Aldersgrense for leiebil i Spania

Aldersgrense leiebil Spania

Aldersgrense for leiebil i Spania. Hvilken aldersgrense kreves for å leie bil i Spania? I denne artikkelen skal vi ta for oss hvor gammel du må være for å kunne leie leiebil i Spania. Så slipper du eventuelle overraskelser og ulempen med ingen leiebil når du skal på ferie.


Alle leiebilselskapene har sine egne regler som du forholder seg til. Det betyr at man må sjekke med hvert enkelt selskap hva som kreves for å leie leiebil i Spania. Vi skal her ta for oss hva som er mest vanlig, og se på hvilke betingelser de krever for unge sjåfører.

De aller fleste leiebilselskapene har en nedre aldersgrense på 21 år. Det er flere grunner til det, men den aller viktigste grunnen handler om forsikringen på bilen. Ja det er flest uhell i trafikken for de som er under 21 år. Derfor er også forsikringen som selskapet betaler for bilen dyrere hvis de skal leie bil til en person under 21 år. Mange selskaper har også ekstra gebyrer for leietakere som er under 25 år.Man kan jo tenke at alder ikke spiller så stor rolle, men det gjør det. Er uhellet ute og sjåføren er under aldersgrensen som selskapet aksepterer, vil du kunne risikere et stort erstatningsansvar. Da vil ikke den standard forsikringen på bilen være gyldig ved et uhell. Men er man en ung sjåfør så er det fortsatt mulig å leie leiebil i Spania. Noen selskaper har en nedre grense på 19 år, i tillegg må man hatt førerkort i minimum 1 år. Du må regne med en ekstra kostnad for leie av bilen, så det må man ta med i beregningen.

Vårt råd er å alltid sjekke på forhånd hvilken aldersgrense som kreves for leiebil i Spania før bestilling. Da slipper du overraskelser, og vet hva du har å forholde deg til på forhånd.

God tur

Relaterte emner for aldersgrense leiebil i Spania
Bilutleiefirmaer Spania
9 tips ved leie av leiebil i Spania
Billig leiebil i Spania
Hvilken leiebil skal jeg velge i Spania
Bensinstasjoner og bensinpriser i Spania
Regler for offentlig parkering i Spania
Bompenger og bomavgift i Spania
Billig bilutleie Spania
Kjøring av leiebil ut av Spania
Førerkort regler ved leie av leiebil i Spania
Forsikring leiebil Spania
Kjøreregler i Spania
Kjøretips i Spania
Spania rundt med leiebil