Bilferie i Spania- tre fantastiske kjøreruter

Bilferie i Spania tre fantastiske kjøreruter

Uansett om det er sommer eller vinter så kan Spania by på noen av Europas absolutt mest severdige kjøreruter. Du kan derfor alltid finne en god grunn til å pakke kofferten, og få mest mulig ut av Spania.

Hvorfor Spania?

Spania er et fantastisk land, som byder på varierte opplevelser, om det så gjelder naturen, maten, opplevelsene og aktivitetene, her er det noe for alle. Det er et land med god infrastruktur, og de er vant til turister. Hvis du er så heldig å have noen spanske gloser med i bagasjen, vil begeistringen ofte være stor, og uansett, vil du bli ønsket velkommen, med vennlige smil.

Grunnen til at Spania er et opplagt land, for en bilferie, er akkurat variasjonen. Du får byliv, strand, vingård, fjell, gastronomiske høydepunkter og vannsport. Fra bilen, har du nemlig mulighet for å oppleve litt av det hele. Du har f. eks. en by som Madrid, fylt til randen med kultur og kunst, samt et natteliv du sent vil glemme. Dagen etter kan du sette deg i bilen, og i løpet av en time er du i en historisk by som Segovia, som har helt andre ting å by på. Reiser du i sommermånedene, er det best å holde seg i Nord Spania, mens i løpet av vintermåneder er det best nede i sørregionen.

En bilferie er en fri måte å reise på, da du kan pakke bilen, og kjøre akkurat der som du har lyst til å kjøre. Vær oppmerksom på at du pakker bilen riktig, Du kan finne en guide til hvordan du pakker bilen med omtanke for sikkerheten her.

Underholdning til turen

Det kan bli lange timer i bilen, når man er på bilferie. Spesielt hvis du reiser med barn, kan det derfor være en god ide, og forberede litt underholdning hjemmefra.

Man kommer selvfølgelig langt med i pads og en Gameboy, men det er også en mulighet med hobby bøker og klistermerker. Musikk er underholdende for hele familien, og en god lydbok kan få tiden til å gå hurtigere. Hvis man er uheldig å havne i kø, så kan det være fint, hvis ungene har muligheten for å se en god film. Husk å ta med ekstra puter og tepper, så det kan bli enda hyggeligere i bilen. Som sidepassasjer til sjåføren, er det selvfølgelig ens ansvar å være kartleser, men hvis tiden blir lang, kan det være en fin avveksling med et online spill, besøk https://www.norgekasino.com/free-spins for å prøve lykken, før du avspiller en spennende podkast.

Hvis du ikke ennå vet hvilken rute du skal kjøre, så kan du finne litt inspirasjon ved å lese videre.

3 fantastiske kjøreruter

Et godt sted å starte bilferien er å ta Ruta de la Plata. Ruta de la Plata er det spanske pendant til den amerikanske Route 66, og den neste lengste motorveien i Spania. En bilferie på denne ruten er en fantastisk måte å oppleve det vestlige Spania. Noen anbefalte stop, er Oviedo, Leòn, Bejar, Plasencia, Mèrida og selvfølgelig

Seville

En annen fantastisk rute er Costa da Morte, dette er en av de vakreste kjøreruter som finnes i det nordlige Spania. Navnet De Dødes Kyst, kommer fra de voldsomme klippene, og ville kystlinjene man kjører forbi. Der er også massevis av stemningsfulle lyshus, langs kysten, som er vel verdt et besøk. Du har mulighet for avkjøling, på en av de mange strendene, og utallige muligheter for å innta et godt måltid.

Hvis du skal kjøre rundt i det sørlige Spania er en god kjørerute, Ruta de los Pueblos Blancos, i Andalucia. Her vil bilen kjøre igjennom 19 forskjellige landsbyer i provinsen Cadiz og Malaga. Kombinasjonen av fantastisk vær og malerisk landskap, gjør dette området perfekt for aktiviteter som paragliding, men det er også et område som er kjent for fantastisk råvarer, og gode måltider. Du kan læse mere om bilferie i Andalucia her.

Tags: , ,