9 tips ved leie av bil i Spania

Tips Leiebil SpaniaTips leiebil i Spania. Skal du på ferie i Spania og er på jakt etter en billig leiebil? Da er du ikke alene, millioner av turister hvert år leier bil i Spania, og i høysesongen kan det være vanskelig å få den type leiebil som du ønsker. Det kan være greit å være oppmerksom på en del momenter ved leie av bil, slik at ferien ikke blir til et mareritt dersom ulykken skulle være ute. Her kommer noen tips som hjelper deg på veien ved leie av bil i Spania.

1. Kontroller leiebilen innen bruk

Sjekk tilstanden på leiebilen før du begynner å kjøre den . Det kan være greit å ta bilder, eller få en bekreftelse fra leiebilselskapet hvilke skader som er på bilen før du begynner å bruke den. Gjør du dette vil du sikre deg mot å få noen overraskelser når du skal levere bilen tilbake til utleieselskapet. Når du har fått nøklene til leiebilen er det viktig at du sjekker bilen for synlige skader. Ta bilder og video av bilen med telefonen din, slik at du har dokumentasjon på hvilke eventuelle skader som var på bilen når du fikk den utlevert. Dette tar kun et par minutter, men er veldig greit å ha, slik at man unngår problemer. For å unngå konflikt er det viktig å undersøke bilen sammen med utleier før du leier og når du leverer bilen tilbake. Få med alle skader i kontrakten, selv den minste ripe, eller forlang en annen bil. Sjekk om km-standen er med i kontrakten ved overlevering. Ta bilde av den når du leverer bilen. Da slipper du uenighet om hvor langt du har kjørt.

2. Hva trenger du for å leie bil i Spania?

Du får ikke leid bil i Spania uten å ha pass, kredittkort eller VISA-kort. Dette for at leiebilselskapet skal ha en garanti ved en eventuell skade, og sikre seg mot tyveri av biler.

– Bookingbekreftelsen som du får tilsendt på din email når du har bestilt leiebilen på internett.
– Pass. Sjekk at passet ikke utløper innen 6 mnd. Mange bilutleieselskap krever at passet skal ha lengre utløpstid en 6 mnd. Dette gjelder også for eventuelle ekstrasjåfører.
– Visa eller kredittkort
– Gyldig førerkort

3. Aggresiv kjørestil i Spania

Kjørekulturen i Spania er veldig forskjellig fra i Norge, med mer aggressiv kjøring og mindre tålmodighet fra dine medtrafikanter. Kjør forsiktig, vær tydelig med blinklys og ikke ha hastverk. I de mest populære ferieområdene er ikke dette et stort problem, men i store byer kan dette være et problem for noen.

4. Aldersgrense for leiebil i Spania

Man kan jo tenke at alder ikke spiller så stor rolle, men det gjør det. Er uhellet ute og sjåføren er under aldersgrensen som selskapet aksepterer, vil du kunne risikere et stort erstatningsansvar. Da vil ikke den standard forsikringen på bilen være gyldig ved et uhell. Men er man en ung sjåfør så er det fortsatt mulig å leie leiebil i Spania. Noen selskaper har en nedre grense på 19 år, i tillegg må man hatt førerkort i minimum 1 år. Du må regne med en ekstra kostnad for leie av bilen, så det må man ta med i beregningen. Alle leiebilselskapene har sine egne regler som du må forholde deg til. Det betyr at man må sjekke med hvert enkelt selskap hva som kreves for å leie leiebil i Spania. Vårt tips er å alltid sjekke på forhånd hvilken aldersgrense som kreves for leiebil i Spania før bestilling. Da slipper du overraskelser, og vet hva du har å forholde deg til på forhånd.

5. Hvor er det best å leie leiebil?

Er du på ferie et sted du ikke kjenner de lokale forholdene kan det lønne seg å holde seg til et av de internasjonalt kjente leiebil-firmaene. Det finnes mange utleieselskaper av leiebil i Spania, holder du deg til de store kjente kjedene, kan du være sikker på at alt er i orden med bilen du kjører, og at skulle det skje et uhell, så vil du få byttet bil på dagen uten problemer. De mindre lokale leiebil-byråene reklamerer ofte med lave priser, men du må gjerne betale for alle slags tilleggs-ytelser så finn ut hva som er inkludert i prisen på forhånd. Det er ikke dermed sagt at lokale billigere leiebil-firmaer kan være et godt alternativ, men det kan være greit å rådføre seg med en tredjeperson med tidligere erfaringer først. Uansett hva du velger så får du alltid høyest kvalitet til lavest pris ved å velge en leverandør som som henter inn priser fra alle de store leiebilselskapene. Sjekk selv ved å bruke søkemotoren under.

6. Sjekk avtalebetingelsen

Sjekk avtalen nøye. Les gjennom hva leie-avtalen sier om drivstoff ved henting og tilbakelevering. Det er vanlig standard at leiebil-firmaet tar seg betalt for å fylle opp tanken dersom den ikke er full ved levering. Betaler du for bensinen hos leiebilleverandør ved henting av bilen, kan du levere den med tom tank tilbake igjen. Når du henter bilen hos bilutleieselskapet i Spania, sørg for å lese dokumentasjonen du blir presentert før du signerer. Avtalen vil gå i detalj hva som er og ikke er inkludert, spesielt vedrørende forsikringsdekning og overflødig for skader på kjøretøyet. Du ønsker kanskje å redusere denne ved å betale en tilleggsavgift for å kutte overflødige kostnader enda mer. Du bør også være klar noen kostnader som blir gjort i tillegg til den opprinnelige leiebeløpet. Disse vil dekke elementer som ekstra kostnader, drivstoff, ekstra forsikring og barneseter for eksempel.

7. Kontaktdetaljer til leiebilselskapet

Skriv ned telefonnummeret til utleier samt ha leiekontrakten tilgjengelig dersom du skulle havne i en vanskelig situasjon eller ulykke. Hos de store leiebilkjedene får du alltid en liten mappe med all informasjon du trenger angående bilen.

8. Trenger jeg tilleggsforsikringer?

Ansvarsforsikring er i de fleste land obligatorisk ved leie av bil, men det kan være greit å tegne en tilleggsforsikring for å sikre seg. Flere selskaper tilbyr en fullforsikring som dekker alt hvis noe skulle skje med deg eller bilen, hos de fleste selskaper er denne forsikringen helt uten egenandel også, i tillegg slipper man depositum på bilen ved en slik type forsikring. Denne forsikringen anbefales hvis du skal leie bilen over en lengre periode.

9. Promillegrensen i Spania

Bilkjøring med promille er ikke noe mindre farlig i Spania enn i Norge, selv om promillegrensene ofte er lavere i Sør-Europa. Ta det rolig med alkoholen så kommer du deg trygt frem. I Spania er det som i Norge nulltoleranse på alkohol, og alkoholkontroller er det mye av i Spania ettersom det er et utbredt problem.

Søk og bestill din leiebil i Spania

Relaterte emner for leiebil i Spania
Tips om leiebil i Spania
Erfaringer ved leiebil i Spania
Hvilken leiebil skal jeg velge i Spania
Bensinstasjoner og bensinpriser i Spania
Regler for offentlig parkering i Spania
Bompenger og bomavgift i Spania
Kjøring av leiebil ut av Spania
Førerkort regler ved leie av leiebil i Spania
Forsikring leiebil Spania
Kjøreregler i Spania
Kjøretips i Spania
Spania rundt med leiebil

Flere nyttige linker angående bruk av leiebil i Spania:
Trafikkinformasjon fra Spanske veimyndigheter
Bompenger og bomavgift i Spania
NAF lignende organisasjon i Spania
Nyttig informasjon om Spania
Informasjon om motorveier og flyplasser i Spania