Alicante flyplass i Alicante Spania

Alicante flyplass

Alicante flyplass El Altet i Spania. Alicante lufthavn – Aeropuerto de Alicante-Elche, ligger i Elx, 11 km sørvest for Alicante. Flyplassen kalles også El Altet etter bydelen El Altet i Elx. Her er 80% av trafikken internasjonal trafikk. El Altet har vært gjennom en omfattende utbygging fra 2005 til 2011. Etter ombyggingen har Alicante Lufthavn blitt en av Spanias mest moderne flyplasser med en kapasitet på 20 millioner passasjerer.


Flyplassen er en av de 50 travleste i Europa, og betjener omlag 9 millioner passasjerer årlig. Flere flyselskaper har ruter fra norske lufthavner til Alicante. Norwegian flyr flere ganger i uken fra Gardermoen, Bergen, Stavanger og Trondheim. Dessuten flyr SAS til Alicante fra Gardermoen, og Ryanair har direkteavganger fra Moss (Rygge) og Sandefjord (Torp).

Den viktige rollen av turisme gjenspeiles i andelen internasjonale passasjer som denne flyplassen håndterer, og som utgjør rundt åtti prosent av totalen. De fleste av disse passasjerene er fra Storbritannia, Tyskland, Norge og Nederland. Planlagt innenrikstrafikk har også økt de siste årene. Barcelona, Palma de Mallorca og Madrid er de tre mest populære destinasjonene.

I 2015 håndterte Alicante lufthavn 10,574,484 passasjerer, 74,084 flyging og 3,587 tonn last.

Bli med i Facebook Gruppen: Vi som trives på Costa Blanca

Fakta Alicante Flyplass

El Altet flyplass er den 6. mest trafikkerte flyplassen i Spania, og blant de 50 mest trafikkerte i hele Europa. Den nye flyplassen ble åpnet 23. mars 2011. Flyplassen har per i dag en passasjermasse på 9 millioner i året, men har en kapasitet på 20 millioner. Dagens terminal er på 333.500 kvadratmeter. Dette nye terminalbygget er på seks etasjersammen, med en ny parkeringsplass på seks etasjer og et totalt areal på 122.500 kvadratmeter. Parkeringskapasiteten er doblet fra 2000 til 4200 parkeringsplasser og så og si alle P-plassene er under tak. Bussen parkeringskapasitet er doblet fra 31 til 60 busser. Antall innsjekkingsskranker er økt fra 42 til 96 og utganger (gates) til flyene er doblet fra 12 til 26 utganger.

Alicante lufthavn butikker

Butikker og shopping Alicante lufthavn
Terminalbygningen på flyplassen i Alicante kan by på et svært stort område av butikker, restauranter og barer etter dine behov. Separert i det offentlige området og avreise området (etter å ha kommet forbi sikkerhetskontrollen ) vil du finne en enorm mengde butikker og forretninger. Spesielt når du trenger å “drepe litt tid” og venter på flyturen til å forlate du vil finne mer enn 50 butikker, barer og restauranter ideell.

Det finnes et godt utvalg butikker på Alicante lufthavn. Både taxfree-butikker og Spanske merker som blant annet Desigual, i tillegg til apotek, delikatesse og suvenirbutikker. Alicante har flere barer, caféer og restauranter, så her er det ingen grunn til å starte flyturen på tom mage. Her kan du nyte alt fra en kald drink, en kjapp burger til deilig spansk tapas. Det er alt fra enkle kiosker med fastfood til ordentlige restauranter med sitteplass. Les mer om shopping og butikker på Alicante FlyplassTransport til- og fra Alicante flyplass

Transport til og fra Alicante flyplass

Taxi

Utenfor ankomsthallen er det enkelt å finne taxi, og en tur inn til Alicante sentrum koster ca. 20 Euro. Det er også mulig å bestille og betale taxi på forhånd på Radio Taxi Elches hjemmeside. Om du bestiller og betaler på forhånd, får du taxituren enda billigere.

Bilutleie Alicante Lufthavn

Leiebil Alicante flyplass
Trenger man leiebil i Alicante er det lettest å bestille den for henting når man lander på flyplassen i Alicante. Da kan man enkelt returnere den når man reiser tilbake til hjemlandet, og man slipper alternativ transport til og fra Alicante Lufthavn. I de fleste tilfeller er dette rimeligere enn å bruke små lokale leverandører i Alicante provinsen.


Buss til og fra Alicante flyplass

Buss Alicante flyplass

Buss til Alicante sentrum
Det er flere busselskap som kjører mellom Alicante lufthavn og sentrum. Den billigste måten å komme seg inn til sentrum på er med buss C-6. Bussen går hvert 45. Minutt og turen tar ca. 40 min. Alicante flyplass har en såkalt “Airport – til – Alicante by” busslinje. Bussen er merket i spansk “Centro Ciudad <> Aeropuerto” og går flere ganger i løpet av dagen. Linje C-6, Busstopp utenfor avreise området på Alicante flyplass, og er billig – bare 2,70 Euro til sentrum. Sjekk rutetider

Lokale Busser
Bussen stopper for lokalbusser (fra Alsa, Subus, Costa Azul – Quickair, Baile) til Alicante, Benidorm, Denia, Santa Pola, Torrevieja, Murcia og Elche ligger helt i enden av terminalbygningen på avreise nivå.

Igjen, for å gjøre dette veldig klart: Lokale busser til Alicante, Benidorm, Torrevieja, Denia, Murcia, Santa Pola og Elche stopper bare utenfor avgangsområde (nivå 2). Disse bussruter stopper ikke ved det nedre “buss” nivå av flyplassen.

For å komme til bussholdeplassen for lokale busser gjør følgende:

 • Ved ankomst med fly kommer du ut i ankomsthallen og er på (nivå 0), gå da rett videre til heisene og ta heisen opp til avgangsnivå.
 • På avgangs nivå 2 spaser helt til enden av avreise området og gå ut av terminalbygningen. Der finner du alle bussstopp for lokalbusser til Alicante, Benidorm, Torrevieja osv rett utenfor avgangsområdet

  Charter, shuttlebuss og turoperatør busser

  Finnes i underetasjen på Alicante lufthavn, Nivå -2.

  – Marianne Tours
  – Shuttledirect
  – Resorthoppa
  – Beni Connect
  – Holiday Taxis
  – Bestresortcare
  – Travel Republik
  – A2B
  – Jumbo Transfers
  – Jet2

  Tog

  Tog til og fra Alicante Lufthavn
  Ta bussen c-6 til togstasjonen i Alicante sentrum, deretter tog videre. Denne toglinjen forbinder sentrum av Alicante med byer langs Costa Blanca som for eksempel El Campello, La Vila Joiosa, Benidorm, L’Alfàs del Pi og Altea.


  Alicante lufthavn i Alicante i Spania


  Kontaktinformasjon Alicante Lufthavn
  Telefon: 0034-96 691 9000
  Nettside Alicante Lufthavn
  Avstand Alicante sentrum 12 km


  Kart Alicante Lufthavn  Alicante lufthavn – Gode tips og lenker
  Alicante Provinsen
  Severdigheter, opplevelser og attraksjoner i Alicante
  Aktiviteter, severdigheter og opplevelser for barn i Alicante
  Topp strender i Alicante
  Shopping i Alicante
  Restauranter i Alicante
  Uteliv i Alicante
  Spa og Spa Hotell i Alicante
  Klima i Alicante
  Temperaturer i Alicante
  Norske skoler i Alicante
  Alicante Flyplass
  Leiebil Alicante tips
  Leiebil Alicante erfaringer
  12 Tips for billig leiebil i Alicante
  Bilutleietips
  Spørsmal og svar om leiebil i Spania
  Bilutleiefirmaer Spania
  Tips om leiebil i Spania
  Erfaring leiebil Spania