Biltur gjennom de 5 vakreste byene i Alicante

Strand Playa Levante La Fossa i Calpe

Regionen Alicante skiller seg ut som den nest mest fjellrike i Spania, og for den mest kjente og vakreste kysten av Middelhavet, “Costa Blanca”. Alicante by er den største byen, men det er noen andre steder du ikke bør gå glipp av hvis du tenker på å besøke denne fantastiske regionen i Valencia.

For denne bilturen har vi valgt ettr vår mening de fem vakreste byene i Alicante. En biltur for å nyte, oppdage, spise, og føle det virkelige “Costa Blanca“. Det er i tillegg en 5-timers kjøretur, så den kan gjøres på tre dager, eller i det tempoet du ønsker. Turen starter og slutter på Alicante flyplass, hvor du kan leie bil hos f.eks Blanca Cars. Sett opp favorittmusikken din og gjør deg klar for en biltur gjennom de fem vakreste byene i Alicante.

De 5 vakreste byene i Alicante

På denne bilturen til de fem vakreste byene i Alicante vil du oppleve det beste av hva Costa Blanca har å tilby. Vakker natur, historiske bygninger, og fantastiske strender. Trenger du noe underholdning i bilen mellom byene kan jo starburst bli et godt alternativ, eller hvis du reiser med barn hva med noen bil leker som får tiden til å gå.

#1 Altea

Reisetips Altea i Spania
Altea ligger ved bredden av Middelhavet. Altea er en av de mest sjarmerende kystbyene i Alicante, og ligger i en vakker bukt, i regionen “Marina Baja” og ved siden av “Sierra de Bernia”.

Uten tvil er det som skiller seg ut i denne lille byen de typiske hvite husene, som fyller gatene i gamlebyen med en unik sjarm. Bare gå rundt de bratte gatene så kommer du inn til en bygning som er verdt et besøk: kirken “Nuestra Señora del Consuelo” (hvor du vil nyte flott utsikt), det ortodokse tempelet Arcángel Miguel, “Monasterio de las Carmelitas Descalzas”, Galera-tårnet, Bellaguarda-tårnet eller “Palau”.

Men ikke alt i Altea er arkitektur og kultur. Vi vil anbefale deg å ta et bad på slutten av dagen. Sjøen på denne siden av Middelhavet er flott, og har et krystallklart vann.

#2 Calpe


Vi fortsetter å kjøre langs kysten på vei til vårt andre reisemål: Calpe. Ved bredden av Middelhavet ser denne byen seg ut for å være ved siden av en av de mest kjente ikonene på Costa Blanca, “Peñon de Ifach”, 332 meter høy.

Blant de mest fremragende stedene i denne byen i Alicante kan du finne kirken “Nuestra Señora de las Nieves”, den gamle kirken, eremitasjen til “San Juan de la Cometa”, eremitasjen til “El Salvador”, slottet-festningen, “Torreón de la Pieza”, “Torre del Castellet” eller “Torre del Molí”, blant mange andre.

Andre attraktive steder er naturparken “Peñón”, Enginent-parken, “Las Salinas” eller “La Forat del Mar”.

#3 Jávea

Hotell Parador i Javea
Vi går tilbake til bilen vår for å dra til “Marina Alta”, og setter kursen mot et annet av de mest sjarmerende stedene i Alicante-regionen: Jávea, en annen kystby med mange flotte strender. Start dagen med det veldig krystallrike vannet i Granadella-bukten eller “Plata de la Barraca”. Men ikke bare det, den store historiske arven til denne byen gjør det til et reisemål for å oppleve mer enn bare sol- og sandturisme.

“San Bartolomé” kirken, “Nuestra Señora de Loreto” kirken, “Parroquia del Mar”, “Virgen de los Ángeles” klosteret, møllene eller flere vakttårn er de viktigste attraksjonene du kan besøke i gamlebyen. I tillegg til alt som er nevnt, er Jávea omgitt av beskyttede områder som Montgó naturpark eller “Cabo de San Antonio” Marine Reserve.

#4 Denia

Reisetips Denia i Spania
Nå er vi på vei til det nordligste punktet på ruten vår gjennom de fem vakreste byene i Alicante for å nå Denia. Et bredt fritidstilbud, og de attraktive strendene og vikene gjør denne byen til en av de mest besøkte i Spania. I tillegg er miljøet herlig. Denia er lokalisert rett ved Montgró naturpark, og er ved siden av marine reservatet “Cabo de San Antonio”, som vil gi deg en fantastisk opplevelse.

I tillegg til alle naturopplevelsene i Denia, kan du i også nyte en flott kulturarv som slottet (hvor du finner flere museer), klosteret “Nuestra Señora de Loreto”, Hermitage “San Juan”, “Santa Paula ”Hermitage,“ Torre de la Almadraba ”,“ Torre de Carrals ”eller“ Torre de Gerro ”.

#5 Guadalest


Vi tar bilen vår for å kjøre vekk fra kysten, og komme oss litt dypere inn i fjellet, og besøke vår siste destinasjon: Guadalest, erklært historisk-kunstnerisk, og ligger i en dal med samme navn, og er en av Spania`s største turistaktraksjoner.

Denne lille byen ligger 571 meter over havet og skiller seg ut for “San José” -slottet, Alcozaiba-slottet, Orduña-huset, “Nuestra Señora de la Asunción” -kirken eller fengselet fra XII-tallet. Selv om det er mer som en landsby, kan du besøke 8 museer der! Museum of Microminiatures eller Museum of Nativity Scenes and Doll Houses er eksempler på dem.

Da er det bare å ønske en riktig god tur!

Tags: , ,