Leiebil i Spania

Bilferie Spania – slik gjør du bilen ferieklar

Ingenting er kjedeligere enn biltrøbbel langs landeveien i et ukjent land. En skikkelig feriesjekk på verksted kan være et smart valg før en reiser. På den måten kan man være trygg på at bilen er i god teknisk stand.


Ved langkjøring og høye hastigheter må lufttrykket økes. Sjekk måletabellen på bensinstasjonen eller instruksjonsboken i bilen for å finne ut rett trykknivå. Fyll 10% mer enn vanlig, dette gjelder også reservedekket. Husk at lufttrykket skal måles når dekkene er kalde. Kravet til mønsterdybde i dekkene er 1,6 mm, men Norges Automobilforbund anbefaler minimum 3mm når man legger ut på langkjøring. Husk å ta med jekk og verktøy, og for sikkerhets skyld bør man sjekke hvordan utstyret fungerer. I tilfelle uhellet skulle være ute, er det greit å vite hvordan man skifter dekket.

Oljeskift er viktig. Ny motorolje fungerer ikke bare som smøring, men den kjøler og leder også bort varmen fra motoren. Sørg for at registerremmen er skiftet i henhold til skifteintervallene. Registerbrudd fører nemlig til havari i de fleste motorer.

Viktig å ha med på reisen
En reservenøkkel er alltid lurt å ha med seg, dog ikke på samme knippe som hovednøkkelen. Oppbevar den på et trygt sted. Reiser man med barn, bør man gå til innkjøp av solskjermer eller rullegardiner for å skjerme mot sollyset. En kjøleboks koblet direkte til sigarettenneren er optimalt for å holde drikken kald. Husk ellers dvd, cd, bøker eller aktivitetspakker til de minste, det er en lang kjøretur.

Pakk feriebilen med omhu
Det største og tyngste skal alltid ligge nederst, og så langt frem som mulig. Dette gir lavt tyngdepunkt og bedre kjøreegenskaper. Sørg for at bagasjen ikke ligger løs og kan fyke forover ved en brå brems. En 15 kilos koffert ved 50 kilometer i timen, kommer med et trykk på 750 kilo. Ting som ligger løst inni bilen vil ha samme effekt ved en bråbrems. Det er derfor å anbefale at alle tyngre ting spennes fast eller legges bak i bagasjen.

Bruker man takboks bør man sjekke maksimalvekten, se instruksjonsbok eller vognkort. Vekten bør ikke overstige 40-75 kilo, takstativ og boks inkludert. Varseltrekanten skal være det siste du pakker i bagasjerommet. Ved et motorstopp langs veien er det viktig at varseltrekanten er lett tilgjengelig.

Er uhellet ute, og man får behov for leiebil, da kan det være greit å vite hvor man henvender seg for å få billig leiebil i Spania. Sjekk prisene selv ved å bruke søkemotoren under.

Søk og bestill leiebil i Spania


Relaterte emner for leiebil i Spania
Bilutleiefirmaer Spania
Aldersgrense leiebil i Spania
9 tips ved leie av leiebil i Spania
Billig leiebil i Spania
Hvilken leiebil skal jeg velge i Spania
Bensinstasjoner og bensinpriser i Spania
Regler for offentlig parkering i Spania
Bompenger og bomavgift i Spania
Billig bilutleie Spania
Kjøring av leiebil ut av Spania
Førerkort regler ved leie av leiebil i Spania
Forsikring leiebil Spania
Kjøreregler i Spania
Kjøretips i Spania
Spania rundt med leiebil