De beste strendene i Alicante

21 Topp strender i Alicante

Strender i Alicante provinsen som er verdt et besøk. I Alicante finner du noen av verdens beste strender, og den hvite kyst har ikke mindre enn 200 kilometer med strender, og de ligger alle sammen i Alicanteprovinsen hvor man kan nyte late dager i sanden i det avslappende klimaet ved Middelhavet.


Alicante er en av Spanias mest populære destinasjoner, og det er det lett å forstå når man kommer dit. Det er også et paradis for ekte strandløver. Badesesongen er lang også på fastlandet, og det finnes mange gode strender langs kysten i Alicante provinsen.

Bli med i Facebook Gruppen: Vi som trives på Costa Blanca

De 21 beste strendene i Alicante i Spania

Vi vil her gi en oversikt over de beste strendene i Alicante, alle utstyrt med blått flagg som sikrer at strendene oppfyller kriteriene for miljøvern og gode service tilbud.

#1 Playa del Postiguet i Alicante

Strand Playa del Postiguet i Alicante
Dette er en av de strendene i Alicante med hvit finkornet sand i sentrum av byen. Stranden har alt av servicetilbud, og blir godt besøkt både dag og natt på sommerstid. Godt egnet for bevegelseshemmede.

Strandlengde: 900m
Gjennomsnitts strandbredde: 45m
Besøksnivå: Høyt

#2 Playa Levante i Santa Pola

Strand Playa Levante i Santa Pola i Alicante
Stranden er i sentrum av Santa Pola og har et godt utvalg av restauranter, butikker og servicetilbud for barn. I området finnes også sportsplasser og lekeplasser. Stranden har lett adkomst for bevegelseshemmede og god infrastruktur for denne gruppen.

Strandlengde: 460m
Gjennomsnitts strandbredde: 67m
Besøsknivå: Høyt

#3 Barranco y Rubio i Orihuela

Strand i Orihuela Barranco y Rubio i Alicante
En strand med finkornet sand og et godt servicetilbud. Stranden har eget badevakttårn og parkeringsplass. Stranden ligger i et shoppingområde med kino, parker, diskotek, sportsplass, kafeer og puber.

Strandlengde: 655m
Gjennomsnitts strandbredde: 48m
Besøksnivå: Høyt#4 Playa de L´Horta-Mutxavista i Alicante

Strand Playa de L´Horta Mutxavista i Alicante
Dette er El Campellos største strand med finkornet sand så langt øyet kan se, nesten fire kilometer. Dette er en urban strand ved Playa de San Juan. her finnes muligheter for diverse typer vannsport. Ellers finnes en 3 kilometer lang paseo som ligger ved jernbanen som går mellom Alicante og Dénia. Toget går hver halve time. I sommermånedene arrangeres forskjellige aktiviteter for barn og unge. Godt egnet for bevegelseshemmede.

Strandlengde: 3950m
Gjennomsnitts strandbredde: 300m
Besøksnivå: Middels

#5 Playa Carrer la Mar i El Campellos

Strand Playa de Carrer del Mar i Alicante
Stranden ligger ved la Atalaya de la Torre de I´Illeta og fiskehavnen. Sanden er finkornet. Stranden har en bilfri paseo med alle servicetilbud. I sommermånedene arrangeres konserter, kino, tegnefilmer for barn, kunstmarkeder osv. Den 18. juli feires Virgen del Carmen, som er sjøfolkenes skytshelgen. En feiring som er verdt å få med seg, der det deles ut gaver til barna.

Strandlengde: 1650m
Gjennomsnitts strandbredde: 30m
Besøksnivå: Høyt

#6 Playa San Juan i Alicante

Strand San Juan Playa i Alicante
Stranden ligger like ved El Campello og utgjør nesten tre kilometer av denne strandkysten. Stranden er stor og åpen med finkornet sand. Den er godt besøkt. Her finnes restauranter og alle servicetilbud. Stranden er lett tilgjengelig og godt egnet for bevegelseshemmede.

Strandlengde: 2900m
Gjennomsnitts strandbredde: 90m
Besøksnivå: Høyt


#7 Playa Bon Nou i Villajoyosa
Strand Villajoyosa Playa Bon Nou i Alicante
Denne lille stranden i Villajoyosa ligger i en bukt godt beskyttet av et heng i hver ende. det er derfor alltid rolig sjø ved denne stranden. Stranden består av sand og småstein. Les mer om strender i Villajoyosa

Strandlengde: 237m
Gjennomsnitts strandbredde: 50m
Besøksnivå: Middels


#8 Playa Paradis i Villajoyosa
Strand Playa El Paraiso Villajoyosa i Alicante
I tillegg til en fantastisk strand i sentrum av Villajoyosa med alt av servicefasciliteter, finnes også en rekke mindre strender som også er verdt et besøk som for eksempel Playa Paradis. Stranden har en blanding av sand og småstein. Den ligger naturlig til med lett adgang for bevegelseshemmede. Stor parkeringsplass i strandkanten.

Strandlengde: 719m
Gjennomsnitts strandbredde: 45m
Besøksnivå: Middels

#9 Playa La Cala Finestrat

Strand Finestrat La Cala Playa i Alicante
Stranden ligger i en liten vik på Finestrats korte kystlinje. Her er finkornet sand, leker for barna, dusjer og omkledningsbåser. her finnes en liten paseo med restauranter, barer og puber.

Strandlengde: 300m
Gjennomsnitts strandbredde: 75m
Besøksnivå: Middels

#10 Cala Mal Pas i Alicante

Strand Benidorm Cala Mal Pas i Alicante
Dette er den lille stranden som ligger mellom Punta Canfali og fiskehavnen i Benidorm, i gamlebyen. Her er det som regel litt roligere enn på Poniente og Levante. Fra havnen kan man ta båten over til Benidormøyen som er et marint reservat, samt fuglereservat.

Strandlengde: 120m
Gjennomsnitts strandbredde: 30m
Besøksnivå: Middels

#11 Playa Poniente i Benidorm

Strand Benidorm Playa Poniente i Alicante
Playa Poniente går fra havneområdet til Cabeza del Tossal. Stranden er over tre kilometer lang med finkornet sand. Stranden er pyntet med palmer som gir et eksotisk preg. Her finnes en paseo med alle servicetilbud. Godt egnet for bevegelseshemmede.

Strandlengde: 3100m
Gjennomsnitts strandbredde: 105m
Besøksnivå: Høyt

#12 Playa Levante i Benidorm

Strand Benidorm Playa Levante i Alicante
Dette er stranden over alle strender for besøkende i byen. Dette er en strand med finkornet sand på over to kilometer. Den ligger i sentrum av Benidorm mellom Punta Pinet og Punta Canfali. Takket være sin beliggenhet er det utmerkede solforhold fra morgen til kveld, året rundt. Her kan man stå på vannski, drive med hangliding osv. Stranden er pyntet med palmer som gir et attraktivt utseende. Her finnes en lang paseo med restauranter, puber og butikker. Stranden er godt egnet for bevegelseshemmede. Les mer om strender i Benidorm

Strandlengde: 2384m
Gjennomsnitts strandbredde: 75m
Besøksnivå: Høyt

#13 Playa Levante / La Fossa i Calpe

Strand Playa Levante La Fossa Calpe i Alicante
Denne stranden ligger i den store viken mellom Purla de Basseles og El Peñon de Ifach (Calpeklippen), og er en av de mest populaere strendene i Calpe. Dette er en strand med finkornet sand, med alle servicefasciliteter. Her er en paseo med restauranter, butikker og isbarer. I sommermånedene finnes ramper for bevegelseshemmede. Siden 2004 har stranden fått en “Q” for god kvalitet. Les mer om strendene i Calpe

Strandlengde: 950m
Gjennomsnitts strandbredde: 40m
Besøksnivå: Høyt

#14 Cantal Roig i Calpe

Strand Calpe Playa Cantal Roig i Alicante
Dette er en liten strand i sentrum av Calpe syd for fiskehavnen. Finkornet sand. Her finnes også rester etter dronningbadene (Baños de la Reina), verdifulle arkeologiske utgravninger.

Strandlengde: 200m
Gjennomsnitts strandbredde: 15m
Besøksnivå: Høyt

#15 Del Portet i Moraira

Strand Moraira del Portet i Alicante
Dette er en vakker liten vik i Moraira med finkornet sand og steiner, og er nok den mest idylliske stranden i området vekk fra overfylte turiststrender. Her finnes restauranter og kafeteriaer. Stranden er utstyrt med dusj og er lett tilgjengelig for bevegelseshemmede. Parkering i gaten eller på egen parkeringsplass ovenfor stranden. Les mer om strender i Moraira

Strandlengde: 350m
Gjennomsnitts strandbredde: 20m
Besøksnivå: Høyt

#16 Platgetes i Moraira

Strand Moraira Platgetes i Alicante
Stranden ligger i sentrum av Moraira og består av finkornet sand og steiner. Med sitt klare vann er stranden godt egnet for snorkling og dykking. Her finnes også en paseo med at av servicetilbud.

Strandlengde: 200m
Gjennomsnitts strandbredde: 25m
Besøksnivå: Middels

#17 Playa El Arenal i Javea

Strand Jávea Playa El Arenal i Alicante
Dette er en finkornet sandstrand i Javea med grunt vann, godt egnet for barn. Her kan man leie sykkelbåt, og selvfølgelig solsenger. Stranden har en egen paseo med restauranter, butikker, banker osv. Godt egnet for bevegelseshemmede. Les mer om strender i Javea

Strandlengde: 460m
Gjennomsnitts strandbredde: 80m
Besøksnivå: Høyt

#18 Playa Nord i Gandia

Strand Gandía Playa Nord i Alicante
Stranden i Gandia har en bredde på opptil en og en halv kilometer. Her finnes en paseo med alt av fasciliteter. Sanden er finkornet. Her er mulighet for å leie brett for windsurfing eller ta klasser i seiling. Stranden er lett tilgjengelig for bevegelseshemmede.

Strandlengde: 3500m
Gjennomsnitts strandbredde: 120m
Besøksnivå: Høyt

#19 L´Aigua Morta i Oliva

Strand Oliva L´Aigua Morta i Alicante
Stranden i Oliva ligger i naerheten av boligområdene i Oliva-Nova og San Fernando. Strandområdet blir brukt aktivt hele året. Her finnes blant annet fotballbane og golf. Elven Bullen krysser stranden, og er et yndet sted for både bading og fiske. Les mer om strender i Oliva

Strandlengde: 2200m
Gjennomsnitts strandbredde: 120m
Besøksnivå: Middels

#20 El Cura i Torrevieja

Strand El Cura Torrevieja i Alicante
El Cura i Torrevieja er en gyllen sandstrand og en av Torreviejas beste steder for soling og bading. I juli arrangeres Habaneras Night on the Beach på El Cura hvor tusenvis av folk finner vei ned til stranden for å spise middag og lytte til gratis musikk. Musikere, gateartister og artister som bygger skulpturer av sand er et vanlig syn på stranden. Les mer om strendene i Torrevieja

#21 Las Marinas i Denia

Strand Las Marinas Denia strender i Alicante
Byen Denia i Spania har 15 kilometer med strender som er alt fra lange sandstrender til steinete bukter. En av de mest populære er Las Marinas, som ligger i en attraktiv del av byen for turister. Las Marinas i Denia er en trygg strand med en bar om sommeren, omgitt av enger, og den har lange strekninger med gylden fin sand og grunt vann. Over veien er det nok av barer og restauranter, slik at du kan nyte stranden hele dagen. Les mer om strender i Denia


Alicante – Gode tips og lenker
Alicante Provinsen
Severdigheter, opplevelser og attraksjoner i Alicante
Aktiviteter, severdigheter og opplevelser for barn i Alicante
Topp strender i Alicante
Shopping i Alicante
Restauranter i Alicante
Uteliv i Alicante
Spa og Spa Hotell i Alicante
Klima i Alicante
Temperaturer i Alicante
Norske skoler i Alicante
Alicante Flyplass
Leiebil Alicante tips
Leiebil Alicante erfaringer
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Bilutleietips
Spørsmal og svar om leiebil i Spania
Bilutleiefirmaer Spania
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania