Aktiviteter for små og store barn i Alicante

19 aktiviteter for små og store barn i Alicante

Aktiviteter, severdigheter og opplevelser for barn i Alicante i Spania. Alicante er den perfekte feriedestinasjon å reise til hvis du har med barn. I tillegg til fantastisk klima og flotte sandstrender som kan holde barn i aktivitet i dagesvis, finnes flere aktiviteter og attraksjoner rettet mot små og store barn i hele Alicante provinsen.


I Spania som i Norge er familien hjertet av alt, og langs hele Alicante provinsen finner du et variert utvalg av aktiviteter og attraksjoner som passer for barn i alle aldre. Glade barn gir lykkelige foreldre, og det er grunnen til at Costa Blanca er et så stort familie reisemål. Det er nok aktiviteter, opplevelser og severdigheter her for å holde både store og små i aktivitet hele året.

Bli med i Facebook Gruppen: Vi som trives på Costa Blanca

19 aktiviteter og attraksjoner for barn i Alicante

Alicante provinsen er den perfekte destinasjon å reise til hvis du har med barn på ferieturen. Her skal vi ta for oss aktiviteter og opplevelser for barn i Alicante i Spania.

Badeland og vannparker i Alicante

Badeland og vannparker er populære sommerattraksjoner på Costa Blanca kysten, og de har ofte tusenvis av besøkende. Både lokale innbyggere og turister besøker disse badeparkene, og tar du turen selv kan du forvente en fantastisk dag for hele familien. Når solen steker fra en skyfri himmel, er det godt å kunne boltre seg i vannet. Her får du en oversikt over badeland og vannparker på Costa Blanca, naturligvis er det barna som er i fokus. Alle badeland og vannparker i denne oversikten passer for små barn.

1. Aqualandia i Benidorm

Aqualandia i Benidorm i Alicante
Aqualandia er en av verdens største vannparker, og har et 20-talls attraksjoner med fart- og spenningsnivåer for alle. De mest eventyrlystne prøver vannsklier fra svimlende høyder eller gjennom bekmørke tuneller! Aqualandia er en svært populær heldagsaktivitet. Aqualandia ligger øst for Benidorm, om lag 10-minutters kjøring. Buss nummer 1 og 11 går til Aqualandia og Mundomar.

Kontaktinformasjon Aqualandia
Adresse: Parque Natural Sierra Helada, Calle Sierra Helada, s/n, 03503 Benidorm, Alicante, Spania
Telefon: +34 965 86 01 00
Internet: tickets.aqualandia.net

2. Flamingo Aqua Park i Torrevieja

Flamingo Aquapark i Alicante
Aquapark Flamingo er en liten, men et rimelig badeland i Torrevieja, ideelt for familier med små barn siden parken ikke er for stor å gå rundt. Den har et par lysbilder egnet for yngre barn, sammen med et grunt basseng område for dem å leke i. De har også en rekke større sklier for ungdommer eller voksne. Den har og større, dypere basseng for svømming. Det er nok av skyggefulle områder for å slappe av i løpet av formiddagssolen og solsengene er gratis. Mat er tilgjengelig 24:30-16:00. Parkering er gratis. Siden badelandet er mindre enn de andre er det ikke så travelt, og gir mindre kø for karuseller og mat. Aquapark Flamingo ligger i Urb. La Siesta, Torrevieja, 2 minutter fra Carrefour og det nye Habaneras kjøpesenter. Finn oss på andre rundkjøring forbi Carrefour på cv-905 mot Quesada.

Kontaktinformasjon Flamingo Aqua Park
Adresse: C/ Rossini, s/n, 03184 Urb la Siesta Torrevieja, Alicante, Spania
Telefon: +34 966 78 47 60
Internet: www.aquaparkflamingo.com3. Aquapolis i Torrevieja

Aquapolis Torrevieja i Alicante
Den Aquopolis badeland ligger i utkanten av Torrevieja, like ved idrettsområdet. I parken finnes det flere vannaktiviteter for både barn og voksne, for eksempel et kunstig bølge basseng, en sikksakk, en zip-line, en foss, og for de modigste den berømte Kamikaze, som er et langt og lukket rør som kaster kroppen din i høy hastighet ut i bassenget. Det finnes og et grønt område med mange paraplyer og en lang rekke sikringstiltak som gir hjelp til alle attraksjoner. Og for de yngste barna, er det et barnebasseng med vannleker og en mini-vannsklie.

Kontaktinformasjon Aquapolis
Adresse: Av. Delfina Viudes, s/n, 03183 Torrevieja, Alicante, Spania
Telefon: +34 902 34 50 08
Internet: torrevieja.aquopolis.es

4. Aqua-Park Rojales

Aqua Park Rojales i Alicante
Aqua-Park Rojales, i Ciudad Quesada. Her finnes flere forskjellige sklier, tre barnebassenger, samt et stort hovedbasseng. På serveringsfronten kan man velge mellom en restaurant med standardmeny, og en kiosk som serverer is, brus, øl og andre småting. Det er en stor plen med gratis solsenger inne på området, her kan de voksne slappe av mens barna leker. Aqua-Park Rojales egner seg utmerket for familieutflukter, og er definitivt verdt et besøk.

Kontaktinformasjon Aqua-Park Rojales
Adresse: Calle Nte, s/n, 03170 Rojales, Alicante, Spania
Telefon: +34 966 71 86 12
Internet: www.aquaparkrojales.es

5. Go kart – Fart og spenning

Go-kart aktiviteter for barn Costa Blanca
Det fabelaktige Alicante, et paradis for sol elskere og adrenalin søkere med et stort utvalg av aktiviteter for enhver smak og i alle aldersgrupper. Go Kart er moro for hele familien og en god måte for barna (unge eller gamle) for å oppleve en aktivitet de har tidligere kun prøvd på Playstation eller Xbox. Det finnes en rekke Go Kart baner langs Alicante provinsen. Les mer om Go kart baner på Costa Blanca

6. Lo Rufete – Multi Adventure Park

Lo Rufete Multi Adventure Park Costa Blanca
Hvis du har en aktiv familie så vil en dag ute på Lo Rufete Adverture Park være moro for hele familien. Beliggende på kanten av innsjøen Pedrera, i nærheten av San Miguel, tilbyr parken et bredt spekter av aktiviteter som ridning / Trekking, firehjulinger, Paintball, bueskyting, Vandring og kajakker. Senteret har et stort svømmebasseng som du er hjertelig velkommen til å nyte etter dagens mange aktiviteter, og et fint sted å slappe av om noen medlemmer av familien ikke føler seg så eventyrlystne.

Selv om det er aktiviteter for alle aldre, vil senteret appellere mest til eldre barn (7 år pluss) og voksne. Det er benker for de som ønsker å ta med lunsj og nærliggende El Prado restaurant tilbyr hjemmelaget mat og en svært rimelig menu del dia (dagens meny). Inngang er gratis, men sjekk med Lo Rufete for individuelle aktivitets priser.

Kontaktinformasjon Lo Rufete Multi Adventure Park
Adresse: San Miguel til Orihuela veikryss, Torremendo, C.V. 951 KM 1
Telefon: 605 815 636
Internet: www.lorufete.com

Fornøyelsesparker i Alicante

Kyststripen Costa Blanca bugner av fornøyelsesparker og dyreparker for store og små og her kan man finne morsom avveksling fra sol, strand og shopping. Costa Blancas fornøyelsesparker byr på alt fra forhistoriske vesener via krokodiller til skikkelig adrenalinkickene karuseller. Du kan se vannshow med delfiner, eller hvorfor ikke ta en dukkert med en sjøløve? Eller hva med en safari, mens antiloper, løver og tigere boltrer seg på alle kanter?

7. Terra Mitica i Benidorm

Terra Mitica Benidorm i Alicante
Terra Mitica i Benidorm er en stor fornøyelsespark som er delt inn i fem soner: Roma, Hellas, Egypt, middelhavsøyene og Iberia. Denne parken har en mengde forskjellige attraksjoner for alle aldre – skranglete, våte, lynraske, heseblesende og rolige, i tillegg til regelmessige forestillinger med de gamle sivilisasjonene som tema. Her tilbringer man lett en hel dag. Store attraksjoner er for eksempel Europas lengste berg- og dalbane i tre, rafting ned en elv, og berg- og dalbane à la Tømmerrenna på Tusenfryd. Parken har flere restauranter med greie priser, og piknikområder hvis man har medbrakt lunsj.

Kontaktinformasjon Terra Mitica
Adresse: Partida del Moralet, s/n, 03502 Benidorm, Alicante, Spania
Telefon: +34 902 02 02 20
Internet: www.terramiticapark.com

8. Mundomar i Benidorm

Mundomar Benidorm Alicante
Havets verden fnner du i Benidorm. Her er det en flott park med et spektakulært delfinshow. Vakrere underholdning skal man lete lenge etter. Delfiner er fotte, smarte og grasiøse, jada, men om sommeren er det profesjonelle synkronsvømmere i vannet sammen med delfnene, da blir det minst dobbelt så flott. Sjøløveshow og papegøyeshow, flamingoer og pingviner og masse annet får man med seg på et besøk til Mundomar. Her er det ikke lov å ha med seg mat inn i parken, men til gjengjeld er det gode muligheter for å få seg mat av forskjellig slag innenfor området.

Kontaktinformasjon Mundomar
Adresse: C/ Sierra Helada, s/n, 03503 Benidorm, Alicante, Spania
Telefon: +34 965 86 91 01
Internet: www.mundomar.es

9. Pola Park i Santa Pola

Pola Park Santa Pola i Alicante
Kom til Pola Park for en morsom dag med familien, hvor du kan nyte gokart, firehjulinger, radiobiler, karuseller, ritt og rodeoer. Pola Park har mange attraksjoner for hele familien. Det er kafeer og restauranter på området slik at du kan ha en velfortjent hvil og en matbit før du takler noen flere av de store attraksjonene. Les mer om Pola Park

Kontaktinformasjon Pola Park
Adresse: Avda. Zaragoza, s/n, 03130 Santa Pola, Alicante, Spania
Telefon: +34 965 41 70 60
Internet: polapark.com

10. Aktivitetsleir for barn i Guardamar

Seiling aktiviteter for barn Costa Blanca
I Guardamar del Segura er det en seile klubb som tilbyr sommer og ferie leirer for barn fra 5 år og oppover. Mandag til fredag ​​fra kl 10 til 14:00 deltar barna i ulike aktiviteter som windsurfing, kajakk, og seiling, og lærer om teamarbeid og ansvar til sjøs fra et fantastisk og svært profesjonelt team av instruktører.

Sailing School of Guardamar del Segura (Escuela de Vela Guardamar) er åpent hele året og tilbyr et bredt spekter av tjenester, aktiviteter og utstyr. Du kan leie en båt for dagen, eller dra på en guidet tur med kajakk, ta leksjoner i windsurfing, eller endelig få dykke lisensen du alltid har drømt om.

Sommerleiren i fjor hadde deltakere fra alle deler av Spania, samt Norge, Danmark, Sverige, Storbritannia, Argentina, Russland, Frankrike og til og med en fra USA. Ikke bare er du har det gøy i vannet og lærer nye idretter, men du får også venner for livet. Anbefales

Kontaktinformasjon Escuela de Vela Guardamar
Adresse: Puerto Deportivo Marina Las Dunas
Telefon: 634 530 534
Internet: www.escueladevelaguardamar.es

11. Strandliv og vannaktiviteter

Strender aktiviteter for barn Costa Blanca
I Alicante provinsen finner du noen av verdens beste strender, og den hvite Kysten har ikke mindre enn 200 kilometer med strandlinje, og de ligger alle sammen i Alicante-provinsen hvor man kan nyte late dager i sanden i det avslappende klimaet ved Middelhavet. Vi vil her gi en oversikt over de beste strendene på Costa Blanca, alle utstyrt med blått flagg. Perfekt for barna på hete sommerdager. Les mer om strandguide Costa Blanca

12. Snorkel Safari i Santa Pola

Snorkel Safari aktiviteter for barn Costa Blanca
Bare ta et håndkle og badedrakt og gå over til det berømte Santa Pola Dive Academy som ligger på Marina Miramar i Santa Pola. Dagen starter klokken 09:15 med en presentasjon av det fantastiske marine livet du kan forvente å se, pluss en kort sikkerhets demo for trygg snorkling. Deretter vil du være på vei ut i båten til det krystallklare vannet utenfor Santa Pola og rundt øya Tabarca.

Alt utstyr blir levert og med hjelp av redningsvest er det ikke mye anstrengende svømming nødvendig heller, bare flyte sammen og nyte den spektakulære scenen som utspiller seg under deg. Takket være revet rundt øya Tabarca, kan du være sikker på å se hundrevis av fargerike fisker og sjøliv. Du vil ha sjansen til å stoppe for en matbit og en drink på øya før kursen går tilbake til marinaen rundt 14:00.

Hvis dere er en gruppe på tre eller flere er prisen € 35 per person eller € 40 hvis to eller mindre. Det er lurt å bestille på forhånd for hva jeg kan forsikre vil være dag å huske. Passer for 6 år og oppover.

Kontaktinformasjon Santa Pola Dive Academy
Adresse: Santa Pola Dive Academy, Marina Miramar, Santa Pola
Telefon: 34 966 699 088
Internet: www.diveacademy-santapola.com

Dyreparker og Safari i Alicante

Det er mange eksotiske dyr her i Alicante provinsen, mangfoldet er enormt. Det vil si hvis man går bort fra naturen et øyeblikk og inn i en de mange dyre- og safariparkene du finner i området. Elefanter og sjirafer, apekatter og bjørner, over vann og i luften, innsekter og slanger, så og alt du kan forestille deg finnes her.

13. Terra Natura i Benidorm

Terra Natura Benidorm i Alicante
Dette er parker som finnes både i Benidorm og Murcia, i to ulike versjoner hvor Benidorm fortsatt er den største. Dette er komersielle parker med show og restauranter. Allerede ved inngangen får man stemning når eksotiske musikanter spiller opp for dem som står i billettkø og i inngangsområdet. Den samme gjengen dansere og musikanter ser man igjennom flere ganger senere rundt i parken, hvor de lager små oppsetninger og show. Terra Natura eies og drives av dyrevernere. Det er non-profi t til tross for den komersielle og proffe fremtoningen. Formålet er miljøvern og dyrebeskyttelse med utrydningstruede arter som spesialfelt. Du kan via deres hjemmesider fjernadoptere dyr som flodhest, sibirsk tiger og mange andre dyr som er i parkens program. De har også et stort laboratorium i Benidorm. Parken er profesjonell og mangfoldig. Mange flotte spisesteder, indianere som gjør en spesiell fugledans svevende høyt over bakken og elefanter, løver og mange flere dyr.

Kontaktinformasjon Terra Natura
Adresse: Partida Foia del Verdader, 1, 03502 Benidorm, Alicante, Spania
Telefon: +34 966 07 27 70
Internet: www.terranatura.com

14. Safari Aitana

Safari Aitana i Alicante
Lyst til å oppleve elefanter og løver i naturlige omgivelser i Spania? Da anbefaler vi en tur til Safari Aitana. Her kommer man opp i et steppelandskap med riktig mange, store dyr. Spennende er det å kjøre helt opp i snuten på løver og tigere som ligger og døser i solen, enda mer spennende er det å få lov til å gå ut blant sjirafer og elefanter. Dyrene er tamme, ekstremt tamme og man kan stryke på elefantene, dukke for den gedigne heisekranlignende sjirafhalsen som sveiper over hodet på deg, gå blant hjortedyr og sebraer. Parken har restaurant ved inngangen og også noen få dyr man kan beskue utenfor denne. Få plasser kan man komme nærmere dyrene enn her.

Kontaktinformasjon Safari Aitana
Adresse: Carretera CV-785, Km 20, 03815 Penáguila, Alicante, Spania
Telefon: +34 965 52 92 73
Internet: safariaitana.es

15. Rio Safari

Rio Safari i Alicante
På veien mellom Santa Pola og Elche, finner vi en annen flott park. Rio Safari er ikke bare en dyrepark, her fnner du vannsklier også. Det er et lite tog som tar deg med rundt og ser på dyrene og et morsomt elefantshow med dansende elefanter og barbering med snabelen. For den som oppholder seg syd på Costa Blanca er denne parken et must og det er ikke så aller verst pris på den heller 20€ for voksne og 15€ for barn under 12 år. Med eget piknikområde, kan dette være et rimelig alternativ til en heldagsutfukt for familien.

Kontaktinformasjon Rio Safari
Adresse: Carretera Elx – Santa Pola, Km. 9, 03139, Alicante, Spania
Telefon: +34 966 63 82 88
Internet: riosafari.com

16. Hest er best

Ridetimer aktiviteter barn Costa Blanca
Opplev Alicante fra hesteryggen. Det er flere rancher i Alicante provinsen hvor du kan ta ridetimer, eller bare komme og nyte en guidet tur i området. Det finnes mange forskjellige rideskoler på Costa Blanca som har egne hjemmesider, som man kan ta kontakt med hjemme fra Norge. De fleste sidene er på spansk, men det finnes også sider på både norsk og engelsk. Det er fasiliteter og skoler som passer til alle nivåer og evner, samt spesialskoler for ridning for funksjonshemmede.

17. Borgen i Alicante by

Santa Barbara Borgen aktiviteter barn Costa Blanca
På toppen av Benacantil fjellet ruver det gedigne fortet. Uansett hvor du befinner deg i Alicante, ser du Santa Barbara 166 meter over bybildet. Et besøk på Castillo de Santa Bárbara, først med gondolbane opp til toppen, og så utsikten ned mot byen og stranden vil garantert begeistre. Her kan barn løpe rundt blant kanoner og vakttårn, og etterpå kanskje løpe ned til sentrum igjen på de gamle, men velholdte bymurene. Les mer om Castillo de Santa Bárbara

18. Alicantes Arkeologiske Museum

Alicantes Arkeologiske Museum Costa Blanca
Høres kanskje kjedelig ut? Da må du tro om igjen. Dette er et spektakulært og moderne museum hvor kultur og underholdning går hånd i hånd og hvor du selv kan delta aktivt. Gå inn i grotter, besøk et sunket romersk skip og spankulér rundt på utgravningsområder hvor du kan lære om de mest spennende aspektene ved arkeologien.

Kontaktinformasjon Alicantes Arkeologiske Museum
Adresse: Placa Dr. Gómez Ulla, 0, 03001 Alacant, Alicante
Telefon: 965 14 90 00
Internet: www.marqalicante.com

19. Naturparken i Torrevieja

Naturparken aktiviteter barn Costa Blanca
Torrevieja og La Mata-lagunene er omgitt av et unikt landskap, og er en stor turistattraksjon. Inngangen til naturparken ligger nær La Mata-stranden i nordlige del av Torrevieja, og her finner man også det moderne besøkssenteret «Centro de Información del Parque Natural». Naturparken med saltlagunene (Las Salinas) er et «must» for førstegangsbesøkende i Torrevieja. Området består av våtmarker og saltvannssjøer – som benyttes til saltproduksjon. Naturparken er også et viktig verneområde for fugler, og her kan man få øye på ulike fuglearter – deriblant flamingoer. Besøkende har mulighet for å bade i saltlagunen – noe som skal være svært helsebringende for personer med bl.a. leddgikt, luftveisproblemer og revmatisme. Den spesielle rødaktige fargen på den ene saltlagunen skyldes alger, og er et yndet foto-objekt. Naturparken har flotte gang- og sykkelstier, og besøkssenteret holder åpent de fleste dager i året.

Adresse: Carretera Nacional 332, 03188 Torrevieja


Relaterte emner for Alicante i Spania
Alicante Provinsen
Severdigheter, opplevelser og attraksjoner i Alicante
Aktiviteter, severdigheter og opplevelser for barn i Alicante
Topp strender i Alicante
Shopping i Alicante
Restauranter i Alicante
Uteliv i Alicante
Spa og Spa Hotell i Alicante
Klima i Alicante
Temperaturer i Alicante
Norske skoler i Alicante
Alicante Flyplass
Leiebil Alicante tips
Leiebil Alicante erfaringer
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Bilutleietips
Spørsmal og svar om leiebil i Spania
Bilutleiefirmaer Spania
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania