7 tips for problemfritt bilutleie i Spania

Tips for problemfritt bilutleie i Spania. En av de tre største bransjene som opplever flest klager i forbindelse med ferie er bilutleie bransjen. Tusenvis av nordmenn reiser til Spania hvert år, og har behov for leiebil. Vi skal i denne artikkelen gi deg syv gode tips for et problemfritt bilutleie i Spania, slik at du kan fokusere mer på å nyte ferien, og bruke minst mulig tid på eventuelle bilutleie problemer.

Tips bilutleie i Spania

1. Kjøp kun grunnpakken

Hemmeligheten for å spare penger på leiebil i Spania er å kjøpe kun grunnpakken. Leiebilfirmaene gjør det meste av sin fortjeneste ved å selge deg tilleggene, som ofte er dyrt. Spesielt bør du ignorere press fra bilutleieselskapet for å kjøpe deres kollisjonskade forsikring ( CDW ) eller ” super ” CDW forsikring , som vil dekke ” overflødig” , vanligvis 500 – 1000 Euro , som ikke dekkes av den grunnleggende forsikring . Vurderer du likevel ekstra forsikring, sjekk dine egne personlige reise og skadeforsikringer først, og se hva som er dekket, før du eventuelt takker ja til en ekstra forsikring.

2. Bruk online agenter eller bilutleiemeglere

Bruk nettsider som www.leiebilispania.no, for å sjekke leiepriser først, men også se på nettstedene til de store aktørene direkte, som Centauro , Goldcar og Europcar . De kan ha tilbud som gjør dem like billig som meglere, og booking direkte kan ha sine fordeler. Hold deg leiebilselskaper som har egne avdelinger på de store flyplassene, ikke bare er det mer praktisk, men som oftest billige også.

3. Ta med dine egne GPS satellittnavigasjon og barneseter

Vi testet kostnadene ved å leie en GPS for en uke i Spania med Hertz og ble bedt for 80 Euro for en uke. Så å ta med seg sin egen GPS når du skal på ferie er en god løsning. Har du ikke GPS fra før, kan du også kjøpe det i en av de mange elektrovarehusene i Spania for samme prisen som det koster å leie.

Når det gjelder barneseter er det litt mer vanskelig. For her trenger du det ofte med en gang når du skal hente bilen. Har du eget barnesete, så ta det med deg. Prisene på dette er ofte mye lavere enn hva leiebilselskapene tar, i tillegg er det mulig å kjøpe barneseter i Spania for en mye lavere pris enn hva det koster å leie.

4. Sjekk drivstoffpolitikken og kjørelengde

Før du gir fra deg dine kredittkortdetaljer, les selskapets drivstoffpolitikk. Et økende antall bilutleieselskaper i Spania insisterer på en full – til – tom drivstoffpolitikk på utleie som varer mer enn tre eller fire dager. Du betaler for en full tank med drivstoff og kan deretter bringe den tilbake tom, noe som er bra i teorien, men hvis du ikke bruker bilen mye du vil ende opp med å betale for tre fjerdedeler av en tank med drivstoff som du ikke vil bruke.

5. Merk alle skader – ta video eller fotografer bilen

Dette er det avgjørende når du har fått nøkkel til leiebilen og skal hente den. Før du kjører av gårde med bilen, gå rundt bilen og se etter eventuelle skader og merker selv små riper. Det samme gjelder for interiøret. Sjekk at reservehjulet er der. Sjekk at bilen har full tank, og registrer kjørelengde, hvis den er begrenset i leiebilavtalen. Når du har merket eventuelle skader og riper på et ark, få noen fra bilutleieselskapet til å signere det – selv om det er litt stress, så er det en god sikkerhet for deg. Hvis du ikke gjør det er det ingenting i veien for at bilutleiefirmaet hevder at du forårsaket skaden på bilen i slutten på leieforholdet.

6. Hold et øye med din kontoutskrift

Sjekk din kontoutskrift noen dager senere for å sørge for at lovet drivstoff betalinger og overskytende kostnader er returnert, og holde et øye senere om at ingen ekstra betaling har blitt trukket fra din konto.

7. Hvilke bilutleiefirma bør du bruke?

Bruk av nettsider som www.leiebilispania.no og andre online bilutleiemeglere viser seg oftest å være den billigste måten å bestille bilutleie på i Spania. Dette er fordi de henter inn priser fra de store seriøse selskapene, og på den måten kan du velge hvilken bil til hvilken pris du selv ønsker ut ifra tilbudene. Det som kan være hvert å sjekke er om du har egne rabatter gjennom jobben, medlemsklubber, kredittkortet eller annet som du er medlem av som gir deg rabatt hos noen av de store bilutleiefirmaene i SpaniaRelaterte emner for bilutleie i Spania
Bilutleiefirmaer Spania
Aldersgrense leiebil i Spania
9 tips ved leie av leiebil i Spania
Billig leiebil i Spania
Hvilken leiebil skal jeg velge i Spania
Bensinstasjoner og bensinpriser i Spania
Regler for offentlig parkering i Spania
Bompenger og bomavgift i Spania
Billig bilutleie Spania
Kjøring av leiebil ut av Spania
Førerkort regler ved leie av leiebil i Spania
Forsikring leiebil Spania
Kjøreregler i Spania
Kjøretips i Spania
Spania rundt med leiebil