Bilferie i Andalucía

Bilferie i Andalucia

Når den norske vinteren og kulda setter inn, er det lite som frister mer enn å reise til varmere strøk. Spania er en populær reisedestinasjon sommer som vinter, og mange har fått øynene opp for hvor praktisk det er med leiebil når man er på tur.

Utforsk Andalucía

Andalucía er den sydligste regionen i Spania. Dette er virkelig et spennende område å utforske, og er som skapt for bilferie med sine gode veier og mange flotte steder å besøke. Dersom man har begrenset med tid, eller ønsker å få mest mulig ut av hvert sted, er det best å holde seg til noen få stoppesteder. En populær rute er for eksempel fra Sevilla til Granada via Malaga, også kjent som Solkystens hovedstad. Dersom du har flere dager til rådighet kan du alltids legge til flere stoppesteder i løpet av ruten. Fordelen med en bilferie er at du har friheten til å være impulsiv på reisen.

Reisen begynner i Sevilla

Hovedstaden i regionen er Sevilla, den fjerde mest folkerike byen og i tillegg den fjerde med mest besøkte byen i Spania. Kun de berømte feriestedene Madrid, Barcelona og Benidorm har flere besøkende i løpet av året. Sevilla kan by på en rik historie, variert kulturliv og vakker natur. Det viktigste landemerket i byen er Catedral de Sevilla, verdens største gotiske katedral som har røtter tilbake til slutten av 1100-tallet. Det er også en pulserende by som arrangerer en rekke utstillinger, kongresser, festivaler og turneringer. I midten av desember avholdes for eksempel et stort LAN-party kalt DreamHack i Sevilla, hvor det blant annet arrangeres e-sportturneringer.

E-sport har virkelig vokst seg stort det siste tiåret, og det arrangeres en rekke ulike konkurranser og turneringer over Internett eller på LAN-parties verden over. Dette er ikke ulikt hvordan ting fungerer under for eksempel Maria Casino turneringer, men på LAN-parties er konkurrentene er samlet i ett og samme lokale. Turneringen tiltrekker mange spilleglade til byen som i 1992 var arrangør av verdensutstillingen Expo. Man kan trygt si at Sevilla har noe for enhver smak, men når strandlivet etterhvert frister er det bare å sette seg i bilen og ta turen videre sørover.

Solkystens hovedstad

Malaga kalles også «paradisbyen», og byr på både tradisjon og modernitet, vakre strender, et spennende kulturtilbud, gode shoppingmuligheter og utsøkt mat. Solkysten har 300 soldager i året, så det skal godt gjøres å ikke få med seg litt finvær på reisen uansett årstid. Enten du søker kulturelt påfyll med gallerier, museer og enestående arkitektur, eller late dager på stranden og gode matopplevelser, er Malaga byen for deg. Pablo Picassos fødeby er definitivt en destinasjon som fortjener et besøk i løpet av bilferien.


Bilferie i Andalucía Spania

Siste stopp: Granada

Granada er spesielt kjent for Alhambra, et palass og festningskompleks som ble bygget på midten av 1300-tallet da maurene styrte i denne delen av landet. Byen ligger ved foten av Sierra Nevada-fjellkjeden, og kjent for sine gamle bygninger og mursteinsgater. Alhambra er Spanias mest populære turistattraksjon, og er dessuten på UNESCOs verdensarvliste. Granada er en spennende og kontrastfylt by, og kan by på både strandliv og Spanias beste skianlegg. Dette er stedet for de som søker en variert og autentisk opplevelse, og er det perfekte endepunktet for en bilferie i Andalucía.

Tags: ,