Eiendom i Albir i Spania

Bolig Albir

Bolig i Albir i Spania. Mange nordmenn ønsker å skaffe seg et hus eller leilighet i Albir. Her er det mange nordmenn, og aktivitet og servicetilbudet er enestående, enten du vil bo her fast, eller vil ha feriebolig for familien.

Valg av bosted er svært avgjørende for din trivsel i Spania. Når man først skal investere penger i bolig er det viktig at man finner et sted hvor hele familien kan trives. For også i Spania kommer det en hverdag, og da er det viktig at man har det man trenger i nærheten. Derfor er det fornuftig å leie bolig en periode først, innen man tar steget og kjøper noe. Bruk tid på å se på boliger før du bestemmer deg for å leie. Undersøk hva som finnes i området du ønsker å bo i, kommunale tilbud og aktiviteter for ungene.

Bli med i Facebook gruppen Vi som trives på Costa Blanca

Albir sentralt på Costa Blanca

Albir er en liten badeby klemt mellom Altea og Benidorm på den nordlige Costa Blanca i Spania. Albir er svært nær Alfaz del Pi som er bare litt innover på den andre siden av det N-322 som skiller de to områdene. Albir er også referert til som El Albir eller L’Albir. Albir ligger midt mellom to internasjonale flyplasser, i sør er det Alicante internasjonale flyplass og i nord er det Valencia internasjonale flyplass.

Albir ble som mange andre byer i Alicante provinsen en by som skulle beskytte sine innbyggere mot pirater. Det gamle fortet er forsvunnet for lenge siden, og byen er nå vert for nye innbyggere fra hele Nord-Europa, faktisk er den utenlandske befolkningen større enn den spanske. Med passerspissen i Albir i Spania og en radius på 200 kilometer, noe som ikke er langt i et land med motorveier og god offentlig kommunikasjon, kan du oppleve det meste året rundt. Det er viktig å bo et sted hvor det er aktivitet hele året, og ikke bare tomme boliger og gater utenom sesongen.

Bolig i Albir i Spania
Boligmarkedet i Albir


Eiendom i Albir i Spania

Her tar vi for oss alt du trenger vite om kjøp og leie av bolig i Albir i Spania. Gode tips om eiendomsmarkedet i Albir, samt råd til hva du må tenke på når du skal kjøpe eller leie bolig i utlandet.

Bolig prisene i Albir

Prisene på bolig i Albir har i mange år vært stabile. Det er mye til salgs, men gode boliger med norsk standard er det kamp om, derfor er risikoen lav når du skal investere i bolig i Albir. Nordmenn flest vil ha boliger med norsk tv, varmekabler, godt insolerte vinduer, basseng, og alle service tilbud i umiddelbar nærhet. Prisene på utleie er også høye, og dette gjør at du kan få en god ekstrainntekt ved å leie ut boligen din til ferieglade nordmenn når du ikke bruker boligen din selv.

Etter krisen begynte eiendomsmarkedet å bedre seg sakte men sikkert. Nå med Brexit er det vanskelig å si. Det vil avhenge av styrken / svakhet sterling mot euro og vilkårene som er fremforhandlet for expats som bor i Spania, og hvordan dette vil påvirke kjøpekraften til andre europeere. Bankene har fortsatt mye på lager, så man vil fortsatt finne mange boligkupp.

Norske eiendomsmeglere i Albir

I Albir finnes det meste av servicetilbud, og de fleste drives av eller har norsk personell. Her finner du norske skoler, barnehager, restauranter, leger, tannlege, frisør, fysioterapeut, og norske eiendomsmeglere. For nordmenn som kjøper bolig i Albir er det for mange en stor fordel å velge en norsk eiendomsmegler.

Benytt deg av et meglerfirma som har holdt på noen år, og som har god erfaring. Hvem som helst kan starte som eiendomsmegler i Spania. Da er det viktig at du ber om referanser fra tidligere kunder, og bruker tid på å sjekke om eiendomsmegleren er seriøs. Bruker du en eiendomsmegler er det viktig å velge en megler som hører på deg og dine behov. Før man går til megler er det viktig å tenke over hva man ønsker av bolig. Hvor mange soverom og bad, prisklasse, område, og type hus. Sørg for å få formidlet dette, slik at megler er forberedt, og viser deg boliger som er innenfor det du er interessert i.

De aller fleste hus og leiligheter leies ut og selges fullt møblert i Spania. Har du egne møbler og vil bruke disse må du regne med å sørge for lagring av utleiers møbler for egen kostnad. Leier du i et leielighetskompleks, benytter som oftest utleier boden til å lagre sine egen personlige ting som ikke kan bli igjen i leiligheten. Nye boliger kan du finne umøblert.

Hvem kan hjelpe deg å finne bolig i Albir?

Å finne ditt ideelle hjem i Albir på Costa Blanca i Spania kan være hardt arbeid og svært tidkrevende. Mange bruker lang tid på å søke gjennom eiendomsportaler, bare for å bli skuffet når eiendommen de har valgt ikke lenger er tilgjengelig.

Javea Sales & Rentals spesialiserer seg på å finne den perfekte eiendommen for deg og din familie i Albir i Spania. De samarbeider med flere etablerte og troverdige eiendomsmeglere på Costa Blanca, og dette gir dem en av de største eiendomsdatabasene i området. Enten du vil kjøpe eller leie bolig i Albir, vil du gjennom deres gratis boligfinnertjeneste, oppdage din drømmebolig på Costa Blanca raskt og effektivt. Les mer om boligfinnertjeneste i Albir

Tips for kjøp av bolig i Albir

Nesten hver tiende nordmann har eller har planer om å kjøpe bolig i utlandet, og Albir i Spania er blandt favorittene. Finanskrisen som var har ikke rokket på dette ønsket. God økonomi, gunstig rente og lavere priser i utlandet. Nesten hver tiende nordmann som har eller har planer om feriebolig i utlandet (9 %). 3 % har feriehus eller feriebolig i utlandet i dag, mens 6 % har planer om dette.

Før kjøp av bolig i Albir bør du sørge for at det gjennomføres en takseringa av eiendommen. Det koster fra 3000-6000 norske kroner, men det kan være vel anvendte penger på en slik stor investering. Da vil du ha sikkerhet for i hvilken stand boligen din er i, og vet hva som er feil og eventuelt må utbedres. Låner du penger i banken til boligkjøpet, vil banken uansett kreve takts før lånet innvilges. Taksten vil da bli gjort av bankens egen takstmann.

I Albir og resten av Spania er det ofte avvik på areal på skjøtet og hva som står i prospektet. Dette fordi at eiendomsskatten er fastsatt etter hvilken areal som står i skjøtet, og dermed er det mange som unngår å oppgi dette ved utbygging, selv om de har søkt og fått godkjent selve utbyggingen.

Er det hus du har sett på som du er veldig interessert i, så be megler om en ny visning av huset, og be han ta med seg en fagmann som kan uttales seg om huset tilstand. Be megler om å få utskrift av reguleringsplanen for det området du ønsker å kjøpe bolig. Det er ikke nok å se papirene på teknisk etat i kommunen. Spesielt viktig i uregulerte strøk. ( Rustica )

Viktig å få dokumentasjon på eventuelle heftelser på boligen. Husk at i Spania så følger gjelden eiendommen og ikke selgeren. Ubetalte skatter og avgifter vil du måtte overta, dersom det ikke sørges for at disse er oppgjort på oppgjørsdato. Krev å få alle kvitteringer samt garanti for at det ikke hefter lån på eiendommen.

Det er ikke vanlig å føre logg over bud i Spania. På den måten er det ingen måte du som kjøper kan kontrollere om det faktisk er et reelt bud som er gitt til selger eller fra banken. Derfor skal man aldri gi bud ut ifra hva andre har gitt, men ut fra hva du som kunde og megler mener det er mulig å få boligen for. Begynn lavt uansett.

Tips for leie av bolig i Albir

Å leie en eiendom i Albir er en god måte å bli kjent med området. Bare 17 prosent av spanske beboere leier ut sine hjem, og markedet kan virke mer rettet mot salg enn leie. Imidlertid har det spanske eiendomsmarkedet lidd sterkt siden krisen i 2008 og mange sliter med å få solgt sine boliger, dette har gjort leiemarkedet attraktivt også for spanjolene, og det er godt nytt for deg som er på jakt etter langtidsleie av bolig i Spania.

Å leie for et par år før kjøp er generelt et godt tips, spesielt i dagens marked. På pluss-siden, er det ingen restriksjoner for utlendinger (bosatt eller ikke-resident) å kjøpe eiendom i Spania. Kostnadene ved å kjøpe et hjem er rundt 15 prosent av eiendommens salgspris, og er i hovedsak betalt av kjøperen.

Bruk tid på eiendomsportalene og noter deg de boligene du vil se innen du ankommer Spania. Slik at du kan gjøre avtaler med de ulike meglerbyråene for visning av boligene du ønsker å se. Dette vil spare deg tid og vil gi deg muligheten å få flere visningsavtaler på samme dag.

Som med andre land er den vanligste måten å finne et hus eller leilighet til leie i Albir gjennom en eiendomsmegler, online eiendomsportaler, eller gjennom avis annonser. Det finnes flere gode norske og utenlandske nettsider hvor du kan finne din drømmebolig i Spania. Vi anbefaler å leie gjennom en eiendomsmegler, da du da er sikret hjelp, og at det er større sjanse for at ting går som det skal. De kjenner reglene og kan språket, samt at de har et forhold til utleier. Man må kanskje betale et megler honorar tilsvarende 1 mnd leie, men det er vel verdt pengene hvis noe skulle oppstå.

Norske nettsider hvor du finner langtidsleie av bolig i Albir
– Finn.no – Leie av hus og leiligheter i Spania
– Spaniasommer.com – Boliger for langtidsleie i Spania

Norske Facebook grupper for leie av bolig i Albir
Kjøp Salg og Utleie av Bolig Costa Blanca
Utleie av bolig i Spania
Utleie av boliger Costa Blanca
Til leie og utleie Costa Blanca

Utenlanske nettsider hvor du finner eiendom til leie i Albir
– Kyero.com
– Fotocasa.com
– Idealista.com

Kart eiendomsmeglere i Albir
Albir – Gode tips og lenker
Aktiviteter for barn i Albir
Severdigheter og attraksjoner i Albir
Restauranter i Albir
Uteliv i Albir
Strender i Albir
Shopping i Albir
Ting du bør oppleve i Albir
Albir klima
Bolig i Albir
Leiebil i Albir
Leiebil Alicante tips
Leiebil Alicante erfaringer
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Alicante Provinsen
Costa Blanca i Spania
Severdigheter Costa Blanca
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania