Severdigheter markeder i Barcelona

Barcelona shopping

Shopping i Barcelona i Spania. Barcelona er definitivt den store byen for shopping i Spania. Her er det nesten et ubegrenset utvalg av butikker med klær, sko og accessoirer i ulike prisklasser. Men hvordan skal en finne frem til de gode butikkene, merkeklærne og markedene når en bare har et par dager til rådighet og er relativt grønn i en så stor by? Her har vi tatt for oss det dere trenger å vite om shopping i Barcelona.


Barcelonas beste shoppingområder og handlegater

Guide til Barcelonas beste shoppingområder og handlegater hvor finner du designerbutikker, og ekslusive merker. Barcelona har et bredt utvalg av topp designer merker, kjøpesentre og motebutikker.

Shopping gaten Passeig de Gracia

Shopping gaten Passeig de Gracia i Barcelona
Barcelonas mest elegante, moderne og internasjonal handlegate heter “Passeig de Gracia” på katalansk og “Paseo de Gracia” på spansk. Passeig de Gracia er kanskje den fineste gaten i Barcelona å handle. Det er en vakker bred allé med nydelig modernistisk arkitektur, og noen av de beste hotell og restauranter i Barcelona finner du her. Fortauene er belagt med flotte sekskantede belegningsstein med Gaudi marine motiver fra Casa Mila og gaten er foret med modernistiske lyktestolper av Pere Falqués og sjarmerende modernistiske benker av stein. Du kan finne det meste av flaggskipsbutikkene fra de beste spanske og internasjonale eksklusive luksusmerkene på Passeig de Gracia.Butikker på Plaza Catalunya i Barcelona sentrum

Plaza Catalunya i Barcelona
På Plaza Catalunya kan du velge å handle i kjøpesenteret El Corte Ingles som har mange toppmerker og et velfylt supermarked i kjelleren. Motsatt av El Corte Ingles er kjøpesenteret El Triangle som har et lite, men variert utvalg av butikker og kafeer, inkludert Barcelona største parfymeri Sephora Triangle.

Handlegaten Portal de l’Angel

Portal de l`Angel i Barcelona
Portal de l’Angel. For et utvalg av high street merker fortsetter du fra Plaza Catalunya og til gågaten Portal de l’Angel. Her finner du H&Ms flaggskip i de gamle lokalene til det katalanske gasselskapet. Ta og en titt ned sidegatene for å finne mindre butikker og kafeer og restauranter.

Shopping gaten Avenida Diagonal

Avenida Diagonal i Barcelona
Avenida Diagonal krysser toppen av Passeig de Gracia. Av Diagonal er en veldig lang vei som strekker seg fra den nordøstre enden av Barcelona ved Diagonal Mar-området og går hele veien opp til den fasjonable boligområdet i sør-vest kalt Zona Alta. Den beste shoppingen på Av Diagonal begynner der avenue krysser Passeig de Gracia og fortsetter opp til Pedrables kjøpesenter på toppen av Diagonal Mar. Av Diagonal har mange trendy butikker som Calvin Klein, Giorgio Armani og Gucci butikker blant mange andre. Av Diagonal er også hvor du kan finne populære merkevarer som Habitat, Zara Home, BoConcept og mer. Også i den øvre enden av Diagonal finner du en av Barcelonas beste shoppingsentre som heter L’illa.

Shopping gaten Rambla de Catalunya

Rambla de Catalunya i Barcelona
Rambla de Catalunya er en av Barcelonas mest sjarmerende gatene for spaserturer og det er mange søte små butikker og butikker i en blanding av stiler. Det er mange små motebutikker , tilbehør butikker, gavebutikker og kafeer. Kafeen lined gågate i midten gjør Rambla de Catalunya en populær gate for å kombinere litt shopping og et måltid. Det går parallelt med Passeig de Gracia og gatene som forbinder de to har også mange butikker og kunstgallerier .

Shopping gaten Las Ramblas

Las Ramblas i Barcelona
Las Ramblas er en flott gate for en spasertur, men ikke den beste handlegaten . Det er mange fast food-butikker og suvenirbutikker og ikke det beste stedet for high fashion, men du kan finne noen high street merker som Desigual og H&M på La Rambla, spesielt i den øvre delen nær Plaza Catalunya.

Markeder i Barcelona

La Boqueria i Barcelona
Alle liker et godt marked, lyder og inntrykk, kjas og mas, spenningen ved forhandlinger, varene du aldri vanligvis finner, lukten av fersk mat. Det kanskje mest populære markedet i Barcelona er La Boqueria, som ligger like ved hovedgaten La Rambla. Du kan også besøke markedet Fira de Bellcaire, som ligger ved Placa de les Glories Catalanes, ikke langt fra Sagrada Familia. Dette markedet heter offisielt Els Encants Vells og holder åpent hele dagen mandager, onsdager, fredager og lørdager. Her kan du finne ”alle” typer produkter. Les mer om markeder i Barcelona

Kjøpesentre i Barcelona

Det er flere gode kjøpesentre og varehus i Barcelona, noen for enhver smak. Hva med et hundretalls designerbutikker, med klær til en brøkdel av det man vanligvis ville ha betalt i Norge? Her tar vi for oss de beste kjøpesentrene i Barcelona.

La Roca Village

La Roca Village i Barcelona
La Roca Village ligger en god halvtime nord for Barcelona og er et stort outlet-senter med over hundre fasjonable designerbutikker. Her kan du kjøpe designerklær med opptil 60% avslag. Det er både spanske og internasjonale merker, de aller fleste i mellomste til øverste prisklasse, ingen Zara og Mango her. Det går både ordinær buss og tog til La Roca Village, eller man kan ta ekspressbussen (40 minutter) fra Plaça de Catalunya (foran Hard Rock Café) kl 10:00, 15:30 eller 18:00. Må bookes på forhånd på turistkontor eller Internett. Bussbillett tur/retur koster 12 euro for voksne og 5 euro for barn.

Kontaktinformasjon kjøpesenteret La Roca Village
Åpningstider: mandag til lørdag fra 10:00-22:00
Adresse: 08430 Santa Agnès de Malanyanes (La Roca del Vallès)
Internet: www.larocavillage.com

Las Arenas

Las Arenas i Barcelona
I 2011 ble tidligere Barcelonas tyrefekterarena gjenfødt som et spektakulært nytt kjøpesenter. Las Arenas kjøpesenter ligger på Plaza Espanya nær Montjuïc-høyden og nær attraksjoner som Poble Espanyol, MNAC musuem og den magiske fontenen. Las Arenas er også veldig praktisk for shopping hvis du deltar i begivenheter på Fira Montjuic messesenter. Las Arenas har merkenavn butikker, kafeer og restauranter og en underjordisk parkering. Gå ikke glipp av en spasertur på Las Arenas takterrasse med restauranter og panoramautsikt over Montjuic hill og Barcelona. Kjøpesenteret Las Arenas Barcelona er apent alle dager unntatt søndag fra 10.00 til 22.00. Om sommeren har Arenas kjøpesenter også åpent på søndager 10:00 til 18:00 fra midten av juli til midten av september.

Kontaktinformasjon kjøpesenteret Las Arenas
Adresse: Plaça d’Espanya, 08014, Barcelona
Internet: www.arenasdebarcelona.com

Glories

Glories i Barcelona
Stort kjøpesenter som ligger der tre av Barcelonas hovedveier kysser hverandre; Gran Vía de les Corts Catalanes, Avinguda Diagonal og Avinguda Meridiana. Kjøpesenteret er det største i byen og består av tre store bygninger med blant annet interiør- og klesbutikker. Det er også en del bra restauranter her og en egen liten fornøyelsespark for de minste. Prisnivået er lavere her enn i sentrumsbutikkene.

Kontaktinformasjon kjøpesenteret Glories
Adresse: Avinguda Diagonal 208
Internet: lesglories.com

L’illa Diagonal

L`illa diagonal i Barcelona
L’illa Diagonal kjøpesenter er et moderne kjøpesenter i sentrum på Diagonal i Barcelona. L’illa Diagonal kjøpesenter ligger i den øvre enden av Avenida Diagonal. Andre store kjøpesentre / kjøpesentre på Diagonal i Barcelona er Glories og Diagonal Mar.

Kontaktinformasjon kjøpesenteret L’illa Diagonal
Adresse: Avinguda Diagonal, 545, 08029, Barcelona
Internet: www.lilla.com

El Corte Ingles

El Corte Ingles Barcelona
Øverst ved La Rambla, på Placa de Catalunya, er Barcelonas med kjente kjøpesenter, El Corte Ingles. Det er faktisk to til av dem i byen, men dette er det største av dem. Her er en stor matbutikk i kjelleren, flere forretninger for sko og klær, sport, vesker, smykker, parfyme, samt det meste annet til moderate priser. Det anbefales å ta en tur til toppetasjen, slappe av i restauranten og nyte utsikten over Barcelona. Tips: Salg i januar og juli

Kontaktinformasjon kjøpesenteret El Corte Ingles
Adresse: Plaça Catalunya 14
Internet: www.elcorteingles.es

Maremagnum

Maremagnum i Barcelona
Maremagnum kjøpesenter Barcelona er åpent hele uken inkludert søndager. Maremagnum er et moderne kjøpesenter med mange merkenavn butikker, restauranter og barer. Den ligger i bunnen av gaten La Rambla i Port Vell havnen i Barcelona. Maremagnum øverste etasje har en fin åpen terrasse omgitt av et utvalg av tjue nye gourmetrestauranter som tilbyr god kvalitets dining og utsikt over byen og havnen. Andre attraksjoner til Maremagnum inkluderer Barcelona akvarium og Barcelona havn turer. Maremagnum kjøpesenter ligger i gangavstand fra Barceloneta, som også har mange restauranter og barer og en strand.

Kontaktinformasjon kjøpesenteret Maremagnum
Adresse: Moll d’Espanya, 5, 08039, Barcelona
Internet: www.maremagnum.es

FNAC

FNAC i Barcelona
Det er vanskelig å unngå å se kjempeskiltet til dette varehuset på Placa de Catalunya, rett ved El Corte Ingles. FNAC har et kjempeutvalg av bøker, musikk og film. I tilegg selges fotoutstyr, pc-er og andre elektroniske duppedingser. FNAC har god kvalitet på produktene sine, men er ikke spesielt billig.

Kontaktinformasjon kjøpesenteret FNAC
Åpningstider: Mandag – lørdag fra 10:00-22:00
Adresse: Plaça Catalunya 4
Internet: www.fnac.es

Gran Via 2

Gran Via 2 i Barcelona
Centro Comercial Gran Via 2 i Barcelona er et stort kjøpesenter med alle de store merkenavn butikkene. Gran Via 2 er det eneste kjøpesenteret i det sørlige området og Montjuic i Barcelona. Det er beleilig plassert på Gran Vía i Barcelona forbi Plaza Espanya og nær Barcelona Fira Gran Via messeområdet og IKEA L’hospitalet, en av de tre IKEA butikkene i Barcelona. Den GranVia2 er plassert 10 minutter fra Barcelona lufthavn El Prat.

Kontaktinformasjon kjøpesenteret Gran Via 2
Adresse: Avinguda de la Gran Via, 75, 08908, Hospitalet de Llobregat
Internet: www.granvia2.com

Boulevard Rosa

Shopping Barcelona Boulevard Rosa
Boulevard Rosa er et elegant kjøpesenter med rundt hundre butikker som fører merker ”made in Barcelona”. Det vil si ekte spansk mote, men ikke som Zara eller Mango. Mens man er i område Passeig de Gracia og Avinguda Diagonal kan man også se etter smykker eller skinn, her finnes godt utvalg av begge deler.

Kontaktinformasjon kjøpesenteret Boulevard Rosa
Adresse: Passeig de Gracia 51-55
Internet: www.bulevardrosa.com

Barcelona shopping åpningstider

De fleste butikker i Barcelona åpner kl 09:30 eller 10:00 om morgenen og stenger kl 20:00. Kjøpesentre i Barcelona åpner kl 10.00 og holder åpent til 22.00. Store merkevarekjeder og kjøpesentre og de fleste butikker i de populære handlegatene i Barcelona stenger ikke til lunsj, mens mange mindre butikker og butikker utenfor sentrum stenger noen timer under lunsj.

Små butikker kan bestemme sine egne åpningstider så lunsj åpningstider varierer fra 13:00 til 17:00 om ettermiddag. Alle merkevare butikker og kjøpesentre er åpne på lørdag ettermiddag, men nesten alle butikker er stengt søndager, med unntak av åtte spesial handledager søndager i løpet av året – de fleste av dem vinterstid, under sommersalg og i julen. Den eneste kjøpesenteret i Barcelona som er åpent på søndager hele året er kjøpesenteret Maremagnum ved havnen i Barcelona, som har en ganske anstendig utvalg av merkevarer. Om sommeren er Arenas kjøpesenter også åpent på søndager fra 10:00 til 18:00 til 18:00 fra 12 juli til 13 september 2015.

Kart over shopping i BarcelonaTrenger du leiebil til ferien i Barcelona?

Du kan sjekke pris fra alle de store leiebilselskapene i Spania ved å bruke skjemaet under. Alt i et enkelt søk.Barcelona – Gode tips og lenker
Leiebil Barcelona tips
Erfaring med leiebil i Barcelona
18 Tips for billig leiebil i Barcelona
Barcelona i Spania
Severdigheter og attraksjoner i Barcelona
Strender i Barcelona
Uteliv i Barcelona
Restauranter i Barcelona
Costa Brava
Klima og været i Barcelona
Shopping i Barcelona – Tips for nybegynnere
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania