7 Topp markeder i Barcelona

Markeder i Barcelona. Fersk mat, antikke møbler og duftende blomster. Den katalanske storbyen har over 40 markeder i (nesten) alle slag. Du har ikke virkelig opplevd Barcelona før du vandrer langs salgsbodene på et av byens markeder og lar deg rive med av alle luktene, det fargerike fruktutvalget og spenningen ved å prute deg frem til rett pris på et av byens loppemarkeder.

De 7 Beste markeder i Barcelona

Det er få byer med så mange markeder som i Barcelona. Det mest kjente av dem ligger et steinkast fra La Rambla og heter La Boqueria. Sant Antoni Market er imidlertid større, men ligger mer bortgjemt. Det kan være en fordel om man vil unngå de største menneskemengdene. Her tar vi for oss de 7 beste markedene i storbyen Barcelona i Spania.

Les også om shopping i Barcelona og de beste kjøpesentrene i Barcelona

#1 Mercat La Boqueria

Mercat La Boqueria i Barcelona
Markedet La Boqueria ligger på den berømte og beryktede handlegaten La Rambla. La boqueria, eller Mercat de Sant Josep som det også kalles er markedet som alle besøker når de er i Barcelona, derfor er det alltid folksomt her. Priser og kvalitet kan være bedre på andre og mindre markeder, men det er absolutt verdt et besøk. Det kan være lurt å komme på formiddagen, eller gjør som de innfødte og innta frokosten ved en av de utallige diskene.Her er alt magen ønsker av frukt, fisk og kjøtt, og det er et bra sted å handle for en piknik eller en hjemmelaget middag. La Boqueria kan føles som en turistmagnet når mange frukt tradere ved inngangen prøver hardt å lokke forbipasserende med fargerike fruktjuice og smaksprøver. Men markedet er besøkt av mange lokalbefolkningen, og jo lenger du beveger deg inn i den store labyrinten av små boder med mat, jo færre turister du vil møte.

Hvis du blir sulten bodernes innbydende råvarer, kan man gjøre en stopp på tapasbar Pinotxo, som ligger ved inngangen til La Rambla. Bak tettpakket bardisk med den legendariske eieren, en eldre herremann som lyder samme navn som bar, alle velkommen med et stort smil. Det er ingen meny, men de katalanske side retter er presentert på linjen, slik at du kan bli inspirert, og spesielt kikerter og diverse sjømat tapas kan anbefales.

Vil du helt bak kulissene, kan du registrere deg for et matlagingskurs hvor du først går shopping med en lokal kokk og deretter tilbereder din egen tapas i et nærliggende kjøkken. Ellers kan det anbefales å kjøpe med seg det en måtte like, det er uendelig av valgmuligheter, ta det med til egnet sted for å nyte en deilig lunsj i det fri.

Kontaktinformasjon markedet La Boqueria
Åpningstider: Mandag til lørdag 08:00-20:00
Adresse: La Rambla 91, Barcelona
Internet: boqueria.info#2 Mercat de Santa Catarina

Mercat de Santa Caterina i Barcelona
Det nyeste tilskudd til Barcelonas markeder er Mercat de Santa Caterina. Det ligger like ved Katedralen i gamlebyen og er lett å finne på grunn av det karakteristiske bølgete taket. Flislagt, og som en hyllest til Gaudi, er taket laget som buktende bølger i regnbuens farger.

Det er ikke å se at Santa Catarina er en av Barcelonas eldste matvaremarkeder. Markedet, som var stengt i flere år før det ble gjenåpnet i 2005, huser i tillegg til det tradisjonelle matmarkedet en usedvanlig restaurant som en integrert del av markedet. Maten blir laget på den åpne plassen for alle skuelystende. Uformell og god atmosfære, vel verdt et besøk. Markedet ble totalrenovert for ti år siden, og hadde bygget den karakteristiske bølgende taket av sekskantede fliser i 67 forskjellige farger for å symbolisere mangfold av markeds matvarer.

Den fargerike tak kan være litt vanskelig å se fra bakken, så hvis du virkelig ønsker å se det, kan du gjøre det fra toppen av La Seu, katedralen, som ligger like ved. Bak den moderne ytre ligger de tradisjonelle boder med ferske råvarer ved siden av hverandre i den koselige tre-struktur som holder den nye taket oppe.

Frisk frukt, fisk, kjøtt, egg og brød av høyeste kvalitet selges av lokale boder, og det er et perfekt marked for å gjøre den daglige shopping eller gå rundt og føle det lokale livet og se hva selgerne shopping for middag. Hvis publikum på La Boqueria avskrekkende, Santa Catarina et meget godt alternativ til å oppleve en klassisk matmarkedet i Barcelona.

Kontaktinformasjon markedet Santa Caterina
Åpningstider: Mandag til lørdag fra 10:00-14:00 og 16:00-20:00
Adresse: Avinguda de Francesc Cambo 16
Internet: mercatsantacaterina.com

#3 Sant Antoni Market

Sant Antoni Market i Barcelona
Sant Antoni markedet ligger kun noen minutters gange fra menneskemengden på La Boqueria. Markedet er større og dessuten roligere uten alle turistene. Kjøpmennene er hyggelige og hjelpsomme og det er flere muligheter for en matbit, blant annet på den lille tapasbaren midt på markedet. I område rett ved den store mathallen er det også klesmarked og altmulig-marked. På søndager fra 08:00-15:00 er det bok- og myntmarked med stort utvalg for samlere og andre interesserte.

Kontaktinformasjon Sant Antoni Market
Åpningstider: mandag til søndag fra 07:00-14:30 og fra 17:30-20:30, fredager 07:00-20:30. Mange av markedsbodene er stengt i august.
Adresse: Carrer del Comte d’Urgell 1, Barcelona
Internet: www.mercatdesantantoni.com

#4 Fira Artesana – Honningmarkedet

Fira Artesana i Barcelona
Fira Artesana, det såkalte honningmarkedet, ligger på Placa del Pi, på hjørnet av Barri Gotic. Dette er stedet der det selges lokale og organiske produkter fra Catalonia og selvfølgelig honning i alle varianter. Kjent for hjemmelagede kaker og fantastisk god ”honningost”.

Kontaktinformasjon markedet Fira Artesana
Åpningstider: første fredagen og søndagen i måneden.
Adresse: Placa del Pi, Barcelona

#5 Mercat de La Concepcio

Mercat de La Concepcio
Et par kvartaler fra Barcelonas shoppinggate Passeig de Gracia, er det lille grønne markedet. La Conceptio er et mekka for folk med grønne fingre hvor man kan finne alt fra sjeldne blomsterfrø til store planter og modne sitrustrær. I tillegg til blomstermarkedet tilbyr La Conceptio et godt utvalg av små boder som selger grønnsaker, fisk, ost og kjøtt. Og her er jevnlig arrangert ulike arrangementer som smaking av mat og vin og matlagingskurs for barn.

La Concepió har vært i nabolaget siden 1888, og markedet er en integrert del av det lokale livet. Her handler husmødre ingredienser for supper, mens lokale menn drikker en øl og spise litt tapas i den lille baren ved inngangen. Siden 1888 har den flotte glasshallen huset et tradisjonsrikt mat og blomstermarked i hjertet av Eixample.

Kontaktinformasjon markedet La Cecepcio
Åpningstider: Mandag til fredag fra 08:00-15:00 og fra 17:00-20:00
Adresse: Carrer d’Aragó 313, Barcelona
Internet: laconcepcio.com

#6 Mercat Encants

Encants markedet i Barcelona
Det er to forskjellige verdener du møter når du står blant provisoriske boder som selger antikke gjenstander, brukte klær og gammel elektronikk under Mercat Encants gylne tak. Mercat Encants moderne arkitektur står i skarp kontrast til det store loppemarkedet hvor du kan gjøre gode funn, men noen av bodernes utvalg kan også virke mer som gammelt skrot enn sjarmerende antikke gjenstander. Men Mercat Encants har massevis av sjarm. Loppemarkedet, som inntil i fjor ble holdt i friluft, har nå flyttet inn under arkitekttegnede rammer, og samspillet mellom det moderne og tradisjonelle skaper en unik atmosfære.

Mat finner du i 2. etasje og består hovedsakelig av raske retter. Men maten igjen kan nytes med en fin utsikt ned til det store markedet og videre utover Barcelonas imponerende skyline i bakgrunnen. Hvis du blir sulten under loppeturen, prøv Bar Fogos som er katalansk tapas bar, nyt der et glass kaldt cava eller sardiner med det lokale Moritz ølet på Bar peixet.

Kontaktinformasjon Markedet Encants
Mandag, onsdag, fredag og lørdag kl. 9-20.
Adresse: Avinguda Meridiana, 69, Barcelona
Internet: encantsbcn.com

#7 Mercat Princesa

Mercat Princesa i Barcelona
Gjemt i en gammel gotisk palass like ved Picasso-museet er Mercat Princesa i en smal gågate i det trendy området El Born. Stedet er som en portal til alle slags kulinariske tradisjoner med 16 forskjellige matboder som tilbyr rask og deilig mat fra så langt som forskjellige retter som japansk, italiensk og amerikansk.

Og selvfølgelig, det spanske kjøkkenet er representert ved noen små tapasbarer, som serverer alt fra enkle patats bravas og til mer utfordrende retter. Maten bestilles på de ulike bodene og kan nytes ved langbord i felles spisestue som utgjør sentrum av Mercat Princesa. Prisene er litt høyere enn andre steder i byen, men til gjengjeld tilbyr i stedet en utrolig rekke matopplevelser, og man kan lett gå til Mercat Princesa mer enn én gang.

Kontaktinformasjon markedet Princesa
Søndag-onsdag kl. 9-midnatt. Torsdag-lørdag kl. 9 til 01.
Adresse: Carrer Sabateret 1-3
Internet: mercatprincesa.com

Trenger du leiebil til ferien i Barcelona?

Du kan sjekke pris fra alle de store leiebilselskapene i Spania ved å bruke skjemaet under. Alt i et enkelt søk.Barcelona – Gode tips og lenker
Leiebil Barcelona tips
Erfaring med leiebil i Barcelona
18 Tips for billig leiebil i Barcelona
Barcelona
Severdigheter og attraksjoner i Barcelona
Barcelona i Spania
Costa Brava
Barcelona Shopping
Shopping i Barcelona – Tips for nybegynnere
Uteliv i Barcelona
Restauranter i Barcelona
Strender i Barcelona
Klima og været i Barcelona
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania