4 tips du bør vite når du reiser til Spania alene

En trend som har blitt stadig mer populær er det å reise alene, og en av de mest populære destinasjonene er uten tvil Spania. Dette landet har en spennende historie, kultur og ikke minst varmt klima. Fordelen med å reise alene er at du slipper ta hensyn til andres ønsker og planer, men det betyr også at du må klare deg på egenhånd.

Derfor har vi samlet noen av våre beste tips for deg som reiser alene. Hensikten med disse er å gi deg noen gode pekepinner for hvordan du trygt kan reise alene, men også hvordan du skal få mest mulig ut av turen din til Spania.

Lag en reiseplan

En god reiseplan kommer alltid godt med, men er spesielt viktig når du reiser alene. Lag derfor en god reiseplan for hva du ønsker å se, hvordan du har tenkt å bevege deg rundt og hva som er viktig å få med seg. En slik plan vil ikke bare sørge for at du får mest mulig ut av turen, men kan også gi god sikkerhet i og med at de hjemme kan følge med på hvor du er. Dersom noe skulle skje er det enkelt for dem å sjekke planen din og å finne ut hvor du befinner deg.

Du trenger ikke lage en detaljert plan for hver time av reisen din, men lag en liste over hvor du har til hensikt å være på de ulike dagene, samt hva du ønsker å se. Dette vil sørge for at du disponerer tiden på en god måte, samt at det gjør det enklere å planlegge eventuell logistikk.

Bruk en VPN

Noe de færreste tenker på når de er utenlands, er hvor eksponert sensitive data kan være. Dette gjelder spesielt ved bruk av offentlige nettverk, men som en huskeregel bør man alltid bruke en VPN når man befinner seg utenlands. Ved å bruke en VPN vil all utgående data fra enheten din krypteres, noe som gjør den vanskeligere å oppdage for potensielle hackere.

Du vil også sikre at enheten din ikke kan kartlegges, avlyttes eller spores av nysgjerrige tredjeparter i landet hvor du befinner deg. Dette gjelder spesielt i land med høy grad av internett-sensur, men også når du befinner deg i mer stabile land som Spania. Pass derfor på at du aktiverer VPN-en din før du reiser fra Norge, slik at den er aktiv hele veien.

I dag finnes det VPN for iPhone og Android, noe som gjør det enkelt å legge til ekstra sikkerhet på mobiltelefonen din når du er utenlands. De fleste leverandører tillater opptil 5 enheter, så du kan enkelt bruke VPN på nettbrett, PC, iPhone og andre enheter du måtte ha med deg til utlandet.

Bruk kontanter

Selv om vi er vant til å bruke kredittkort til det aller meste her hjemme, er det fortsatt mange land som foretrekker at man bruker kontanter. Spania er et av disse landene, så det vil være lurt å ha med seg kontanter når du er ute på reise. Dette gjelder spesielt om du skal besøke mindre landsbyer eller attraksjoner utenfor allfarvei.

Med du bør også forsikre deg om at du ikke bærer på for mye kontanter, da dette fort kan tiltrekke seg uønsket oppmerksomhet. Pass derfor på at du finner en god balanse, og ta heller ut mer kontanter dersom du skulle ha behov for dette underveis på turen. Når det er sagt, bør du gjerne ha et kredittkort i bakhånd for nødstilfeller. Her kan det være lurt å ha et kort som er dedikert til turer, slik at du alltid har kontroll på hva som belaster kortet.

Bruk delingstjenester

En fordel med å reise alene er at man kan bruke delingstjenester for å komme seg rundt. Dette vil ikke bare være et kostnadseffektivt alternativ, men også en utmerket måte for deg å komme i kontakt med andre som reiser alene. Kanskje du finner nye venner på turen som vil slå følge på den videre ferden?

Delingstjenestene i Spania er godt etablerte, så her kan du benytte tjenester som Uber og Cabify. Det finnes også en rekke mindre, lokale varianter, men vi anbefaler at du holder deg til de godt etablerte aktørene. Disse har verifiserbare sjåfører, noe som reduserer sannsynligheten for en dårlig opplevelse betraktelig. De har også sikre betalingsmetoder, noe som gjør at du slipper ubehagelige opplevelser med betalingskortet ditt.