ikke sørges for at disse er oppgjort på oppgjørsdato. Krev å få alle kvitteringer samt garanti for at det ikke hefter lån på eiendommen.

Det er ikke vanlig å føre logg over bud i Spania. På den måten er det ingen måte du som kjøper kan kontrollere om det faktisk er et reelt bud som er gitt til selger eller fra banken. Derfor skal man aldri gi bud ut ifra hva andre har gitt, men ut fra hva du som kunde og megler mener det er mulig å få boligen for. Begynn lavt uansett.

Før kjøp av bolig i Alfaz del Pi bør du sørge for at det gjennomføres en takseringa av eiendommen. Det koster fra 3000-6000 norske kroner, men det kan være vel anvendte penger på en slik stor investering. Da vil du ha sikkerhet for i hvilken stand boligen din er i, og vet hva som er feil og eventuelt må utbedres. Låner du penger i banken til boligkjøpet, vil banken uansett kreve takts før lånet innvilges. Taksten vil da bli gjort av bankens egen takstmann.

I Alfaz del Pi og resten av Spania er det ofte avvik på areal på skjøtet og hva som står i prospektet. Dette fordi at eiendomsskatten er fastsatt etter hvilken areal som står i skjøtet, og dermed er det mange som unngår å oppgi dette ved utbygging, selv om de har søkt og fått godkjent selve utbyggingen.

Er det hus du har sett på som du er veldig interessert i, så be megler om en ny visning av huset, og be han ta med seg en fagmann som kan uttales seg om huset tilstand. Be megler om å få utskrift av reguleringsplanen for det området du ønsker å kjøpe bolig. Det er ikke nok å se papirene på teknisk etat i kommunen. Spesielt viktig i uregulerte strøk. ( Rustica )

Tips for leie av bolig i Alfaz del Pi

Å leie en eiendom i Alfaz del Pi er en god måte å bli kjent med området. Bare 17 prosent av spanske beboere leier ut sine hjem, og markedet kan virke mer rettet mot salg enn leie. Imidlertid har det spanske eiendomsmarkedet lidd sterkt siden krisen i 2008 og mange sliter med å få solgt sine boliger, dette har gjort leiemarkedet attraktivt også for spanjolene, og det er godt nytt for deg som er på jakt etter langtidsleie av bolig i Spania.

Å leie for et par år før kjøp er generelt et godt tips, spesielt i dagens marked. På pluss-siden, er det ingen restriksjoner for utlendinger (bosatt eller ikke-resident) å kjøpe eiendom i Spania. Kostnadene ved å kjøpe et hjem er rundt 15 prosent av eiendommens salgspris, og er i hovedsak betalt av kjøperen.

Bruk tid på eiendomsportalene og noter deg de boligene du vil se innen du ankommer Spania. Slik at du kan gjøre avtaler med de ulike meglerbyråene for visning av boligene du ønsker å se. Dette vil spare deg tid og vil gi deg muligheten å få flere visningsavtaler på samme dag.

Som med andre land er den vanligste måten å finne et hus eller leilighet til leie i Alfaz del Pi gjennom en eiendomsmegler, online eiendomsportaler, eller gjennom avis annonser. Det finnes flere gode norske og utenlandske nettsider hvor du kan finne din drømmebolig i Spania. Vi anbefaler å leie gjennom en eiendomsmegler, da du da er sikret hjelp, og at det er større sjanse for at ting går som det skal. De kjenner reglene og kan språket, samt at de har et forhold til utleier. Man må kanskje betale et megler honorar tilsvarende 1 mnd leie, men det er vel verdt pengene hvis noe skulle oppstå.

Norske nettsider hvor du finner langtidsleie av bolig i Alfaz del Pi
– Finn.no – Leie av hus og leiligheter i Spania
– Spaniasommer.com – Boliger for langtidsleie i Spania

Norske Facebook grupper for leie av bolig i Alfaz del Pi
Kjøp Salg og Utleie av Bolig Costa Blanca
Utleie av bolig i Spania
Utleie av boliger Costa Blanca
Til leie og utleie Costa Blanca

Utenlanske nettsider hvor du finner eiendom til leie i Alfaz del Pi
Kyero.com
Fotocasa.com
Idealista.com

Kart eiendomsmeglere i Alfaz del PiTrenger du leiebil til ferien i Alfaz del Pi?Alfaz del Pi – Gode tips og lenker
Uteliv Alfaz del Pi
Alfaz del Pi kommune
Bolig i Alfaz del Pi
Restauranter Alfaz del Pi
Severdigheter Alfaz del Pi
Shopping Alfaz del Pi
Strender i Alfaz del Pi
Klima i Alfaz del Pi
Leiebil i Alfaz del Pi
Leiebil Alicante tips
Leiebil Alicante erfaringer
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Alicante Provinsen
Costa Blanca i Spania
Severdigheter Costa Blanca
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania